Lucrare de Diploma - Contabilitate

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 4
Capitolul 1 Controlul financiar si statutul legal al cenzorilor in Romania 5
1.1 Notiuni introductive 5
1.1.1 Definirea termenului "Control " 5
1.1.2 Rolul controlului 6
1.1.3 Functiile controlului 6
1.1.4 Tipologia controlului financiar 7
1.1.5 Repere istorice privind controlul financiar in Romania 9
1.2 Obiectul controlului financiar 10
1.2.1 Surse de date si informatii 10
1.2.2 Procedee utilizate 12
1.3 Programarea activitatii de control 13
1.4 Pregatirea controlului 13
1.5 Controlul financiar de gestiune 14
1.6 Controlul exercitat de cenzori 16
1.7 Raspunderea cenzorilor 18
Capitolul 2 Organizarea si functionarea societatii comerciale 
" Termomecanica" S.A. 20
2.1 Prezentarea societatii comerciale 20
2.1.1 Descrierea mediului intern si extern al firmei 21 
2.1.2 Puncte forte , puncte slabe 22
22 Organigrama S.C. TermomecanicaS.A. 22
2.2.1 Functiile intreprinderii 22
2.2.2 Structura organizatorica 23
Prezentarea compartimentului financiar-contabil 24
Comisia de Cenzori 25
Capitolul 3 Efectuarea Controlului financiar la S.C."Termomecanica
"S.A 27
Prezentarea echipei de control 27
Perioada supusa controlului si perioada in care s-a efectuat
ontrolul 27
Organizarea activitatii de control 27
Verificarea documentelor primare care au stat la baza
inregistrarilor contabile 27
Raportul Comisiei de Cenzori si Raportul de Gestiune 28
Cadrul de prezentare 28
Concluzii si propuneri 34
Bibliografie 38


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Tranzitia tarii noastre spre economia de piata a impus adaptari corespunzatoare in organizarea si conducerea contabilitatii agentilor economici. Acest lucru se explica prin faptul ca, contabilitatea reprezinta pentru agentul economic instrumentul principal de cunoastere, gestiune si control al patrimoniului si rezultatelor obtinute. Procesul modernizarii contabilitatii romanesti a presupus aderarea la normele contabile internationale si insusirea experientei contabile a tarilor cu traditie in economia de piata. Definirea contabilitatii s-a realizat in stransa legatura cu studiul dezvoltarii cunostintelor in acest domeniu si cu mediul social economic si cultural in care au operat aceste cunostinte. Rolul social al contabilitatii a crescut mult in ultimele decenii deoarece informatia contabila influenteaza comportamentul utilizatorilor in decizia de investitii. Informatia contabila este utilizata in intreprinderi mici si mijlocii, marile societati cotate la bursa, Administratia Fiscala, marea masa de cetateni. Fiecare utilizator de informatie contabila doreste ca aceasta sa reflecte realitatea ,adica sa fie o informatie adevarata. Pentru ca utilizatorul sa poata avea incredere in contabilitate, este nevoie de "controlori ai calitatii informatiei contabile" care devin "garantii aplicarii si respectarii principiilor contabile". In tara noastra, doua categorii de contabili au rol specific de control in acest domeniu, deoarece ei asigura credibilitatea informatiei contabile: cenzorii si auditorii.
Pentru a intelege distinctia dintre cenzori si ceilalti auditori trebuie sa plecam de la notiunea de audit.
Auditul reprezinta "examenul critic al operatiunilor unei intreprinderi pe baza normelor si tehnicilor stabilite si recomandate de un organism profesional". Prin definitia organismului profesiei contabile din tara noastra (C.E.C.C.A.R.) rezulta ca auditul legal se exercita de catre cenzori, iar auditul contractual, de catre alti auditori. Auditul legal este forma de control ceruta expres de lege asupra gestiunii societatilor comerciale si exercitata de cenzori, in baza mandatului primit din partea Adunarii Generale a Actionarilor. Deasemenea, societatile comerciale si regiile autonome, care nu sunt supuse auditului legal,pot incheia contracte de verificare si certificare a bilanturilor contabile cu alti auditori: experti contabili, contabili autorizati cu studii superioare sau cu societati comerciale de expertiza contabila. Acestia exercita auditul contractual, fiind abilitati sa verifice si certifice bilantul contabil, procedand in acest scop la examinarea profesionala, sistematica a activitatilor financiar-contabile. O misiune de audit legal sau contractual se incheie cu intocmirea de catre auditor a unui raport de audit financiar si certificare a bilantului contabil, destinat Adunarii Generale a Actionarilor sau administratiei intreprinderii. Interesul crescand de care se bucura astazi controlul si auditul financiar, ca si expertizele cu continut economic si contabil, deriva din faptul ca economia nationala este cea mai cuprinzatoare si mai complexa componenta a marelui organism social, iar administrarea corecta si eficienta a diferitelor patrimonii este o cerinta imperativa a zilelor noastre.
Iata motivele pentru care se apreciaza ca insusirea si intelegerea problemelor de baza ale controlului si expertizei sunt necesitati autentice izvorate din cerintele perfectionarii continue a mecanismului economic si financiar, adaptarii acestuia la conditiile specifice economiei de piata.
In vederea elaborarii acestei lucrari cu titlu "Controlul cenzorilor la societatile comerciale"am procedat in prealabil la un studiu documentar la societatea comerciala "TermomecanicaS.A." Onesti. Am analizat activitatea acestei societati urmarind ca factor esential al lucrarii controlul efectuat de catre comosia de cenzori, control ce are ca finalitate intocmirea unui raport. 
Capitolul 1 Controlul financiar si statutul legal al cenzorilor in Romania
1.1 Notiuni introductive
1.1.1 Definirea termenului "Control "
Cunoasterea situatiei patrimoniului, a capacitatii acestuia de a genera profit, a solventei comerciale ori de faliment in care se pot afla agentii economici, la un moment dat, este asigurata cu ajutorul atat al contabilitatii reale, operative si stiintific organizate, cat si al controlului financiar, organizat si exercitat in mod exigent si competent.


Fisiere in arhiva (1):

  • Lucrare de Diploma - Contabilitate.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!