Investitii in Romania prin Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare

Cuprins licenta Cum descarc?

I N T R O D U C E R E 4
CAPITOLUL I. INVESTITIILE IN ROMANIA SI B.E.R.D. 6
1.1 NOTIUNI INTRODUCTIVE PRIVIND INVESTITIILE 6
1.1.1 SELECTAREA VARIANTEI OPTIME DE INVESTITII 7
1.1.2SURSELE DE FINANTARE ALE INVESTITIILOR 8
1.1.3RISCURI INVESTITIONALE 9
1.2 B.E.R.D. SI COLABORAREA ACESTEIA CU ROMANIA 10
1.2.1 B.E.R.D. - SCURT ISTORIC 11
1.2.2 RELATIA ROMANIA - BERD 13
CAPITOLUL II. STUDIU DE CAZ PRIVIND INVESTITIILE IN DOMENIUL TRANSPORTURILOR A B.E.R.D. 21
2.1 CAILE FERATE ROMANE - PREZENTARE GENERALA 21
2.1.1 REORGANIZAREA SOCIETATII 24
2.1.2 MODERNIZAREA SOCIETATII 25
2.1.3 SERVICII OFERITE PENTRU CALATORI 27
2.1.4 SERVICII DE MARFA 29
2.2 STUDIU DE CAZ - CFR IN COLABORARE CU B.E.R.D. 30
2.2.1 INCEPUTURILE COLABORARII CFR CU B.E.R.D. 30
2.2.2 ADERAREA ROMANIEI LA UNIUNEA EUROPEANA. AVANTAJE SI DEZAVANTAJE 34
2.2.3 INVESTITIILE BANCII EUROPENE PENTRU RECONSTRUCTIE SI DEZVOLTARE IN CFR DIN 2008 PANA IN PREZENT 40
CAPITOLUL III. CONCLUZII SI PROPUNERI 58
3.1. CONCLUZII 58
3.2 PROPUNERI 60
B I B L I O G R A F I E 61


Extras din licenta Cum descarc?

I N T R O D U C E R E
Tema investitiilor in Romania este adusa des in discutie in zilele noastre, ea avand o mare influenta in domenii precum domeniul auto, IT&C, retail, tigarete si transport.
Am ales aceasta tema pentru a scoate in evidenta evolutia tarii dupa anul 1990 din punct de vedere economic, dar si impactul asupra situatiei economice actuale a tarii. Tema aleasa este incitanta prin actualitatea si importanta ei, necesitand o laborioasa munca de cercetare si documentare, de coroborare si asamblare a informatiilor si cunostintelor necesare dezvoltarii ei.
In cadrul acestei teme am acordat o mare atentie aspectelor practice, studiului de caz, aprecierilor si contributiilor proprii, acestea reprezentand o parte consistenta din alcatuirea volumului lucrarii.
Ceea ce vreau sa evidentiez in cadrul acestei lucrari este aportul adus la economia Romaniei ca si beneficiu, dar si efectele negative datorate investitiilor straine incepand cu perioada post-comunista pana in prezent.
De asemenea, in cadrul acestei lucrari am tratat cu mare interes contributia Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare in cadrul investitiilor. Astfel am luat in considerare investitiile facute de catre membrii tarilor europene incepand cu anul 1990 si pana in anul 2012, inclusiv proiectele propuse pentru anul 2013 pana la data finalizarii acestei lucrari.
Aceasta lucrare prezinta intr-un mod cat mai explicit si cat mai elaborat tema investitiilor in Romania, dar si evolutia tarii dupa o perioada critica si plina de lipsuri pentru populatia acesteia.
In primul capitol al acestei lucrari am vorbit despre notiunile introductive privind investitiile, avantajele si dezavantajele investitiilor, riscurile investitionale, dar si despre istoria Bancii Europeane pentru Reconstructie si Dezvoltare. De asemenea, am pomenit si despre relatia Romaniei cu BERD si impactul acesteia asupra economiei si bugetului tarii noastre.
In al doilea capitol este realizata o prezentare generala a societatii S.C CFR S.A., respectiv profilul si caracteristicile intreprinderii, structura tehnico-organizatorica a intreprinderii, organizarea compartimentului financiar-contabil si organizarea sistemului informational al costurilor. Tot in cadrul acestui capitol am abordat problema investitiilor in domeniul infrastructurii din Romania, dar si aportul adus de finantarea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare si urmarile acesteia. Ca si argumente la studiul de caz pe care l-am efectuat in acest capitol am folosit numeroase declaratii ale oficialilor din domeniu din ziarele de la vremea la care au fost efectuate investitiile prin BERD.
In cel de-al treilea capitol si ultimul intitulat ,,Concluzii si propuneri" am pus accent pe concluziile si urmarile benefice sau mai putin benefice in urma investitiilor in infrastructura din Romania. De asemenea am facut si cateva propuneri referitoare la viitoarele investitii atat in infrastructura cat si in alte domenii precum sanatate, domeniul bancar si domeniul energetic.
Investitiile au un rol foarte important si in modernizarea si extinderea infrastructurii, cresterea numarului de locuri de munca, sporirea productivitatii muncii bazata pe metode moderne de management.
Aceasta lucrare este in cel mai explicit mod o exemplificare a investitiilor in cadrul tarii noastre, a evolutiei acestora si in acelasi timp a tarii, dar si o metoda de intelegere a conceptului de B.E.R.D. si impactul acestui program asupra economiei si resurselor financiare ale Romaniei dupa anul 1990 pana in prezent.
CAPITOLUL I. INVESTITIILE IN ROMANIA SI B.E.R.D.
1.1 NOTIUNI INTRODUCTIVE PRIVIND INVESTITIILE
In sensul cel mai larg prin investitii se intelege orice cheltuiala baneasca efectuata in scopul de a obtine profit. Investitia inseamna a incorpora intr-un bun sau intr-o actiune eforturi umane si mijloace materiale in vederea producerii unui anumit rezultat.
Conform dictionarului economic si financiar, investitiile reprezinta totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital . In raport cu modul de folosire a bunurilor investitiile se impart in:
a) Investitii de inlocuire destinate inlocuirii, reproductiei bunurilor de capital scoase din functiune, ca urmare a uzurii lor fizice, a caror sursa este amortizarea
b) Investitii pentru dezvoltare destinate sporirii volumului capitalului tehnic real, adica formarii nete a capitalului, a caror sursa o formeaza venitul.
Suma investitiilor de inlocuire si a investitiilor pentru dezvoltare formeaza investitiile brute de capital, ce contribuie la formarea bruta a capitalului tehnic. Investitiile brute se compun din bunuri de capital si investitii in stocuri. Multitudinea formelor si tipurilor de investitii efectuate de intreprindere impune o clasificare a investitiilor:


Fisiere in arhiva (1):

  • Investitii in Romania prin Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!