Mijloacele Mecanice Necesare pentru Incarcarea Porumbului in Patule si Manipularea Acestora la Batozare si Livrare

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 1
Capitolul I. Masuri pregatitoare pentru receptionarea
porumbului stiuleti 
I.1. Masuri tehnico-organizatoare 
I.2. Pregatirea tehnica a spatiilor pentru depozitare si
a utilajelor 
Capitolul II. Spatiile pentru depozitarea porumbului
stiuleti existente si de perspective 
II.1. Patule 
II.2. Cosare 
II.3. Arioaie demontabile 
II.4. Soproane 
II.5. Norme pentru amplasarea spatiilor de depozitare 
Capitolul III. Utilajele pentru manevrarea porumbului
stiuleti si incarcarea acestuia in depozite 
III.1. Utilaje specifice pentru manipularea porumbului stiuleti 
III.2. Studiu privind tehnologiile de manipulare a
porumbului stiuleti dupa recoltare 
III.3. Procesul tehnologic pentru depozitarea mecanizata
a porumbului stiuleti si batozarea concomitent cu
depozitarea (sau in perioada imediat urmatoare) 
Capitolul IV. Batozarea porumbului stiuleti 
IV.1. Organizarea procesului de batozare 
IV.2. Mecanizarea batozarii porumbului stiuleti 
IV.3. Reproiectarea fluxului tehnologic al batozei B.P.D. 30 
Capitolul V. Proiectarea unui transportor universal TU - 25 
V.1. Calculul latimii benzii 
V.2. Calculul fortei maxime din banda 
V.3. Calculul puterii necesare pentru antrenarea benzii
de transport 
V.4. Alegerea motorului 
V.5. Alegerea reductorului de turatie 
V.6. Calculul transmisiei cu lant 
V.7. Alegerea mecanismului de intindere 
V.8. Alegerea tamburului de intindere, de antrenare
si a rolelor de sustinere 
V.9. Calculul sagetii benzii pe portiunea intre rolele
de sustinere 
V.10. Alegerea cuplajului si a rulmentului 
Capitolul VI. Studiul de eficienta economica. Analiza
tehnico-economica pentru transportorul universal TU-25 
VI.1. Cheltuieli de amortizare 
VI.2. Cheltuieli de productie 
VI.3. Costul reparatiilor la tona de material 
VI.4. Cheltuieli de retributie la tona de material 
VI.5. Costul de munca vie 
VI.6. Consumul specific de energie 
VI.7. Cheltuieli de energie 
VI.8. Total de cheltuieli directe 
VI.9. Costul unitatii de produs 
VI.10. Consumul specific de metal 
Norme de protectia muncii 
Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
Masuri pregatitoare pentru receptionarea porumbului stiuleti
I.1. Masuri tehnico-organizatoare
Pentru organizarea si desfasurilor in bune conditii a lucrarilor de preluare, depozitare, conservare si botozare a porumbului stiuleti, constituit in fondul de stat si fondul de furaje de catre bazele de receptionare din cadrul centralei pentru valorificarea cerealelor si plantelor tehnice se vor lua urmatoarele masuri :
-defalcarea si transmiterea la subunitati a planului fondului de stat, fondul de furaje si a planului de afluire, incheierea contractelor ;
-verificarea bazei materiale a contractelor, acordarea sprijinului a asistentei tehnice unitatilor furnizoare ;
-amplasarea si organizarea bazelor sezoniere;
-asigurarea si pregatirea punctelor de primire, a utilajelor, instalatiilor, aparatelor, instrumentelor si materialelor necesare pentru preluarea si depozitarea porumbului;
-elaborarea graficului de primire;
-organizarea laboratoarelor, a punctelor de analiza si a spatiilor pentru determinarea randamentului;
-completarea si instruirea personalului;
-stabilirea fluxului de circulatie a mijloacelor de transport in incinta bazelor de receptionare;
Fondul de stat si fondul de furaje este constituit din urmatoarele surse :
a)Fondul central de stat :
-preluari din restituiri seminte imprumutate ;
-preluari din platile in natura de la cooperativele agricole de productie (C.A.P.) pentru lucrarile efectuate de statiunile pentru mecanizarea agriculturii (S.M.A.) ;
-preluari din contractele facute de cooperativele agricole de productie ;
-alte preluari (achizitii, preluari de la institutile si statiunile de cercetare, institutii de invatamant,etc.) ; 
-preluari din uiumul morilor.
b)Fondul de furaje:
-preluari de la intreprinderile agricole de stat ;
-preluari de la cooperativele agricole de productie (pentru achitarea in totalitate a obligatiilor pentru fondul de stat) ;
Porumbul pentru fondul de stat se contracteaza si se preia de catre centrala pentru valorificarea cerealelor si plantelor tehnice pentru intreprinderile, bazele de receptionare si silozurile subordonate.
Porumbul destinat fondului de furaje se contracteaza si se preia de catre intreprinderile pentru producerea nutreturilor combinate si complexele de ingrasare a porcilor si pasarilor.
Pentru preluarea porumbului in fondul de stat, intreprinderile de valorificarea cerealelor si plantelor tehnice vor stabili, cu acordul directiilor generale pentru agricultura si industrie alimentara, sarcinile de predare pe fiecare unitate de productie.
