Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor

Licență
8/10 (1 vot)
Conține 2 fișiere: docx
Pagini : 103 în total
Cuvinte : 23257
Mărime: 2.54MB (arhivat)
Publicat de: Estera Ifrim
Puncte necesare: 13

Cuprins

  1. Cap.l Notiuni introductive 3
  2. 1.1 Clasificarea intreprinderilor din sectorul industrializarii carnii 4
  3. 1.2 Planul general al intreprinderii 6
  4. 1.3 Solutii constructive 10
  5. 1.3.1 Utilajul 12
  6. 1.3.2 Apa-canalizare 13
  7. 1.3.3 Conditii igienico-sanitare 14
  8. Cap.2 Tehnologia prelucrarii animalelor in abator 18
  9. 2.1 Pregatirea animalelor pentru taiere 18
  10. 2.2 Suprimarea vietii animalelor 19
  11. 2.2.1 Asomarea animalelor 19
  12. 2.3 Prelucrarea initiala a animalelor 22
  13. 2.3.1 Jupuirea animalelor 22
  14. 2.3.2 Oparirea animalelor 26
  15. 2.3.3 Depilarea animalelor 28
  16. 2.3.4 Parlirea animalelor 29
  17. 2.3.5 Razuirea de scrum si finisarea 30
  18. 2.3.6 Examenul sanitar veterinar dupa taiere 30
  19. 2.3.7 Aprecierea calitatii carcaselor 31
  20. 2.4 Factorii care influenteaza productia de carne si calitatea acesteia 31
  21. 2.4.1 Factorii care influenteaza productia de carne a animalelor ce se abatorizeaza 31
  22. 2.4.2 Factorii de crestere si ingrasare care influnteaza calitatea carnii 32
  23. Cap.3 Linia tehnologica de prelucrare a carnii 34
  24. 3.1 Elementele componente ale liniei tehnologice de prelucrare a carnii 35
  25. 3.2 Studiul solutiilor similare prezentate la noi in tara si in strainatate 35
  26. 3.2.1 Masina de maruntit si taiat MATOCA 36
  27. 3.2.2 Volfuri pentru carne 37
  28. 3.2.3 Generatoare de gheata solzi 38
  29. 3.2.4 Malaxorul 39
  30. 3.2.5 Masina pentru maruntire fina.Cutere 47
  31. 3.2.6 Masina pentru umplut,dozat si portionat 53
  32. 3.2.7 Instalatii de afumare si fierbere 57
  33. Cap.4 Alegerea si motivarea solutiilor constructive 60
  34. 4.1 Cerinte agrotehnice, de exploatare, ergonomice si de protectia mediului 61
  35. 4.2 Prezentarea si justificarea tehnico-economica a solutiilor propuse 62
  36. 4.3 Proprietatile materialului prelucrate 67
  37. 4.3.1 Compozitia unor prospaturi 67
  38. 4.3.2 Structura morfologica 68
  39. 4.3.3 Compozitia chimica a tesutului muscular 68
  40. Cap.5 Calculul parametrilor principali 70
  41. 5.1 Calculul tehnologic al malaxoarelor 71
  42. 5.2 Productivitatea masinii de umplut 72
  43. 5.3 Calculul masinii de maruntit 73
  44. Cap.6 Calculul energetic si de dimensionare a reductorului si a transmisiei prin lant 75
  45. 6.1 Determinarea puterii melcilor 76
  46. 6.2 Predimensionarea arborilor din reductor la torsiune 77
  47. 6.3 Proiectarea angrenajului cilindric exterior cu dinti drepti 78
  48. 6.4 Proiectarea transmisiei prin lant 84
  49. Cap.7 Materii si materiale pentru pregatirea compozitiei destinata prospaturilor 91
  50. 7.1 Materiile prime 92
  51. 7.2 Clasificarea produselor din carne 93
  52. 7.3 Calculul eficientei economice 93
  53. Cap.8 Probleme referitoare la reglajele masinii protectia mediului 95
  54. 8.1 Probleme referitoare la reglajele masinii 96
  55. 8.2 Probleme referitoare la protectia mediului 97
  56. Bibliografie 99

Extras din licență

1.1 CLASIFICAREA INTREPRINDERILOR DIN SECTORUL INDUSTRIALIZARII CARNII [4]

Intreprinderile de industrializare a carnii sunt unitati destinate taierii si prelucrarii animalelor in vederea obtinerii atat a carnii si a grasimii ca produs principal,a preparatelor, a conservelor si semiconservelor, cat si a altor produse secundare alimentare, tehnice si furajere.

