Isteria Pandemiilor in Mass-media

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere.3
I.Istoria pandemiilor in lume.6
I.1.Ciuma.6 .
I.1.1Ciuma, ploaie de sageti aruncata de Dumnezeu.6
I.1.2.Aparitii regulate ale ciumei.7
I.1.3.Prejudecati in ce priveste ciuma.8
I.1.4.Ciuma la romani.10
I.2.Holera . 12
I.2.1.,,Elixirul de Voronej" si alte leacuri.13
I.3.Variola.17
4.Gripa spaniola.19
I.4.1Gripa spaniola in lupta cu cea aviara.20
I.4.2Moartea in era gripei spaniole.21
I.4.3 De ce gripa spaniola.22
I.4.4.Teoriile conspiratiei.22
I.4.5.Gripa spaniola in presa secolului trecut.23
I.5.Gripa asiatica si gripa Hong-Kong.24
II.Pandemiile in contemporaneitate.26
II.1.Encefalopatia spongiforma bovina.26
II.1.2 Beneficiarii pandemiei.28
II.1.3Experimente aflate sub semnul intrebarii.30
II.1.4.BSE si boala Creutzfeldt-Jakob.32
II.2.Virusul AH1N1.Informatii generale.33
II.2.1.Gripa aviara in "mainile " presei mondiale.34
II.2.2.Gripa aviara in Romania .37
II.2.3.Bilantul gripei aviare .38
II2.4.Vaccinarea,pro sau contra.39
II.2.5 Teoria conspiratiei.Virusul H5N1 nu a existat in Romania .40
II.3.Virusul AH1N1(gripa porcina),receptivitate,cale de transmitere.45
II.3.1.Gripa in studiile de specialitate.46
II.3.2.Campania de vaccinare in Romania.49
II.3.3.Pandemie fabricata mediatic.52
II.3.4.Zece minciuni aparute in mass-media legate de gripa porcina.56
III.Studiu de caz.Fenomenul AH1N1 in Romania.65
III.4.1.Gripa porcina,generalitati.65
III.4.2. Mediatizarea gripei porcine pe posturile de televiziune din Romania .67
III.4.3.Mediatizarea cazurilor de presa centrala.74
III.4.3.Cazul Toni Tecuceanu.75
Concluzii.81


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Prezentarea datelor din perspectiva stiintifica nu are rolul de a induce panica cititorilor. A cunoaste si a intelege problema este primul pas foarte important in combaterea acestui potential flagel al omenirii. Societatea umana parcurge numeroase crize apocaliptice, datorita gradului de iratiune a maselor. Desi pericolul unei pandemii este cat se poate de real, metodele de prevenire si fabricarea vaccinurilor "in avans" sunt cat se poate de neadecvate. 
Mecanismele de raspandire a unei pandemii la om sunt foarte putin cunoscute si aproape impredictibile. Respiram aer si consumam alimente intr-un ,,ocean" de microorganisme fara sa ne imbolnavim instantaneu. Frica de necunoscut produce panica intr-o societate bazata pe iratiune si violenta. Incepand de la povestea interminabila a conspiratiei mondiale, pana la masurile inutile de eutanasiere a pasarilor si animalelor domestice, drama omenirii se desfasoara intre extremele fanatismului religios si ale dictaturii politice lipsite de discernamant, conform dictonului "daca nu stim ce este, atunci il omoram inainte de a se extinde". Traim intr-o lume in care asa-zisele ratiuni nu sunt altceva decat interesele economice si politice ale unor grupari, puse inaintea oricaror altor ratiuni elementare si ne intrebam de ce intregul progres ne conduce la regres .
Despre pandemiile care au cuprins intreaga omenire de-a lungul existentei sale s-au scris multe.In lucrarea de fata am incercat sa fac un sumar al celor mai importante pandemii, sa punctez ceea ce nu s-a spus pana in momentul de fata, si in acelasi timp sa fac o analiza a modului in care acestea au fost prezentate de catre mass-media romaneasca si de cea mondiala. 
