Leasingul - Operatiune Moderna de Finantare a Activitatii Economice

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
CAP I NOTIUNEA DE LEASING
I.1 Aparitia si evolutia operatiunilor de leasing 4-6
I.2 Etimologia notiunii de leasing 7-9
I.3 Definitia leasingului 9-11
1.4 CARACTERISTICILE OPERATIUNILOR DE LEASING 11-12
I.5 Reglementarea leasingului in Romania 12-14
CAP II OPERATIUNILE DE LEASING 15-30
II.1 Modul de formare al operatiunilor de leasing 
II.2 Mecanismul derularii operatiunilor de leasing 
II.3 Tipuri si forme de leasing
II.4 Avantajele si dezavantajele leasingului 
CAP III CONTRACTUL DE LEASING 31-58
III.1 Definitia contractului de leasing
III.2 Natura juridica a contractului de leasing
III.3 Asocierea si delimitarea contractului de leasing de alte tipuri de contracte
III.4 Obiectul contractului de leasing
III.5 Clasificarea contractelor de leasing
III.6 Incheierea contractului de leasing
III.7 Efectele contractului de leasing
III.8 Incetarea contractului de leasing
III.9 Publicitatea operatiunilor de leasing
CAP IV EVIDENTIEREA IN CONTABILITATE A 
OPERATIUNILOR DE LEASING 59-86
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Progresul tehnic, in principal, dar si dezvoltarea rapida a comertului si deci a raportului dintre cerere si oferta, a determinat regandirea procedeelor de finantare a agentilor economici si nu numai. A devenit necesara gasirea unor solutii care sa permita accesul rapid la surse de finantare. Astfel, leasingul este una dintre cele mai folosite forme de finantare, reprezentand o alternativa viabila la creditul bancar, pentru achizitionarea unor utilaje costisitoare, necesare extinderii si modernizarii productiei.
Procedurile de obtinere a unei finantari in sistem leasing sunt de cele mai multe ori mult mai simple si mai accesibile unei categorii mult mai largi de clienti, decat in cazul optarii pentru obtinerea unui credit bancar.
Leasingul ocupa un loc important in economia moderna, facand posibila disocierea intre cei care detin mari capitaluri si cei care au nevoie de aceste capitaluri si le folosesc in mod eficient. 
Prin utilizarea fondurilor pentru plata furnizorilor de bunuri, se incurajeaza indirect, productia de bunuri mobile si construirea de imobile. 
Leasingul s-a dovedit a fi cel mai eficient mijloc de finantare a investitiilor productive, oferind un plus de siguranta detinatorului de capital. Statele au incurajat finantarile prin intermediul leasingului a unor investitii de interes general. Unele proiecte ale statului pot fi finantate prin intermediul ,,leasingului public"; investitiile comunitatilor pot folosi ,,leasingul comunal".
Nu in ultimul rand, leasingul combinat cu facilitati fiscale adecvate, poate fi mijloc eficient de dezvoltare a regiunilor subdezvoltate.
Leasingul este o alternativa la creditul clasic, dar poate fi si o metoda de remobilizare a capitalului imobilizat (lease-back).
Prin acest mijloc, se incurajeaza intreprinderile rentabile, capabile sa aduca profitul necesar achitarii redeventelor. Aceasta forma de finantare ofera creditorului drept de garantie insusi dreptul de proprietate, fapt ce da creditorului un grad de risc scazut.
Leasingul este solutia care permite depasirea dificultatilor generate de un mediu economic necorespunzator, ca de exemplu finantari limitate si scumpe, birocratia sistemului bancar si permite companiilor obtinerea dreptului de folosinta, cu eforturi financiare initiale minime, asupra unor masini, utilaje, echipamente tehnologice, ce le permite cresterea productivitatii, rentabilizarea activitatii, ceea ce conduce la cresterea profitului. In acest fel, se incurajeaza companiile rentabile, capabile sa produca profitul necesar achitarii ratelor de leasing. Statele lumii au incurajat finantarile prin intermediul leasingului, oferind facilitati pentru toate partile implicate si dand posibilitatea intreprinzatorilor de a achizitiona activele pe care le detin in societatile si companiile nationale. Leasingul s-a dovedit a fi cel mai eficient mijloc de finantare a investitiilor orientate catre productia de bunuri si prestarea de servicii.
Pe plan international, leasingul este un mijloc de sprijinire a exportului ori de finantare a societatilor cu proiecte de dezvoltare, dovedindu-si eficienta atat in statele dezvoltate, cat si in tarile in curs de dezvoltare.
In contextul economic actual din Romania, importanta leasingului, ca instrument modern de finantare, este legata, in primul rand, de necesitatile de dezvoltare ale firmelor, in special ale celor din sectorul privat, care beneficiaza de facilitati vamale si fiscale, iar flexibilitatea partilor, sistemul de garantare si procedura obtinerii finantarii prin leasing, intregesc pragmatismul recurgerii la o astfel de operatiune.
In Romania, societatile de leasing care s-au implicat in mod hotarator in industria de leasing au constituit in anul 1996 Uniunea Nationala a Societatilor de Leasing din Romania (UNSLR).


Fisiere in arhiva (1):

  • Leasingul - Operatiune Moderna de Finantare a Activitatii Economice.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!