Investitii Financiare - Prodplast SA

Extras din licenta Cum descarc?

Sc Prodplast Sa a fost infiintata in anul 1957 , este o companie cu traditie in industria chimica romaneasca mai exact in industria maselor plastice . Dupa 1990 a fost privatizata iar in acest moment este o societate pe actiuni cu capital integral privat cu activitati comerciale pe piata interna si internationala . 
Diagnosticul juridic
Nume societate Prodplast Bucuresti 
Simbol societate: PPL 
Categorie :BVB II 
Indici: BVB BET C 
Sector de activitate: chimie 
Adresa Str.Ziduri Mosi nr.23, sector 2, Bucuresti, Bucuresti 
Adresa WEB www.prodplast.ro
Telefon (021) 6351600, 2523578 Fax (021) 2523617 
Cod fiscal/CUI R108
Cod ISIN ROPRLAACNOR7
Diagnosticul comercial 
In prezent in industria de prelucrare mase plastice functioneaza peste 600 unitati prelucratoare, din care circa. 200 au o contributie semnificativa in volumul total de produse prelucrate. Din acestea 30 sunt societati mari majoritatea provenind mai ales din fostele intreprinderi de stat de dinainte de anul 1990. Toate aceste societati sunt privatizate total sau partial avand capital romanesc, sau mixt.
Pe langa aceste unitati mari, au aparut dupa anul 1990 cateva sute de societati de tip IMM care s-au dotat la inceput cu masini second hand dupa care, in timp, cele mai bine conduse au acumulat capital si au achizitionat utilaje performante din import (Taiwan, Corea, Italia, Germania etc.). 
Societati mai mari cu dotari moderne au fost infintate in acest domeniu de investitori romani sau straini mai ales in domeniul ambalajelor si a materialelor de constructii.
Dotarea cu utilaje performante se regaseste la putine unitati din domeniu, marea majoritate lucrand cu echipamente depasite din punct de vedere al productivitatii si a calitatii produsului finit.
Productia de articole din mase plastice a evoluat permanent in ultimii ani cu rate mai mari decat cele inregistrate in intreaga industrie a Romaniei
Din datele pe care le detinem si din alte surse apreciem ca exista in prezent o capacitate de productie de prelucrate PE, PP, PS si PVC in unitati cu acest profil de peste 375mii tone/an, capacitatile cele mai mari fiind de extrudere-suflare film, injectate, granule si tevi. 
Alte capacitati de productie se mai regasesc si la firmele integrate care isi produc semifabricatele pentru consum propriu (industria alimentara cu butelii si sticle PET, ambalaje termoformate de unica folosinta pentru produse lactate si alte alimente, industria electrotehnica/electronica cu componente pentru aparatele respective, alte industrii care isi ambaleaza produsele pentru vanzarea cu amanuntul etc.) 
Furnizori: 
Materia prima folosita de companie provine din import si de la companiile romanesti. In functie de fluctuatiile de pret, ponderea materiilor prime importate (in special petrol) ajunge uneori si la 60% din total. Importurile de materii prime realizate de Prodplast provin din Republica Ceha, Elvetia sau Italia.
Principalii furmizori interni sunt 
Oltchim SA Ramnicu Valcea 
SNP Petrom - Arpechim Pitesti 
Rompetrol SA 
Trebuie mentionat ca Arpechim este si unul din principalii clienti de pe piata interna. . 
Destinatiile exporturilor sunt Olanda, Suedia sau Italia.
Principalii concurenti interni: 
Teraplast Bistrita , Romcarbon Buzau - pentru prelucrate PVC 
Munplast Bucuresti, Napochim Cluj - pentru produse injectate 
Munplast Bucuresti, Romcarbon Buzau -pentru ambalaje flexibile 
Importatori ale produselor asiatice 
Pe termen mediu si lung societatea va trebui sa infrunte si concurenta reprezentata de importuri, de calitate inalta si mai flexibile dar nu pot fi ignorate nici amenintarile provenite in special din partea unor exportatori precum China care invadeaza piata cu produse slab calitative dar atractive prin pret ..
CAPITALUL SOCIAL si ACTIONARII
Capitalul social inregistrat la 31.12.2006 este 37.847.280 RON, impartit in 37.847.280 actiuni in valoare nominala de 1 RON/actiune. Structura actionariatului la data de 25.01.2007 era :
SC Nord SA = 24,93 % - actionar semnificativ 
SIF Banat - Crisana = 6,58 %
SIF Moldova = 5,08 %
Alte persoane juridice si fizice = 63,41 %
Numarul total de actionari la data de 25.01.2007 este de 3.624, din care :
- persoane juridice 48 ( 28.177.769 actiuni reprezentand 74,45 %)
- persoane fizice 3.576 ( 9.669.484 actiuni reprezentand 25,55 %) 
Dupa cum se poate observa ponderea detinuta de catre categoria alte persoane fizice si juridice in capitalul social al companiei prezentate se ridica la aproximativ 57%, procent care poate duce si la formarea unei bune lichiditati a titlurilor Pordplast.


Fisiere in arhiva (1):

  • Investitii Financiare - Prodplast SA.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!