La repartizarea sarcinilor de preluare a porumbului se va tine seama de : existenta spatiului de depozitare ;
-posibilitatea amenajarii unor spatii suplimentare ;
-distanta de transport ;
conditiile pentru organizarea bazelor sezoniere, etc.
In functie de aceste elemente si in baza planului de receptionare a intreprinderilor pentru valorificarea cerealelor si plantelor tehnice, se va elabora planul de afluire prin care se va stabili baza de receptionare la care se va livra porumbul de fiecare I.A.S., C.A.P. si alte unitati. In general este indicat ca o unitate agricola predatoare sa fie afluita la o singura baza de receptionare.
Definitivarea planului de afluire si transmiterea acestora la unitatile agricole predatoare si la bazele de receptionare primitoare se va face pana la 15 august.
In cadrul deplasarilor la unitatile agricole producatoare, delegatii numiti prin decizie de I.V.C.P.T., vor acorda sprijin de asistenta tehnica in toate etapele procesului de productie a porumbului (precum si a celorlalte produse contractate de I.V.C.P.T.), incepand cu amplasarea culturilor contractate si pana la predarea produselor in bazele de receptionare. Vor controla daca sunt asigurate conditiile tehnico-materiale si vor sprijini unitatile agricole in realizarea productiei planificate si indeplinirea sarcinilor de la livrare la unitatile de receptionare.
Bazele de receptie sezoniere se organizeaza pentru reducerea distantei de transport a porumbului din camp la locul de livrare.
Infiintarea si functionarea bazelor sezoniere de receptionare se va face pe baza deciziilor anuale emise de Centrala pentru valorificarea cerealelor si plantelor tehnice. Bazele de receptionare sezoniere se vor amplasa in imediata apropiere a soselelor, astfel ca mijloacele de transport sa aiba acces cu usurinta pentru descarcarea porumbului. Bazele sezoniere se vor amplasa pe langa statiile de cale ferata, astfel ca in caz de necesitate, porumbul stiuleti sau cel rezultat din batozare sa poata fi expediat cu vagoanele.
Amplasarea bazelor sezoniere se va face pe locuri mai ridicate, neinundabile unde nu balteste apa din precipitatii, accesibile cu usurinta mijloacelor de transport.
Spatile de depozitare din baza sezoniera se vor realiza in general din panouri care se vor monta inainte de inceperea lucrarii si se vor demonta pe masura golirii arioaielor.
Fiecare baza sezoniera va fi prevazuta cu :
-poduri bascula cu puterea de cantarire de 50 tone ;
-punct de analiza, pentru stabilirea calitatii porumbului stiuleti ;
-punct pentru determinarea randamentului de boabe pe stiuleti ;
-aparatura, instrumente si materiale pentru prevenirea si stingerea incendiilor.
La bazele sezoniere se vor repartiza mijloace mecanice (buncare mobile, benzi transportoare, incarcatoare mecanice tip 113P-30, BBMPS, ITS-100, elevatoare mobile, batoze, etc.) pentru incarcarea porumbului in patule si manipularea acestora la batozare si livrare.
I.2. Pregatirea tehnica a spatiilor pentru depozitare si a utilajelor
Pregatirea tehnica a spatiilor de depozitare si a utilajelor se refera la revizuirea starii acestora, remedierea defectiunilor, curatirea si dezinsectizarea lor. Pregatirea tehnica a depozitelor,utilajelor si materialelor pentru porumbul stiuleti se va urmari in permanenta iar in perioada 15 aprilie - 15 mai, comisia constituita in conformitate cu indicatiile din ' Norme tehnologice pentru grau', nr.1, punctul 1.1.7.4. va verifica si pregatirea tehnica pentru porumbul stiuleti.
I.2.1.Pregatirea tehnica a spatiilor pentru depozitare
a) Spatii fixe (patule simple si duble, soproane, platforme, etc.) se vor mentine in stare de functionare corespunzatoare atat in timpul exploatarii precum si in perioada cand sunt goale.
In timpul exploatarii se vor face reviziile si remedierile mai marunte precum si lucrarile de curatire care nu necesita golirea porumbului, cum ar fi :
-verificarea invelitorilor a peretilor (panouri, sipci, rame, plasa de sarma) si remedierea defectiunilor in maximum 24 ore de la producerea acestora ;
-reparatii la platforme betonate, refacerea denivelarilor ;
-curatirea si refacerea rigolelor si santurilor pentru scurgerea apei din jurul depozitelor de stiuleti ;
-intretinerea starii igieno-sanitare.
Pe masura golirii fiecarui spatiu pentru depozitarea porumbului stiuleti se va face revizuirea si curatirea interiorului si exteriorului, a spatiului de sub pardoseala si din jurul depozitului cum ar fi :
-repararea elementelor de rezistenta ;
-inlocuirea panourilor sau a plasei de sarma deteriorate ;
-refacereastraturilor de rezistenta si de izolare la platformele betonate si la drumurile dintre spatiile pentru depozitarea porumbului stiuleti.
Lucrarile de pregatire tehnica a fiecarui spatiu se vor executa concomitent cu evacuarea porumbului si se vor termina in maximum 5 zile de la golirea completa a depozitului respectiv.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mijloacele Mecanice Necesare pentru Incarcarea Porumbului in Patule si Manipularea Acestora la Batozare si Livrare.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prin apasarea pe butonul “Descarca acum” declar ca am citit, inteles si agreat termenii si conditiile.
* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!