Linia Dinamica in Compozitie

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL l:
I. 1. INTRODUCERE
I. 2. MOTIVAREA ALEGERII TEMEI
CAPITOLUL 2:
II.1. LOCUL SI IMPORTANTA EDUCATIEI PLASTICE IN SCOALA
II.2. OBIECTIVELE LUCRARII
CAPITOLUL III:
LINIA DINAMICA IN COMPOZITIE
III.1. TRATAREA LINIEI PLASTICE IN OPERELE DE ARTA.
III.2. LINIA-ELEMENT DE LIMBAJ PLASTIC
III.3. EXPRESIVITATI ALE LINIEI
III.4. LINIA-ELEMENT DECORATIV
III.5. LINIA-IMPORTANT AGENT AL RITMULUI PLASTIC
III.6. INTERPRETARI PERSONALE ALE LINIEI DINAMICE IN COMPOZITIE
CAPITOLUL IV:
IV.1. METODE DE CERCETARE
IV.2. PROIECT DIDACTIC-LINIA DINAMICA
CAPITOLULV:
V.1. NOTE
V.2. BIBLIOGRAFIE
V.3. ANEXE


Extras din licenta Cum descarc?

"ARTA ESTE MIJLOCUL DE A VEDEA LUMEA MAI DESLUSIT SI MAI DIRECT"
J.E.MULLER
CAPITOLUL I:
I.1. INTRODUCERE
"ARTA NU REDA VIZIBILUL,CI FACE VIZIBIL"
Prin creatia sa omul de stiinta descopera lumea, iar artistul se descopera pe sine. Arta isi afla punctul de plecare undeva afara, oriunde in univers, izvoraste insa totdeauna din spiritualitatea artistului, din lumea asimilata de el, asa cum el a inteles-o.In acest fel, devine o modalitate de confesiune, de afirmare a propiei personalitati.
In clipa cand omul a depasit conditia de fiinta-creatie, devenind creator, si-a cucerit un al doilea univers. Castigand cheile care sa-ti deschida drum spre intelesul artistic, ai devenit intr-adevar stapanul unei lumi pe care o poti structura si impodobi dupa idealul ce ti-ai propus. 
Omul a inceput sa faca arta indata ce s-a ridicat deasupra conditiei animale. Primele unelte de silex au fost primele piese de "design". Desenele rupestre au fost primele opere de arta murala. Lutul modelat in infatisari zoomorfe si antromorfe-multe stangace, dar destule rafinat stilizate-primele creatii sculpturale. Si tot astfel, primul alfabet-primele ideograme: aceasta directie de abstractizare dovedindu-se extrem de fertila pentru moderni, mai veleitari in aspiratia lor spre esenta lucrurilor.
Cu timpul, omul s-a inconjurat de arta ca de o a doua atmosfera, care i-a devenit la fel de vitala. Evolutia creatiei artistice s-a dovedit de o neimaginabila diversitate. Tehnicile si stilurile in artele plastice s-au inmultit, ca si graiurile.Au aparut atatea forme noi, atatea modalitati de reflectare si investigatie, s-au inventat atatea tehnologii si sunt atat de aprige controversele, incat definitia artei a devenit tot mai grei de realizat. Mai stim noi astazi destul de clar unde incepe si unde sfarseste ea? Frumosul insusi a fost pus la indoiala ca si criteriu de evaluare, dupa ce tinuse multa vreme pentru artist stindardul cel mai inalt. Din momentul cand obiectul banal gasit la gunoi si sters de praf (desi nu intodeauna) a fost prezentat drept arta, nimic nu mai putea surprinde. Nici jocurile picassiene din servetele de hartie (sacraliizate de admiratori drept "sculpturi"), nici caroseriile de automobil comprimate, nici chiar nudul artistului etalat pe soclu (un Narcis al vremii noastre sau tocmai opusul lui?) n-au confirmat temerea ca "artistii ucid arta". 
Contradictiile si luptele din campul artei se poarta intre temperamente si limbaje, ele nu vizeaza esenta artei. Arta este permanenta, tine de conditia noastra umana.
Cat timp omul va fiinta, el va aspira necontenit din lumea descoperita in afara, spre alte lumi, recreate de el insusi ca alte ipostaze si cerinte ale trairii si devenirii sale . Spre bucuria si castigul lui si ale celorlalti.
De aici si convingerea in permanenta artei.
Oamenii datoreaza artei multe din cunostintele pe care le poseda. Nevoia vitala de cunoastere si, prin aceasta, de supunere a unui numar atat de mare de adversitati, a dus si pe artist in transeea fierbinte unde se decanteaza aurul pur al adevarului, langa investigatorul consacrat, omul de stiinta.
In rigoarea portretului, artistul a dezvaluit trasaturi ascunse ale fiintei umane, in lucirea ochilor a citit ganduri altfel pentru todeauna necomunicate.Oamenii s-au cunoscut mai bine cu ajutoril picturii, al sculpturii, al desenului "pe viu".


Fisiere in arhiva (1):

  • Linia Dinamica in Compozitie.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!