Am ales aceasta tema pentru ca mi s-a parut interesanta si auzind zvonuri legate de faptul ca ultimele doua pandemii ar fi fost de fapt false cu scopul de a manipula populatia am dorit sa ma documentez si sa aflu care este de fapt realitatea.Un alt factor important care m-a determinat sa aleg aceasta tema a fost o experianta personala legata de gripa de tip AH1N1. 
Am structurat lucrarea in 3 capitole.In primul Istoria pandemiilor in lume am trecut in revista cele mai importante pandemii cu care s-a confruntat omenirea pana in secolul XX. Desi ciuma, a aparut in mai multe valuri si a omorat un numar impresionant de persoane, autoritatile au adoptat unele masuri de prevenire complet inutile ba chiar au favorizat cresterea numarului de imbolnaviri.Holera izbucneste in anul 1817 in India de unde se raspandeste in toate regiunile lumii.Instalarea panicii si fuga din tarile afectate sunt consecinte imediate ale pandemiei.Variola deasemenea a fost una din cele mai crunte boli care a pus omenirea in dificultate,fiind considerata cea mai contagioasa boala,cu cel mai mare grad de mortalitate.Gripa spaniola a aparut dupa Primul Razboi Mondial,si este considerata a fi una dintre cele mai letale gripe din istoria umanitatii.Statisticile spun ca intre 2,5 % si 5% din populatia lumii au murit de gripa spaniola.Este deasemenea etalonul dupa care sunt evaluate astazi pandemiile.Gripa Asiatica a aparut in anul 1957,si a imbolnavit aproximativ 50% din populatia lumii. Unsprezece ani mai tarziu, ia nastere o noua pandemie in sud-estul Asiei, la 13 iulie 1968 generata de un virus de tipul H2N3,care a uimit prin rapiditatea cu care era transmisa. 
In cel de-al doilea capitol Pandemiile in contemporaneitate am incercat sa fac o analiza a celor 3 pandemii sau mai degraba presupuse pandemii care se spune ca ar fi amenintat populatia mondiala .Secolul XXI debuteaza cu amenintarea pandemiei de encefalopatie spongiforma bovina,care popular este denumita boala vacii nebune.Desi specialistii au initiat masuri extreme de siguranta si au sacrificat sute de bovine sub pretextul ca acestea sunt purtatoarele cruntei maladii,mai tarziu s-a dovedit a fi o alarma falsa,nicio victima omeneasca nefiind inregistrata.Gripa de tip AH5N1(aviara) a declansat o noua isterie in randul populatiei sustinuta de autoritati si de mass-media.Frica de izbucnirea unei noi pandemii asemanatoare cu cea din 1918,deoarece la baza gripei se afla acelasi virus,a determinat autoritatile sa adopte o serie de masuri, sacrificarea pasarilor, organizarea de filtre la iesirile din judetele considerate infestate care dezinfectau" masinile ce tranzitau zona.Capitolul l-am incheiat cu cea mai recenta amenintare de pandemie si anume Gripa de tip AH1N1(gripa porcina),considerata deasemenea o falsa pandemie. 
Al treilea capitol contine studiul de caz in care am aprofundat problematica gripei de tip A/H1N1 in Romania. Am analizat abordarea ei in stirile de televiziune,punctand o serie de observatii. Deasemenea am urmarit sa evidentiez panica creata de mediatizarea excesiva a cazurilor de deces,analizand cazul actorului Toni Tecuceanu. 
Lucrarea se incheie cu concluziile in care sunt relatate cele mai importante aspecte ale problematicii studiate in lucrarea de fata. 
O idee care mi s-a parut discutabila si pe care am incercat sa o clarific a fost aceea ca pe de o parte aceste pandemii sunt comandate de catre marile concerne farmaceutice,virusii sunt creatii umane in laboratoarele stiintifice, prin incrucisarea mai multor virusi,si pe de alta parte sunt arme biologice folosite pentru decimare populatiei. 
Mass-media a avut un rol important in toata evolutia acestor virusi.A fost cea care a sustinut tot timpul in atentia oamenilor evenimentele legate de aceasta gripa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Isteria Pandemiilor in Mass-media.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!