Integrarea web a sistemelor informatice și a bazelor de date în managementul resurselor materiale și umane din educație

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere 3
CAPITOLUL 1 Baze de date 4
1.1 Fundamente teoretice 4
1.2 Caracteristici MySQL 5
CAPITOLUL 2 Utilizarea resurselor web in educatie 7
CAPITOLUL 3 Aplicatia online cu baze de date INSPECT 11
CONCLUZII Avantaje si dezavantaje a integrarii sistemelor informatice sau/si a bazelor de date in managementul decizional din invatamant 36
BIBLIOGRAFIE 38
Anexa 1 Structura bazei de date 40


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Managementul educational reprezinta procesul constient de conducere si coordonare a actiunilor si activitatilor individuale si de grup, precum si de mobilizare si alocare a resurselor in vederea indeplinirii obiectivelor in concordanta cu misiunea de a pregati resursele umane si de a forma personalitati. El cuprinde un ansamblu de principii si functii, de norme si de metode de conducere care asigura realizarea obiectivelor sistemului, la standarde de calitate si eficienta cat mai inalte, asa cum l-a definit Ioan Jinga - diplomat roman de cariera, care a lucrat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe din anul 1992 (ambasadorul Romaniei in Regatul Belgiei in perioada 2003 -2008, ambasadorul Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord intre 2008 -  2015). 
Avand in vedere complexitatea muncii si impactul pe care il are asupra instiutiei de invatamant, managementul modern este un proces care implica un ansamblu de competente care variaza de la cele legate de utilizarea tehnologiei informatiei si statistica, pana la cele interpersonale si de auto-management, care trebuie reflectat in managementul educational in continutul curriculei pre- universitare, universitare si postuniversitare. 
Competentele manageriale, care trebuie adoptate si incluse in sistemul de invatamant si de calitate, se evidentiaza prin capacitatea conducatorilor de a-si indeplini activitatile specifice la standardele adoptate de organizatie, regasite in standardele educationale si ocupationale. 
Tendintele actuale urmaresc armonizarea acestor doua cerinte - educational si profesional - pentru a corela teoria cu practica si a obtine produse conforme cu cerintele si nevoile de pe piata muncii. Autoanaliza si autoreflectia asupra propriei cariere ofera managerului posibilitatea de a se raporta la cerintele si standardul functiei, de a constientiza decalajele dintre aspiratiile personale, nivelul de dezvoltare al competentelor proprii si posibilitatile de formare. 
Responsabilitatea pentru dezvoltarea profesionala revine managerului, traseul de evolutie in cariera fiind stabilit in raport cu aspiratiile personale, cu viziunea personala asupra a ceea ce va realiza in viitor, cu nevoia de educatie si formare, in concordanta cu cerintele si standardele profesionale de pe piata muncii.
CAPITOLUL 1
Baze de date
1.1 Fundamente teoretice
O baza de date BD (engl.Database) este o colectie de date creata si mentinuta computerizat, care permite operatii de inserare, actualizare, stergere si interogare a datelor. Utilizatorii unei baze de date pot accesa datele memorate prin intermediul Sistemului de gestiune a bazei de date ,care receptioneaza cererile utilizatorilor, le interpreteaza, executa operatiile corespunzatoare si returneaza rezultatul catre utilizatori. 
Un Sistem de gestiune pentru baze de date - SGBD (engl. DBMS = Database Management Systems) este o colectie de programe care are drept scop crearea structurii bazei de date, popularea cu date si accesarea continutului de date, asigurand accesul concurent la date al mai multor utilizatori, respectiv oferind consistenta si protectia datelor. Un SGBD are ca functii principale definirea structurii si a tipurilor de date stocate, popularea si manipularea bazei de date prin diferite operatii implementate cu ajutorul limbajului SQL,de la implementarea interogarilor pentru regasirea datelor pana la generarea de rapoarte pe date din baza de date. Cele mai populare sisteme de gestiune ce au la baza modelul relational de organizare a datelor sunt: MS-SQL, Oracle, MySQL,Postgresql. 
MySQL este un sistem gestiune de baze de date relationale realizat de TcX DataKonsult AB in 1996. Acesta a revolutionat piata bazelor de date si a condus la parteneriate importante cu alte companii software cum ar fi RedHat, Veritas, Novell sau Rackspace. In 2008, MySQL a fost achizitional de Sun Microsytems, care la randul sau a fost ulterior cumparat de catre Oracle. 
Popularitatea acestuia a crescut constant in ultimii ani, datorita performantelor oferite, dar si datorita unei largi comunitati de utilizatori si dezvoltatori. Limbajul utilizat in cadrul sistemului de gestiune a bazelor de date MySQL este SQL (engl. Structured Query Language), limbaj standardizat ce permite definirea, manipularea si securizarea datelor stocate intr-un model relational in sistemul MySQL. 
Scopul initial al sistemului a fost orientarea pe performanta - cuantificabila prin timp de raspuns redus la un numar mare de utilizatori si cereri de acces, respectiv scalabilitate -  prin mentinerea perfomantei asteptate la modificarea (cresterea/scaderea) resurselor fizice utilizate pentru executie.
Rezultatul, a fost un produs puternic optimizat care a inclus in ultimele versiuni o serie de mecanisme evoluate ce existau doar in sistemele comerciale Oracle si MS-SQL cum ar fi procedurile stocate, trigger-ele , evenimentele ,respectiv tranzactiile pentru suportul concurential.


