Maica Domnului si Misiunea Bisericii

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 3
CAPITOLUL I: Cine este Maica Domnului in viata si misiunea Bisericii 4
I.1. Misiunea asteptarii Maicii Domnului in Vechiul Testament 7
I.2. Misiunea Maicii Domnului in Noul Testament 11
CAPITOLUL II: Misiunea vietii Maicii Domnului 18
II.1. Zamislirea 18
II.2. Misiunea nasterii Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioarei Maria 19
II.3. Maria - Numele Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu 20
II.4. Cresterea Prea Sfintei Fecioare Maria in invatatura Domnului 22
II.5. Misiunea Prea Curatei la Templu 22
II.6. Taina Maicii Domnului si paza lui Iosif 24
II.7. Bunavestire 24
II.8. Fecioria Maicii Domnului 26
II.9. Minunea despre Fecioria Maicii Domnului 26
II.10. Despre Prea Curata Fecioara Maria la Elisabeta 28
Capitolul III: Misiunea Nasterii Domnului 31
III.1. Suferinta Maicii Domnului 31
III.2. Smerenia Maicii Domnului 34
III.3. Maica Domnului si legatura cu Biserica 35
III.4. Maica Domnului - modelul Bisericii si al nostru 35
III.5. Maica Domnului si Biserica impreuna lucrare 36
III.6. Maica Domnului si misiunea Bisericii de a-si marturisi modelul 37
III.7. Maica Domnului in Perioada Patristica 38
Capitolul IV: Maica Domnului in lupta si in traditie 41
IV.1. Traditia cinstirii Maicii Domnului in Biserica 41
IV.2. Maica Domnului Apostol 42
IV.3. Maica Domnului - Biserica vie 42
IV.4. Cinstirea Maicii Domnului 42
IV.5. Maica Domnului - Anafora vietii 45
IV.6. Misiunea chipului Maicii Domnului in locas 45
IV.7. Maica Domnului la cununie 46
IV.8. Maica Domnului. Dogme 46
IV.9. Unde nu este Maica Domnului nu este crestinism 47
IV.10. Maica Durerii - traire in speranta 48
IV.11. Maica Domnului marturie comuna, Adoptatoarea poporului lui Dumnezeu 49
IV.12. Maica Domnului - curajul de a rabda si izvorul tamaduirii 50
IV.13. Misiunea Bisericii si a Maicii Domnului de a aduce lumea la Hristos 51
IV.14. Definitia Maicii Domnului si a Bisericii 51
IV.15. Maica Domnului - Maica noastra, urmarea ei 52
IV.16. Maica Domnului in Apocalipsa 53
Concluzia 55
Bibliografie 57
C.V. 58
DECLARATIE 59


