Mamele Tinere si Avortul intre Vulnerabilitate si Integrare Sociala

Extras din licenta Cum descarc?

Viata este un dar pe care-1 meritam numai daca il daruim"
( Rabindranath Tagore )
Lucrarea de fata se numeste "Mamele tinere si avortul intre vulnerabilitate si integrare sociala" si are ca scop prevenirea cresterii numarului de avorturi prin informare si constientizarea efectelor vulnerabilitatii femeii in integrarea sociala.
Pentru a realiza cercetarea mi-am propus urmatoarele ipoteze:
- Daca tinerii ar fi informati corect cu privire la problematica avortului, riscurile si efectele negative a efectuarii acestuia si ar constientiza gravitatea faptei atunci avortul nu ar mai fi vazut ca singura "scapare" a ceea ce unii numesc greu
- Implicarea Bisericii, a sistemului educational si a unor ONG-uri vor determina scaderea numarului de avorturi si schimbarea unor mentalitati;
- Daca s-ar constientiza efectele vulnerabilitatii femeii prin consiliere, sprijin, indrumare nu s-ar mai intampina dificultati in integrarea sociala si numarul avorturilor s-ar diminua.
Obiectivele urmarite in desfasurarea acestei lucrari sunt:
o Identificarea cauzelor ce le determina pe tinere sa recurga la acest fenomen;
o Identificarea efectelor ce apar in urma fenomenului de avort;
o Care este perspectiva religioasa asupra avortului si influenta Bisericii, a ONG-urilor asupra diminuarii fenomenului de avort;
o Sunt femeile insarcinate vulnerabile?
o Se pot integra social femeile cu risc de avort/ care au savarsit avort?
o Posibile solutii si strategii in diminuarea fenomenului si in constientizarea efectelor asupra vulnerabilitatii femeilor insarcinate si integrarii lor sociale;
Grupul tinta al lucrarii va avea varste cuprinse intre 18-25 de ani deoarece consider ca aceasta etapa a vietii introduce o schimbare a mentalitatii, a rolurilor in societate si in viata personala.
Grupul tinta l-am selectat dupa urmatoarele criterii:
o femei insarcinate cu risc de avort:
o sa aiba varsta cuprinsa intre 18-25 de ani;
o dispuse sa ofere informatii pentru aceasta cercetare ;
o receptive in primirea informatiilor si alternativelor cu privire la avort ;
o sa fie atat din mediul rural, cat si urban.
"Nu vreau decat o chestie sa spun..am facut un avort saptamana asta-eram in 19 saptamani ..deja aveam lapte in sani si fatul misca..da nu mi-a pasat. eu vroiam avort si intr-un fel sau altul l-am facut. Si nu imi parea rau pana am vazut ceea ce a iesit din mine..era un bebelus ,,era mic, dar perfect..stiam de dinainte ca era si baietel..da nu ma asteptam sa fie un copilas in adevaratul sens al cuvantului..si era asa frumos..cel mai frumos copil pe care l-am vazut in viata mea..avea si par pe cap..si cel mai tare mi s-a rupt sufletul cand am observat ca statea inghemuit si isi tinea cordonul in brate ca si cum ar fi trecut prin mari chinuri.am indraznit sa ma uit mai atent la el..avea degetele..si la maini, si la picioare..un nasuc perfect..si i se vedea un zambet pe fata...si mai dureros era ca semana cu mine la gura..Astea le povestesc pentru toate femeile care fac avort, in special dupa 3 luni. multe care fac..il fac, se ridica si pleaca..dar niciodata nu se uita la ce lasa in urma..eu acum sunt distrusa, din punct de vedere psihic si stiu ca niciodata nu voi mai fi la fel si ca niciodata nu voi putea saruta si alinta copilasul meu frumos, dupa care plang in fiecare seara. Poate voi mai avea copii dar nu pe el." 
Este povestea unei tinere ce s-a confruntat cu problema avortului si desi nu ar fi crezut acest gest necumpatat a lasat un gol imens in viata ei. Consider ca persoanele care recurg la aceasta metoda nu se gandesc la consecintele negative pe care le are avortul asupra sufletului unei femei. Avortul nu este o solutie, nu este o "scapare" de ceea ce unii considera a fi greu, este o rana ce afecteaza rolul femeii de a aduce viata pe pamant si de a se putea realiza pe parcursul vietii fara "urmari" ale constiintei.
Suntem intr-o fuga continua, ne complicam viata alergand dupa lucruri care ne aduc doar liniste materiala, suntem "invatati" sa planificam totul si sa dorim sa fim cat mai independenti, astfel prin implicarea tot mai mult a femeilor in munca, prin dorinta acestora de avea o cariera mai presus de toate, amanandadu-se tot mai mult intemeierea unei familii.
Pe de alta parte femeile insarcinate recurg la aceasta "cale" din frica de a fi respinse, din cauza faptului ca societatea doreste sa aiba o lume "perfecta". S-a constatat in urma unor studii ca "daca ingrijirea este corespunzatoare cu cat mama este mai tanara cu atat este mai buna nasterea, iar daca exista probleme legate de aceasta chestiune, ele sunt create de societate si nu de biologie." Asadar femeile insarcinate sunt expuse la riscul de a fi excluse social si de a nu se mai putea reintegra la fel de bine cum ar fi facut-o fara acel "copil", nu isi mai pot gasi un loc de munca la fel de usor. Sau din contra, nu cunosc altenative ale avortului, sunt parasite de catre partenerii lor, de parinti, de prieteni, de catre sprijinul de care au nevoie in acel moment "intamplator" care este pe cale sa le schimbe viata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mamele Tinere si Avortul intre Vulnerabilitate si Integrare Sociala.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!