Dupa capacitate si profil aceste unitati se clasifica astfel:

-combinate de carne;

-abatoare;

-fabrici de prparate din carne;

-fabrici de conserve din carne;

-fabrici de semiconserve din carne;

-fabrici de produse crude uscate;

-fabrici de preparate culinare congelate;

-antrepozite frigorifere.

DEZVOLTAREA CAPACITATILOR DE PRODUCTIE

Planul de dezvoltare tehnico-materiala al Romaniei prevede si pentru subramura industrializarii carnii o crestere a capacitatii de productie si repartizarea unitatilor noi in teritoriu, conform principiului de dezvoltare armonioasa a tuturor judetelor.

Cresterea capacitatii noi de productie se realizeaza plecand de la balanta capacitatilor pe tara si judete prin:

a) dezvoltarea unitatilor existente;

b) construirea de unitati noi.

Aceste noi capacitate se realizeaza parcurgand mai multe etape, dupa cum urmeaza:

-nominalizarea noilor capacitate in in planul de investitii;

-intocmirea,avizarea si aprobarea documentatiei tehnico-economice;

-construirea si receptionarea noilor capacitate;

-intrarea in functiune si realizarea parametrilor proiectati.

Pentrul realizarea noilor capacitate se intocmesc documentatii tehnico-economice dupa caz, astfel:

-la dezvoltarea unitatilor existente se recurge atunci cand acestea intrunesc conditiile dezvoltarii, si anume:

-cerearea de consum depaseste capacitatea existenta;

-prin diversificarea productiei se pot obtine rezultate economice superioare sau produse exportabile;

-disponibilul de materii prime depaseste capacitatea existenta;

-amplasamentul unitatii se incadreaza in schita de sistematizare a localitatii si existenta terenului necesar in incinta sau alaturat, pentru dezvoltare.[3]

In situatia cand nu se indeplinesc aceste conditii se trece la construirea unei noi unitati.

Nominalizarea in planul de investitii a noilor capacitati se face corelat cu planul de dezvoltare a subramurei industriei carnii, pentru acoperirea deficitului intre capacitatea planificata si ce existenta, precizandu-se judetele in care se preconizeaza construirea noilor unitati, capacitatea, profilul.

Dupa defalcarea planului de investitii pe intreprinderile beneficiare, intreprinderi de executie si institute de proiectare, titularii de investitie se ingrijesc de elaborarea documentatiei tehnico-economice.

Elaborarea documentatiei tehnico-economice de specialitate se poate face prin forte proprii, atunci cand intreprinderea beneficiara este dotata cu cadre tehnice si economice suficiente, sau de catre institute de proiectare de specialitate.

In general, fiecare ramura de productie dispune de un institute de proiectare de specialitate care isi asuma raspunderea de proiectant general si care contracteaza cu alte institute de specialitate de diferite proiecte ce nu constituie activitatea de baza pentru clasificarea celor mai de sus se da urmatorul exemplu:

Obiectivul: Intreprinderea de industrializare a carnii.

Proiectul se executa de catre institutul de proiectare al Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare (M.A.I.A.), in calitate de proiectant general, si cuprinde solutii tehnologice si constructive.

Pentru definitivarea amplasamentului si a problemelor edilitare se amplaseaza la institutul de proiectare din subordinea consiliului judetean respective.

Pentru alimentarea cu energie electrica se ampeleaza la institutele de proiectare a retelelor electrice judetene.

Elaborarea documentatiei tehnico-economice se desfasoara in urmatoarele faze:

a) Nota de comanda(N.C.).

Se intocmeste de beneficiar si cuprinde:

-probleme de inginerie tehnologica;

-probleme de constructii si instalatii.

