Introducere in Relatiile Internationale

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I - CONCEPTE ALE RELATIILOR INTERANTIONALE
1.SISTEMUL INTERNATONAL p.4
1.1.Introducere p.4
1.2.Interesul national p.7
1.3.Securitatea p.8
1.4.Conceptul si echilibrul de putere p.10
2.TRATATELE p.13
2.1.Clasificarea tratatelor p.13
2.2.Elementele tratatelor p.15
2.3.Formarea tratatelor p.16
2.4.Terminologia utilizata pentru actele conventionale p.18
3.TEORII ALE RELATIILOR INTERNATIONALE p.19
3.1.Realismul p.19
3.2.Internationalismul liberal p.22
3.3.Rationalismul p.24
3.4.Neorealismul p.29
3.5.Neoliberalismul p.32
3.6.Constructivismul p.35
4.FEMINISMUL p.39
4.1.Feminismul liberal p.40
4.2.Feminismul perspectival p.41
4.3.Feminismul constructivist p.42
4.4.Poststructuralismul p.43
CAPITOLUL II : EVOLUTIA SISTEMULUI INTERNATIONAL
1.PREZENTARE p.44
1.1.Problema Germana si Europa de Vest in 1948-1949 p.44
1.2.Blocada Berlinului p.45
1.3.Franta si regiunea Saar p.46
1.4.Consiliul Europei p.47
1.5.Politica germana si Europa intre 1950-1952 p.48
1.6.Sistemul international intre 1815 si 1914 p.49
1.7.Relatiile internationale inaintea primului Razboi Mondial p.50
1.8.Secolul XXI-lea-Trasaturile ordinii postbelice p.53
1.9.Conferinta de pace de la Paris p.55
CAPITOLUL III - STUDIU DE CAZ-NEGOCIEREA INTERNATIONALA SENEGAL
1.PREZENTARE p.58
1.1.Situare p.58
1.2.Capitala p.58
1.3.Populatia p.59
1.4.Regimul investitiilor p.59
2.AVANTAJELE ACORDATE INVESTITORILOR p.60
2.1.In faza de realizare p.60
2.2.In faza de exploatare p.60
2.3.Garantii acordate p.60
3.IMPORTUL p.61
3.1.Stabilirea valorii in vama p.61
3.2.Subfacturarea p.61
3.3.Exportul de produse U.E p.62
4.MARKETING p.62
4.1.Distributia si canalele de desfacere p.62
4.2.Pretul produselor p.62
CONCLUZII p.63
BIBLIOGRAFIE p.66


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I - CONCEPTE ALE RELATIILOR INTERANTIONALE
1.SISTEMUL INTERNATIONAL
1.1.Introducere
Abordarea sistemica defineste o modalitate de abordare care este valabila si in domeniul relatiilor internationale, pe care ne ajuta sa-l intelegem mai bine asa. In context, se remarca rezultate diferite ale aplicabilitatii sale in stiintele exacte unde legaturile dintre elementele componente ale sistemului, precum si regulile sale de functionare sunt mai precise si cele sociale, unde atat legaturile, cat si regulile de functionare sunt mai putin conturate, rezultatul constituindu-l o predictibilitate mai redusa (insa nu absenta) comparativ cu stiintele exacte.
Alcatuirea sistemului international actual incepe cu existenta unor sisteme locale incipiente, care evolueaza mai intai pana ajung la stadiul de sisteme cat de cat conturate ca atare. Urmeaza apoi faza expansiunii lor, ceea ce le pune in legatura cu sisteme similare fie pe calea legaturilor pasnice, fie prin intermediul razboiului. Rezultatul in timp al interactiunii care are loc asa il constituie transformarea sistemelor locale respective in subsisteme ale sistemului mai larg creat prin includerea lor intr-un ansamblu mai amplu, compus din totalitatea interactiunilor dintre componentele/subsistemele sale.
Principala regula de functionare a acestui tip de sistem o reprezinta ,,autoreglarea", caracterizata prin lupta pentru putere intre componentele sale. Concret, Europa - un sistem local care evolueaza el insusi, ajunge, prin expansiune si inglobare in structura sa a altor zone (lumi/sisteme) ale lumii, centrul sistemului international global. In fapt, aceasta inseamna o dubla calitate: pe de o parte, calitatea de initiator al sistemului, pe de alta, principalul sau factor reglator. 
Odata atinse limitele geografice ale sistemului (provenind din caracterul finit al planetei), evolutia sistemului se realizeaza prin intermediul adancirii interdependentelor din cadrul sau, precum si prin aparitia unor noi actori (chiar si de alt tip). Are, deci, loc un proces concomitent de multiplicare si adancire a legaturilor dintre elementele componente ale sistemului.
In ce priveste caracterizarea sistemului international actual, se poate spune ca acesta este:
- un sistem (geografic) inchis, care se autoregleaza (prin procesul de redistribuire continua a puterii in cadrul sau);
- un sistem lipsit de autoritate centrala (al doilea motiv pentru care se autoregleaza);
- un sistem competitiv (fiind inchis, de la un punct, adancirea si multiplicarea interdependentelor impune cu necesitate colaborarea chiar si intre adversari si chiar si in timpul conflictului);
- care evolueaza prin structurare, urmata de de-structurare, urmata, la randul ei de un nou proces de structurare; in felul acesta, sistemul se "regenereaza" (vezi perioada de dupa 1989 in Europa)
Inceputurile le constituie "lumile", privite ca insule de organizare statala, care isi dezvolta in timp si un set de valori comportamentale, ce, la randul lui, contribuie si mai mult la coeziunea lor. A existat astfel lumea greceasca, regatele din Orientul Mijlociu si Africa de nord, apoi lumea romana. Comunicarea dintre aceste lumi a existat, indeosebi pe calea comertului si a razboiului, fara ca sa ajunga insa la gradul de integrare al unei singure lumi.
Acest lucru s-a petrecut abia odata cu castigarea suprematiei de Roma, care, prin diplomatie si razboi - asa cum arata si Machiavelli intr-una din lucrarile sale pregatitoare pentru sfaturile din "Principele" - a reusit sa-si creeze imperiul. Abia acesta a fost un sistem relativ integrat, care a cuprins in interiorul sau organizarile social-statale din spatiul mediteranean. Este de remarcat ca, inca dinaintea cuceririi romane, in alte zone ale globului - vezi Asia de Est, sau de Sud, ori America - aveau loc, in mod independent, procese relativ asemenatoare. Problema care se punea era aceea a stabilirii legaturilor intre aceste focare de organizare pe care le reprezentau lumile respective.
Prima mare legatura de acest gen o reprezinta invazia migratorilor, rezultat al actiunii marii centrifugi asiatice. Sub loviturile ei repetate, Imperiul Roman, ca prima etapa a integrarii europene si tentativa de creare a unui sistem relativ unitar in zona noastra, se dezintegreaza. Drept rezultat apar nucleii viitorului proces de re-integrare, care a evoluat de atunci pana in prezent - orasele, pe de o parte, si fermele intarite, pe de alta parte.


Fisiere in arhiva (1):

  • Introducere in Relatiile Internationale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!