Leadership

Cuprins licență Cum descarc?

Cuprins 2
Lista şi tabele 2
Introducere 4
Capitolul I Leadership în cadrul organizaţiilor 6
I.1 Delimitări conceptuale 6
I.2 Leadership şi management 8
I.2.1 Relaţia dintre leadership şi management 8
I.2.2 Relaţia dintre lider şi manager 9
I.3 Teorii şi tipuri ale leadershipului 13
I.3.1 Teorii esenţiale ale leadershipului 13
I.3.2 Teoria lui Lickert 15
Capitolul II Supremaţia oamenilor în cadrul organizaţiilor 17
II.1 Cele 21 de legi incontestabile ale leadership-ului 17
II.2 Caracteristici esenţiale ale liderilor 20
Studiu de caz 24
Steve Jobs : profilul unui lider de succes 24
CAPITOLUL III 32
Studiu practic privind leadership-ul şi supremaţia organizaţiilor în cadrul companiilor din România 32
3.1 Argument asupra cercetării 32
3.2 Structura eşantionului 35
3.3 Interpretarea datelor şi testarea ipotezelor 37
Concluzii şi propuneri 44


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Prezenta lucrare de licenţă se intitulează „Leadership şi supremaţia oamenilor în cadrul organizaţiei”. Lucrarea este structurată pe două părţi : prima partea este partea teoretică a lucrării, formată din capitolele I şi II, iar cea de-a doua parte este o analiză asupra stilului de leadership şi supremaţia oamenilor în organizaţie în cadrul companiei Betty Ice România, companie în cadrul căreia lucrez de 6 ani. De asemenea, lucrarea cuprinde şi un studiu de caz cu privire la stilul de leadership adoptat de către fostul manager al companiei Apple, Steve Jobs, care a fost considerat de specialişti un lider de succes.
Scopul lucrării este de evidenţia aspectele practice cu privire la aplicarea leadershipului în cadrul organizaţiei Betty Ice. Conturarea lucrării a pornit de la următoarele întrebări :
1. Ce este leadership-ul?
2. Care sunt diferenţele dintre leadership şi management?
3. Cum putem deosebi un lider de manager?
4. Care sunt calităţile esenţiale ale unui lider de succes?
5. Ce se înţelege prin „supremaţia oamenilor în organizaţie?”.
Având la bază acest set de întrebări am elaborat obiectivele ce stau la baza lucrării de licenţă şi anume:
Obiectivul I: definirea conceptelor de leadership şi management;
Obiectivul II: identificarea diferenţelor dintre leadership şi management;
Obiectivul III: identificarea rolului liderilor în cadrul organizaţiei şi calităţile necesare pentru a fi un lider de succes;
Obiectivul IV: corelarea aspectelor teoretice cu cele practice prin utilizarea analizei calitative.
Lucrarea a avut la bază literatura şi studii de specialitate cu privire la leadership şi supremaţia oamenilor în organizaţie, iar partea practică a lucrării s-a conturat pe baza celor Cele 21 de Legi Incontestabile ale Leadership-ului, elaborate de către Maxwelle şi chestionarul Leatherman cu privire la leadership.
Capitolul I intitulat „Leadership în cadrul organizaţiilor” tratează conceptele de leadership, management, lider şi manager din punct de vedere teoretic.
Capitolul II intitulat „Supremaţia oamenilor în organizaţiei” prezintă calităţile necesare pentru a fi un lider de succes, iar în încheierea capitolului este prezentat un studiu de caz intitulat „Steve Jobs- un lider de succes”.
Capitolul III este partea practică a lucrării şi cuprinde analiza calitativă a leadershipului şi supremaţia oamenilor în cadrul companiei Betty Ice.
Lucrarea se încheie cu concluziile şi propunerile noastre cu privire la cercetarea efectuată.
Capitolul I Leadership în cadrul organizaţiilor
I.1 Delimitări conceptuale
Leadership-ul este considerat a fi unul dintre cele mai importante elemente care contribuie la succesul sau la insuccesul organizaţiilor şi la dezvoltarea organizaţională. Leadership-ul este foarte important atunci când vorbim de relaţiile existente între membrii organizaţiei şi de motivarea personalului în cadrul organizaţiilor.
Să fii leader înseamnă să te dezvolti ca individ. Leadershipul este o artă iar obiectul acesteia este sinele. Performanţa în leadership vine din performanţadezvoltării personale şi profesionale. Leadershipul are trei forme principale de învăţare. Specialiştii americani Posner şi Kouzes afirmă că acestea sunt observarea, educaţia şi procesul de încercare -eroare. 
Etimologia cuvîntului leader arată că acesta vine din engleză şi înseamnă conducător. (to lead = a conduce). Eşti un leader atunci cînd îţi conduci echipa de colegi lasuccese profesionale. Eşti leader atunci cînd îţi con-duci copiii la şcoală. Eşti leader atunci când ai o idee şi ceilalţi se simt inspiraţi de ea. 
În urmă cu douăzeci de ani, leadershipul în cadrul era abordat de către specilişti din prisma a doi factori sarcinile ce trebuia îndeplinite şi comportamentul indivizilor. Această abordară generală a fost caracterizată de către specialişti ca fiind leadershipul tranzacţional. 
Conger a observa în studiile sale academice ca schimbările în mediul organizaţional al firmei, cum ar fi presiunile competitive dintre manageri conduc la reinventarea modului de abordare a angajaţilor şi supun managerii la o serie de provocări. Conger a fost printre cei care au distins dintre rolurile de manager şi cele de lider concluzionând că diferenţele dintre manager şi lider se pot observa din prisma comportamentului pe care îl are individul.


Fisiere în arhivă (1):

  • Leadership.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!