Lucrare Licenta - Publicitatea Online

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1. PUBLICITATEA : SUFLETUL COMERTULUI
1.1. ISTORIA PUBLICITATII 2
1.2. TENDINTE IN PUBLICITATE 4
1.2.1. Tendinte de investire 4
1.2.2. Tendinte de continut 5
1.3. PUBLICITATE ONLINE VERSUS PUBLICITATE TRADITIONALA 6
1.4. PRINCIPALELE AVANTAJE ALE PUBLICITATII ONLINE 6
CAPITOLUL 2. TEHNOLOGII EMERGENTE IN MARKETING
2.1 DEZVOLTAREA TEHNOLOGIEI INFORMATIEI 9
2.2. INTERNETUL - SUPORT OPERATIONAL AL COMPANIILOR DE MARKETING DIRECT ALE ORGANIZATIEI 12
2.3. MODELE DE PUBLICITATE PE INTERNET 21
2.3.1. Publicitatea on-line 21
2.3.2. Campaniile de direct e-mail 30
2.3.3. Crearea si utilizarea site-urilor web 37
2.3.4. Aplicatiile de comert electronic 45
2.3.5. Crearea si utilizarea grupurilor de discutii 53
CAPITOLUL 3. COORDONATE ALE PIETEI PUBLICITATII IN ROMANIA
3.1. INVESTITORII IN PUBLICITATE 59
3.2. COMPORTAMENTUL CONSUMATORULUI DE PUBLICITATE 69
3.3. COMPORTAMENTUL FIRMELOR UTILIZATOARE DE PUBLICITATE 71
3.4. PERSPECTIVE ALE DEZVOLTARII PUBLICITATII ON-LINE LA 
NIVELUL PIETEI ROMANESTI 73
CAPITOLUL 4. STUDIU DE CAZ IMEDIA 78
CAPITOLUL 5. CONCLUZII 88
BIBLIOGRAFIE 90


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1. PUBLICITATEA : SUFLETUL COMERTULUI
1.1. ISTORIA PUBLICITATII
Publicitatea este, fara indoiala, aproape la fel de veche ca si comertul. Daca un produs este de vanzare, prima conditie a supravietuirii lui pe piata este ca acest lucru sa fie cunoscut. In vremurile de demult, era indeajuns sa ai o firma deasupra pravaliei. Astazi, in fata unei concurente inversunate a producatorilor, imaginea de firma a reusit sa conteze mai mult decat produsul in sine.
Cand a aparut si cum s-a dezvoltat publicitatea, pentru a ajunge la forma pe care o cunoastem noi astazi va fi partea introductiva a acestui capitol.
O vechime de peste 4000 de ani?
Oricat de incredibil ar suna, se pare ca inca din perioada 30000 - 500 i.e n. Putem vorbi de o forma arhaica de firma exterioara, reprezentata printr-un semn, pictat foarte atragator pe peretele unei cladiri. Cele mai vechi semne au fost descoperite un ruinele Babilonului, Romei Antice si ale orasului Pompei. 500 de ani mai tarziu, comerciantii egipteni amplasau de-a lungul drumurilor publice pucati de stanca in care erau sculptate diverse mesaje in scopul informarii calatorilor in legatura cu produsele sau serviciile oferite. Era debutul a ceea ce numim acum " publicitate outdoor ". In perioada anilor 500 i.e.n., in vechea Roma, mesajele erau pictate pe pereti in scopul promovarii jocurilor publice, afacerilor locale sau pentru a chema alegatorii la vot.
Perioada medievala
Caracteristic acestei perioade este aparitia unei noi forme de publicitate, simpla, dar eficienta: folosirea asa-numitilor " strigatori ". Acestia erau cetateni, angajati de catre comercianti, care laudau prin strigate calitatile marfurilor acestora. Mai tarziu, ei au devenit figuri familiare si pe strazile asezarilor coloniale americane. Acesti "strigatori " pot fi considerati predecesorii crainicilor moderni care difuzeaza reclame radio sau TV.
Tipografia 
In 1453, o data cu inventarea presei tipografice de catre Johann Gutenberg tipografii, si mai tarziu comercianti, incep sa utilizeze mici " fluturasi " pentru a-si promova produsele. Aceste mici bucati de hartie adesea contineau simboluri specifice brezlei si de multe ori erau lipite pe zidurile orasului. Aceasta forma de publicitate a fost folosita foarte mult timp, pana in epoca moderna si s-a caracterizat printr-o flexibilitate deosebita, afisele putand fi purtate cu usurinta dintr-o zona in alta .
Prima reclama
Prima reclama ( considerata ca atare ), a aparut in anul 1472, in limba engleza sub forma unei mici bucati de hartie distribuita manual, anuntand vanzarea unei carti de rugaciuni. 200 de ani mai tarziu a fost publicat primul anunt in ziar prin care se oferea recompensa pentru recuperarea a 12 cai furati. In coloniile americane, in primul ziar publicat cu regularitate, Boston News-Letter, au inceput sa se publice anunturi din 1704. Aproximativ 25 de ani mai tarziu, Benjamin Franklin a facut reclamele mai atractive tiparind titlurile cu litere mai mari.
Prima agentie de publicitate 
In SUA primele forme ale publicitatii au aparut in Philadelphia, Pennsylvania, cand Volney B. Palmer a deschis un magazin, considerat predecesorul agentiilor de publicitate din zilele noastre. Agentii sai contractau cu ziarele spatii de publicitate la preturi continand discount-uri, urmand apoi ca ele sa fie vandute catre diversi clienti, la un pret mai mare. In 1869 Francis Ayer a fondat N.W. Ayer & Son,agentie care exista si in zilele noastre. Ayer a modificat practica de pana atunci a agentilor de publicitate facturand clientilor acelasi pret pe care el il contractase, plus un comision agreat de ambele parti.
Prima atestare in Romania
In 1880, David Adania fondeaza prima agentie de publicitate din Romania , care purta numele sau. Pana acum publicitatea la noi a trecut prin mai multe faze: strigatul marfurilor in fata pravaliilor si in zonele cele mai circulate; " anunciurile " (" instiintarile "), sau " mezaturile ", " vanzarile " sau " instiintarile particulare " care erau informatii despre marfa sub forma unor texte scurte, si aparusera in ziarele vremii incepand cu anul 1829. Acestea din urma aveau o forma concisa pe care o numim azi " mica publicitate ".
Radioul si televiziunea 
Aparitia radioului, prin 1920 a insemnat un punct important in evolutia publicitatii. Televiziunea apare inca din anii 1940, insa din cauza preturilor ridicate ale televizoarelor si a numarului redus de canale TV, ea nu s-a impus imediat. 10 ani mai tarziu insa, televiziunea surclasase deja radio-ul. Tonul publicitatii de asemenea s-a schimbat. Nu se mai prezentau doar avantajele produsului promovat, ci se incerca si crearea imaginii sale. Astfel, anuntatorii aveau ocazia sda demonstreze cum se pot utiliza produsele lor si au inceput sa foloseasca pe scara larga personalitati care sa laude produsele in cauza.


Fisiere in arhiva (1):

  • Lucrare Licenta - Publicitatea Online.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!