Intensitatea de Crestere si Capacitatea Productiva a Tineretului in Functie de Genotipul Suinelor

Cuprins licenta Cum descarc?

Actualitatea temei 3
1. Revista literaturii analizate 5
1.1 Eficienta utilizarii heterozisului in suinicultura 5
1.2 Rolul hibridarii in sporirea productiei de carne 9
1.3 Rezultatele principale obtinute in diferite tari 13
2. Caracteristica Fermei de productie a hibrizilor comerciali
,, Vergecom ,, din or. Hincesti 18
2.1 Caracteristica raselor de suine Hampshire, Landrace,
Yorkshire 19
2.2 Particularitatile tehnologice de ingrijire si intretinere
a animalelor 23
2.3 Particularitatile tehnologice de hranire a animalelor
in diferite perioade 29
2.4 Cerintele zooigience de crestere si exploatare a
a animalelor 35
3. Scopul, obiectivele, metodele de efectuare a cercetarilor
si rezultatele obtinute 38
3.1 Scopul cercetarilor 38
3.2 Obiectivele cercetarilor 38
3.3 Metodele de cercetare 39
3.4 Rezultatele cercetarilor 40
4. Eficienta economica a rezultatelor obtinute 48
5. Protectia activitatii vitale 50
5.1 Starea si metodele imbunatatirii protectiei muncii in cadrul 
intreprinderii, ramurii etc 50
5.2 Instructiunea protectiei muncii 52 
5.3 Aspecte ecologice in cadrul intreprinderii, ramurii etc 58
Concluzii si recomandari 63
Bibliografie 65


Extras din licenta Cum descarc?

Actualitatea temei investigate
Consumul crescind al produselor de origine animala, mai ales al preparatelor din carne, determina dezvoltarea continua a zootehniei si mai intii de toate, a suiniculturii. Luind in considerare acest fapt, productia la specia suine a fost si este imbunatatita in permanenta prin selectie masuri de alimentare si elaborare a tehnologiilor de crestere a porcinelor.
In prezent, preferintele crecatorilor de porcine sunt indreptate spre obtinerea unor animale cu viteza mare de crestere si consum specific cit mai redus, in timp ce consumatorii si procesatorii solicita carcase cu procent superior de tesut muscular si carne de calitate.
Populatia consuma carne de porc sub diferite forme, acest aliment constituind o sursa importanta de proteine in hrana omului. Totodata, consumatorul vadeste o preferinta constanta pentru carnea de porc cu un continut scazut in grasime si un grad sporit de fragezime.
La ora actuala cerintele pe piata externa sunt pentru carcase cu continut mare de carne si redus de grasime, iar subventiile vizeaza doar carcasele care se incadreaza in categoriile ,,E si U" din sistemul de clasare EUROP, iar paralel cu aceasta fermierii isi doresc sa creasca animale cu indici reproductivi valorosi, cu o viteza de crestere inalta si cu o capacitate de valorificare a nutreturilor la acelasi nivel.
Toti acesti parametri vor fi indepliniti pe masura asteptarilor numai la cresterea unor indivizi cu capacitati bune productive obtinuti in urma unor selectii si ameliorari indelungate, prin incrucisarea celor mai bune efective si obtinere in rezultat a hibrizilor.
Deci, la noi in tara cit si peste hotare pentru producerea carnii de porc de calitate superioara in conditii economice avantajoase se folosesc numai hibrizii, deoarece performantele productive ale fermelor de porcine din zilele noastre, se bazeaza pe productia provenita de la porci hibrizi, indiferent de rasele folosite la incrucisare. 
Pentru producerea carnii de porc competitive pe piata interna cit si externa in Republica Moldova programele de hibridare prevad idenificarea celor mai productive combinari de rase, tipuri si linii de suine, precum si ameliorarea crosurilor in baza utilizarii resurselor genetice autohtone si de import. 
In tarile mari producatoare de carne de porc, de mult se practica hibridarea cu obtinerea unei carne economic avantajoase care se se exporta si cu parere de rau, in ziua de astazi R. Moldova a devenit un bun importator in ceea ce priveste carnea de porc, iar carnea obtinuta la noi, teoretic mai valoaroasa si practic mai gustoasa este din ce in ce mai rar intilnita pe rafturile magazinelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Intensitatea de Crestere si Capacitatea Productiva a Tineretului in Functie de Genotipul Suinelor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Bucataru N. - ,,Genetica", Chisinau Universitas 1993, pag.301-303;
Cornoiu Ilie - revista Ferma, articolul ,, Calitatea carcaselor de porc", 2006, pagini web, internet;
Cuc Aurelia, Rosu Ion, Potecea Valeriu - ,,Cresterea porcinelor de la A la Z", Agrotehnica 2006 pagina 128, 143-145;
Decun Mihai - revista Ferma, articolul ,, performantele productive a porcilor", 2006, pagini web, internet;
Dinescu Stelian - ,,Cresterea porcinelor pe coordonatele sec.XXI", Editura Ceres 2002, pag.185;
Dinu Ion - ,,Infiintarea si exploatarea unei ferme pentru ingrasarea porcinelor" Editura Grand, 1998 pag.202-203;
Domocos G. - ,,Cresterea porcinelor in fermele mici si mijlocii", Editura Ceres 1999, pag. 45-47;
Dron Florin - ,,Cresterea porcinelor", Editura Ceres, 1999 pag. 76;
Hefco. V - ,,Fiziologia animalelor", Editura Ceres 2000, pag 202,204.
Ladosi Ioan - revista Ferma, articolul ,, Despre porcii performanti ,, (2006), pagini web, internet;
Margarint Iolanda - Revista Fermierul N.16, 2002 pag.9; 
Niculae Petre - revista Fermierul, articolul ,,Sfatul taranului", 1999, pagini web, internet;
Polen Tiberiu - revista Ferma, articolul ,, Cum sa obtinem carne de calitate superioara ,, 2005 pagini web;


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!