Aceasta documentatie trateaza probleme de baza ale investitiei, descriind profilul,capacitatea,dotarea cu utilaje,amplasamentul,solutii constructive si de asigurare a unitatilor necesare, valoarea estimative si principalii indicatori tehnico-economici.

Solutii tehnice concretizate in note de comanda sunt fundamentate prin:

-fisa de amplasare a care se intocmeste de titularul investitie, cu participarea proiectantului general si cu, concursul organelor locale si serveste pentru stabilirea datelor initiale inceperii lucrrilor de proiectare.

Daca in cadrul unei localiati exista un singur amplasament fixat pentru noua unitate prin schita de sistematizare, aceasta se confirma prin fisa de amplasament care se semneaza de toti factorii interesati. In situatia ca exista mai multe terenuri disponibile se trece la elaborarea:

-studiul de amplasament care serveste la definitivarea in cadrul localitatii a terenului pe care se amplaseaza noua unitate;

-studiul de solutie pentru alimentarea cu energie electrica si termica;

-studiul de solutie pentru alimentarea cu apa si deversarea apelor uzate;

-documentatie si avizului pentru pecizarea naturii combustibilului;

-studiului de marketing privind produsele exportabile ai aportul valutar , in cazul unitatilor ce au in profil produse destinate exportului;

-tematicii de ofertare si studiului comparativ al ofertelor numai in cazul importului de linii tehnologice, tehnologii noi de fabricatii si licente;

-acordurilor si devivizelor conform legislatiei in vigoare;

-altor elemente de documentare, dupa caz.

Preview document

Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 1
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 2
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 3
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 4
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 5
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 6
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 7
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 8
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 9
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 10
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 11
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 12
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 13
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 14
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 15
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 16
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 17
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 18
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 19
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 20
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 21
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 22
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 23
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 24
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 25
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 26
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 27
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 28
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 29
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 30
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 31
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 32
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 33
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 34
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 35
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 36
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 37
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 38
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 39
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 40
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 41
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 42
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 43
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 44
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 45
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 46
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 47
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 48
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 49
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 50
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 51
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 52
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 53
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 54
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 55
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 56
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 57
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 58
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 59
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 60
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 61
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 62
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 63
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 64
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 65
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 66
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 67
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 68
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 69
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 70
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 71
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 72
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 73
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 74
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 75
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 76
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 77
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 78
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 79
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 80
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 81
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 82
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 83
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 84
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 85
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 86
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 87
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 88
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 89
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 90
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 91
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 92
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 93
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 94
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 95
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 96
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 97
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 98
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 99
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 100
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 101
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 102
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 103
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 104
Linie tehnologică pentru pregătirea compoziției destinată prospăturilor - Pagina 105

Conținut arhivă zip

  • Linie Tehnologica pentru Pregatirea Compozitiei Destinata Prospaturilor
    • CUPRINS.docx
    • Linie Tehnologica pentru Pregatirea Compozitiei Destinata Prospaturilor.docx

Alții au mai descărcat și

Proiectarea unei secții de fabricare a pâinii cu capacitatea de 20 tone pe zi

1. Tema proiectului de diplomă Proiectarea unei secţii de fabricare a pâinii cu capacitatea de 20t/zi adoptându-se: - Procedeul indirect cu maia...

Tehnologie, utilaj și controlul calității produselor în industria cărnii

Tema proiectului An universitar 2008-2009 Proiectarea unei secţii pentru fabricarea preparatelor din carne cu o capacitate de 2,8t/zi. 2....

Tehnologia Generală de Obținere a Produselor din Carne Afumate

I.1. Introducere 1.1. Noţiunea de carne Sub denumirea de carne se înţelege ţesutul muscular striat al mamiferelor împreună cu toate ţesuturile cu...

Conserve din carne de porc în suc propriu

1. DOCUMENTARE PRIVIND TEHNOLOGIA DE FABRICARE A CONSERVELOR DIN CARNE . DEFINIŢII Conservele din carne sunt produse obţinute prin sterilizarea...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Igiena întreprinderilor din industria alimentară

Igiena este definită ca o ştiinţă sau o ramură care se ocupă cu studiul condiţiilor de viaţă şi de muncă în raport cu starea populaţiei, cu...

Ai nevoie de altceva?