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Pentru inceput aceasta lucrare pare simpla datorita obisnuintei noastre de crestini cu numele Maicii Domnului, sau datorita multor informatii care sunt.
Numai auzirea de Maica Domnului, acest nume Maica Domnului ar trebui sa dea mult de gandit si mult respect ar trebui sa stoarca acest sfant nume din orice om cinstitor de Dumnezeu. Cred ca noi oamenii ne-am invatat asa mult cu Maica Domnului datorita miilor de carti, brosuri, icoane, cantari incat incepem sa trecem cu vederea sfant numele Ei in loc sa-i daruim mai multa cinste, mai mult respect, mai multa dragoste. Este ca si o piatra scumpa, cu cat o avem mai mult la gat sau pe deget cu atat ni se pare mai obisnuita, dar uitam de valoarea ei inestimabila si uitam ca este unica in lume si uitam faptul ca noi am fost daruiti cu asa ceva. Este un lucru de mai mare osardie, ravna, dragoste, lauda si scoatere la lumina a acestui unic nume si nedescrisa valoare care este Maica Domnului.
Scria cineva ca in vechime niste filozofi nu cunosteau pe Dumnezeu, dar cand auzeau de Dumnezeu isi plecau fata la pamant si isi descopereau capetele in semn de respect fata de un nume asa de mare, aceasta merita si Maica Domnului, sau sa ne amintim de fericitul Augustin care voia sa scrie o carte despre Dumnezeu si plimbandu-se pe malul marii a vazut un copil care a facut o gropita in nisip si incerca sa mute marea in gropita lui. Asa este si cu Maica Domnului, este cu neputinta mie a marturisi aceasta in cateva cuvinte, mai ales ca avem dovezi in misiunea Bisericii care lupta pentru cinstirea Maicii sfinte si totusi face loc Diavolul prin sectari si prin crestini nechibzuiti ca mine.
CAPITOLUL I: Cine este Maica Domnului in viata si misiunea Bisericii
"Preacurata Maica Fecioara Maria ocupa locul cel mai de cinste dupa Sfanta Treime in cultul Bisericii Crestin Ortodoxe" .
Preasfanta Fecioara Maria este cea mai pura, nevinovata si mai aleasa dintre fecioarele maicii. Unica Maica si Fecioara, unica Nascatoare de Dumnezeu, unica neispitita de barbat, de neam imparatesc, de neam preotesc, chiar si numele Maria inseamna Imparateasa.
Cele 5 litere din numele Maicii Domnului Maria arata pe cele mai virtuoase 5 femei din Vechiul Testament, prin asta vrand sa arate ca Maica Domnului este plinatatea virtutilor acelor femei.
Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu zamislind din Duhul Sfant si nascand pe Fiul lui Dumnezeu pe Domnul nostru Iisus Hristos Mantuitorul lumii. Prea Sfanta Fecioara Maria mai inainte de zamislire a fost harazita lui Dumnezeu de parintii sai Ioachim si Ana. In copilaria si frageda ei tinerete Ea a avut o aleasa crestere in casa parintilor sai pana la varsta de 3 ani si in Templul Sfant inca vreme de 12 ani .
Alegerea Ei a fost vestita si pregatita din Vechiul Testament la caderea protoparintilor nostri Adam si Eva, Maica Domnului fiind adevarata viata si nascatoarea vietii dupa caderea primilor oameni.
Inainte de nastere a fost fecioara, in nastere fecioara si dupa nastere a ramas pururea fecioara .
"Ca Dumnezeu este acela care s-a nascut" .
Toata viata a slujit lui Dumnezeu si iubitului sau Fiu. Dupa trecerea din viata aceasta Maica Domnului a fost ridicata a treia zi la cer impreuna cu sfant trupul Ei. In tot timpul se roaga pentru crestini dar si pentru intreaga lume fiind mijlocitoare la Tronul Slavei Domnului. Sfanta Biserica Crestina Ortodoxa Ii da o deosebita cinste. Smerenia Ei a facut sa se pogoare mila Lui Dumnezeu peste oameni .
Dar nu numai Sfanta Biserica sau Sfanta Scriptura, sau Sfanta Traditie sau Sfintii Slujitori trebuie sa indrume spre a cinsti pe cea Prea Curata. Mult folositor este o minte sanatoasa, o dreapta socoteala, o judecata adevarata intrucat de aici se poate vedea o grava imbolnavire a mintii umane, o distrugere a omului, stricarea ratiunii.
Daca Biserica si totul te indruma spre a cinsti pe "Cea plina de Har", iar omul devine potrivnic, e grav. Se vede o minte bolnava, o judecata stricata ori o lipsa totala de intelegere intr-o maxima de indobitocire.
Maica Domnului este unica in contributia ei la mantuire, sau mai bine zis Ea a ingrijit ca Mantuitorul, mantuirea sa fie buna, vie, activa, reala, vesnica. Deci daca Maica Domnului a ajuns prin jertfa la acest nivel de sfintenie, de fapta buna, atunci este aproape obligatoriu sa-i daruim respectul cuvenit "dupa fapta si rasplata" la nivelul care a lucrat. Insa unii prin intunecare demonica sa o lipsa de stiinta buna osandesc pe cea nevinovata. Este grav odata pentru lipsa de respect iar a doua oara pentru necinstire.
Omul acesta Iisus Hristos, cine L-a invatat sa posteasca? Cine L-a invatat sa se roage? Cine L-a invatat sa paseasca? Cine L-a invatat sa vorbeasca? Cine L-a invatat sa fie milostiv? Daca nu Maica Domnului. Si daca Maica Domnului L-a nascut, format, zidit asa, atunci nu este al Sau ci este copia Maicii sale pentru ca nici noi nu suntem ai nostri ci suntem rascumparati, nici Hristos nu este al Sau, ci este copie al celei care l-a modelat, caci formand pe cineva nu te arati decat pe tine.
Insuti precum spune "pomul se cunoaste dupa roade" mancand din fruct gustam din seva radacinei. Acum daca in Hristos gasim calitatile Maicii Sfinte, Maica Domnului de unde si-a primit calitatile? Nu de la Templu, de la Biserica unde s-a format? De asta Maica Domnului s-a sfintit atat de mult in Biserica incat s-a contopit si s-a format una cu ea, de aceea prin Biserica ni se da Hristos prin Maica Domnului ni se revarsa Hristos , de asta si Sfantul Apostol Pavel spune "voi sunteti Temple ale Duhului Sfant avand model pe Maica Domnului "de asta este Biserica ca o mireasa, Hristos mire, iar taina casatoriei dumnezeiasca pentru ca se contopesc sotii, mirele si mireasa, unul cu altul prin ascultare prin supunere unul fata de altul, prin jertfire unul fata de celalalt, glasul unuia striga in celalalt, nevoia altuia striga in celalalt, suferinta unuia se mangaie in celalalt, rana unuia se vindeca in celalalt. Asta este Maica Domnului.
a) Maica Domnului pentru noi crestinii:
- Izvor de sfintire,
- Izvor de curatire,
- Izvor de scapare,
- Noian de vindecare.
O frumoasa caracterizare a Maicii Domnului gasim in rugaciunea de la Acatistul Bunei vestiri unde zice "mirare ingerilor, vestirea proorocilor, lauda Apostolilor, povatuitoarea calugarilor, curatirea fecioarelor, veselia maicilor, invatarea pruncilor, carmuitoare saracilor si a vaduvelor" .
b) Maica Domnului pentru sectari sau pagani:
Potihnire filozofilor dracesti "ritorii cei mult graitori " .
Ce nu inteleg dupa cum spunea Sfantul Apostol Pavel:
Crucea nebuniei pentru cei ce pier,
Tot ia mantuire pentru cei ce sper.
"Pentru cei ce pier nebunie, iar pentru cei ce ne mantuim puterea lui Dumnezeu" (1 Cor.1, 17-18).


Fisiere in arhiva (1):

  • Maica Domnului si Misiunea Bisericii.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!