Fisiere în arhivă (1):

  • Integrarea web a sistemelor informatice si a bazelor de date in managementul resurselor materiale si umane din educatie.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. Thomas H., Thomas L., Wilson A. (2013)- Promises fulfilled and Unfulfilled in Management Education, U.K: Emerald Publications 
2. Bryman, A. (2007) -  Effective leadership in higher education: a literature review. Studies in Higher Education, 32(6), 693-710 
3. EFMD (1996)- Training the first brigade: Preparing for the unimaginable, Brussels, Belgium: EFMD Publications. 
4. EFMD (2008)- EFMD/GMAC corporate recruiters report. Brussels, Belgium: EFMD Publications 
5. EFMD (2012)- EFMD draft manifesto for management education. Brussels, Belgium: EFMD Publications. 
6. Ghoshal, S (2005)- Bad management theories are destroying good management practices. Academy of Management Learning and Education, 4(1), 75-91 
7. Iniguez, S. (2011)- The learning curve. London: Palgrave Macmillian 
8. Moldoveanu, M.c., & Martin, R. (2008)- The future of the MBA. Oxford: Oxford University Press 
9. Thomas, H., & Wilson, A.D. (2011)- Physics envy, cognitive legitimacy or practical relevance: Dilemmas in the evolution of management research in the U.K. British Journal of Management, 
10. Jinga, I- Managementul invatamantului, Bucuresti, 2003 
11. Petty, G.: Profesorul azi , Editura Atelier Didactic, 2007 
12. Vlasceanu, M.: Organizatii si comportament organizational, Editura Polirom, Iasi, 2003 
13. Carianopol, M., Tirca, A., .Alionte, A., Faur, C.: Managementul evenimentelor educationale, British Council, 2004 
14. Tirca A. - Management educational, Inovatie si performanta in dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice in mediul urban, Bucuresti 2011 
15. Gavrilovici O., Iosifescu S., Prodan, A. - Management educational volumul II, Iasi, editura CDRMO 2003
16. Ghergut A. -  Managementul general si strategic in educatie, Ed Polirom 2007
17. Joita E.-  Management educational, Ed Polirom 2000
18. Cristea S. - Managementul organizatiei scolare, Bucuresti 2003
19. Toca I. -  Management educational, Ed. Didactica si Pedagogica
20. Roxana Tudorica -  Managementul educatiei in context european, Ed. Meronia 2007
21. Galina Braguta , Tehnologii Informationale 2013, Chisinau,42 pag.
22. http://www.elearning.ro/cisco-in-educatia-preuniversitara
23. http://www.jurnalul.ro/stiinta-tehnica/tehnica/windows-netmeeting-9990.html
24. http://www.scritub.com/stiinta/informatica/Proiectarea-organizarea-si-des163245154.php
25. http://www.elearning.ro/resurse/EduTIC2009_Raport.pdf
2. http://liviunita.ro


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!