Izvoarele Drepturilor Omului

Extras din licenta Cum descarc?

Lucrarea de fata prezinta, in ansamblu, conceptul de ,,drepturile omului" care au fost inca din antichitate si pana in prezent o tema aflata in dezbatere pentru marii filozofi, teoreticieni si chiar conducatori de state, astfel ajungandu-se la rezultatul firesc, materializat in institutionlizarea acestei notiuni. Desi izvoarele drepturilor omului si libertatilor fundamentale sunt diverse totusi, acestea au un caracter de universitate si sunt indivizibile si legate intre ele. Astfel, proclamarea universala a drepturilor omului isi gaseste originea in actvitatea O.N.U. si a institutiilor specializate, care reprezinta un model de de activitate in acest domeniu preluat ti la nivel regional. Proclamarea regionala a drepturilor omului, circumscrisa mai intai Europei, apoi extinsa si la Africa, America si lumea arabo-islamica, a subliniat diferentele care exista in conceptiile privind promovarea si protectia drepturilor omului. Comunitatea internationala in ansamblu si fiecare stat in parte trebuie sa trateze drepturile omului in mod global intr-o maniera echitabila si echilibrata pe picior de egalitate acordandu-le aceeasi importanta O indatorire prioritara a fiecarui stat in prezent, este constituita din ,,democratia si respectarea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale care sunt interdependente si se intaresc unele pe altele". Actiunea internationala in domeniul drepturilor omului mecanismele si procedurile create in vederea aplicarii corecte a dispozitiilor instrumentelor convenite de state au ca obiectiv principal respectarea demnitatii umane, indicatorul cel mai sintetic al tuturor drepturilor si libertatilor fundamentale ale fiintei umane si in consecinta prevenirea, condamnarea si reprimarea incalcarilor flagrante, masive si permanente a acestor drepturi. Sistemul international de promovare si garantare a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului este fondat pe relatia dintre actiunea de elaborare a instrumentelor juridice in domeniu, de aplicare a lor in cadrul fiecarui stat si de difuzare pentru cunoasterea si educarea fiecarui membru al societatii.
Capitolul I
Considetatii preliminarii asupra conceptului de drepturile omului si izvoarele drepturilor omului
1. Scurt istoric asupra evolutiei conceptului de drepturile omului
In prezent, nivelul de protectie a drepturilor omului este fructul unei lungi istorii care a aparcurs mai multe etape, din cele indepartate timpuri pana in prezent.
Scopul acestui capitol este de a realiza o imagine de ansamblu a regulilor juridice si a institutiilor create de-a lungul timpului pentru protectia fiintei umane fata de pericolele care o ameninta.
Asigurarea promovarii, respectarii si protectiei drepturilor omului revine deopotriva fiecarui individ si tuturor organelor statatale cat si anumitor organizatii, institutii si organisme internationale care au fost special create pentru garantarea si dezvoltarea acestor drepturi.
Inca din antichitate au apaut idei conform carora toate fiintele sunt egale in demnitate si valoare si orice fiinta umana are drepturi eterne si imuabile, precum si obligatii.
Filozofi precum Seneca, Epictet promovau conceptia conform careia oamenii sunt egali indifereant de conditia lor - liberi sau sclavi - iar in dreptul cetatii promovat de cetatile elene se afirma dreptul indivizilor de a participa la elaborarea legilor si la conducerea societatii prin ocuparea de functii publice. Aceste idei sunt preluate de filosofii romani sei de organizarea politica romana. Roma Antica recunostea drepturile cetatenilor romani de a participa la viata politica, precum si numeroase garantii acordate acestora, garantii care reprezinta rudimente ale drepturilor individuale de mai tarziu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Izvoarele Drepturilor Omului.pdf

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!