Linie Tehnologica pentru Fabricarea Zacuscai cu Ciuperci

Extras din licenta Cum descarc?

CAP.1 TEMA PROIECTULUI
Sa se proiecteze o linie tehnologica pentru fabricarea zacuscai cu ciuperci cu o capacitate de 2000 kg materie prima/zi
CAP.2 OBIECTIVUL PROIECTULUI
2.1 Denumirea obiectivului proiectat
Obiectivul proiectat il reprezinta o linie tehnologica pentru obtinerea conservelor de zacusca cu ciuperci.
2.2 Capacitatea de productie
Linia tehnologica are o capacitate de productie de 2000 kg materie prima /zi
2.3 Profilul de productie pe sortimente sau grupe de sortimente
Linia tehnologica este proiectata pentru a produce conserve de zacusca cu ciuperci.
2.4 Justificarea necesitatii si oportunitatii realizarii productiei proiectate
Alimentatia corespunzatoare este o preocupare permanenta a omului. In acceptiunea corecta stiintifica, a lua "masa indestulatoare" inseamna ca aceasta este intocmita variat din mai multe alimente in care intra in anumite proportii carnea, lactatele si vegetalele(legume si fructe).
Alimentele de origine vegetala au o imporanta deosebita in alimentatia omului.Acestea nu se gasesc in orice perioada a anului,necesarul fiind substituit cu diverse conserve, in sezonul cand acestea nu se gasesc in stare proaspata.
Conservele de zacusca cu ciuperci sunt un sortiment de produse ce se pot consuma ca atare, fara a mai fi necesara o pregatire culinara in prealabil. In acest caz,un rol important in realizarea unor produse cu calitatii senzoriale superioare,revine operatiei de fierbere-prajire.Se utilizeaza uleiuri vegetale intrucat produsele se pot consuma reci.
O alta necesitate ar fi diversificarea produselor conservate si imbunatatirea calitatii celor existente si necesitatea faptului ca legumele sunt o sursa importanta de vitamine si saruri minerale si sunt utilizate frecvent in alimentatie crude,coapte sau preparate industriale.
Durata de pastrare a conservelor este mai mare decat cea a legumelor.
In ultima perioada se promoveaza pe piata produsele ecologice in vederea protejarii sanatatii consumatorilor si eliminarii conservantilor chimici din alimente.
Posibilitatea adaptarii utilajelor la o gama variata de conserve reprezinta un avantaj deosebit.
CAP.3 ELEMENTE DE INGINERIE TEHNOLOGICA
3.1. Analiza comparativa a tehnologiilor similare din tara si strainatate pentru realizarea productiei proiectate
Conservele de zacusca cu ciuperci sunt specifice Romaniei si de aceea ele se fabrica doar in tara noastra. Ele se incadreaza in grupa conservelor de legume sterilizate iar operatiile tehnologice utilizate la obtinerea acestora se pot realiza atat la noi cat si in alte tari in diferite moduri.
Sortarea 
Se poate realiza prin diverse metode:
? sortarea manuala se efectueaza urmarind instructiunile tehnologice cum ar fi : dupa greutatea specifica se executa la mesele de sortare constituite din benzi transportoare cu cauciuc sau role din otel,cele mai utilizate instalatii de acest tip sunt benzile de sortare.
? sortarea mecanizata se face: -dupa greutatea specifica si se executa in instalatii speciale.Cele mai utilizate sunt instalatiile prin flotatie,
-dupa culoare si se realizeaza cu ajutorul celulelor fotoelectrice.
Curatirea
In acest sens putem distinge doua operatii:
-operatia de indepartare a pielitei
-operatia de indepartare a casei seminale si a pedunculilor
Curatirea se poate efectua in doua feluri: curatire mecanica care se realizeaza prin frecarea materiei prime pe o suprafata abraziva din interiorul unei masini de curatat continue si curatire prin abur care consta in faptul ca prin incalzire rapida are loc transformarea protopectinei in pectina solubila, coagularea proteinelor si eliminarea aerului din spatiile intercelulare ceea ce permite desprinderea usoara a pielitei si se realizeaza cu instalatii de curatire cu abur.
Spalarea
Spalarea materiei prime se poate face manual sau mecanizat.
Spalarea manuala se face de obicei in bazine din otel inoxidabil.
Datorita diversitatii materiei prime folosite in industria conservelor, in cadrul spalarii mecanizate exista un numar foarte mare de masini de spalat.Deosebim masina de spalat cu functionare continua sau functionare discontinua.
Masinile de spalat cu functionare discontinua nu se mai folosesc in mod curent in industria noastra de conserve.
Masinile de spalat cu flux continuu se caracterizeaza printr-o productivitate ridicata si o buna eficacitate a spalarii.Atat la noi in tara cat si in alte tari se foloseste masina de spalat cu cuva de preinmuiere(fig.nr.1).
MASINA DE SPALAT CU CUVA DE PREINMUIERE(fig.nr.1)
1.cuva de preinmuiere,2.cuva de spalare,3.suflanta de aer ,4.sistemul de transport care formeaza si banda de sortare,5.tamburul de transvazare,6.zona finala de spalare cu dusuri.
O alta masina de spalat utiltzata frecvent este masina de spalat cu tambur(fig.nr.2) in care se spala produsele puternic impurificate cu pamanat ca de exemplu radacinoasele.
MASINA DE SPALAT CU TAMBUR(fig.nr.2)
1.alimentare , 2.tambur , 3.electromotor
Acelasi rol au si masinile de spalat cu barbotare de aer precum si masinile de spalat cu dusuri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Linie Tehnologica pentru Fabricarea Zacuscai cu Ciuperci.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!