Management Comparat Delphi Romania

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 4
Capitolul I Managementul si stilurile manageriale 6
I.1 Definirea conceptului de management 6
I.2 Teorii in managementul mondial 9
I.3 Stilul de management: concept , continut , factori si tipuri 13
1.3.1 Definirea stilului de management 13
I.3.2 Factori de influenta 14
I.3.3 Criterii de clasificare a stilurilor de management 15
I.3.4 Structura stilurilor manageriale 17
Capitolul II Delphi Diesel Systems Romania 18
II.1 Prezentarea firmei Delphi Diesel Systems Romania 18
II.2 Structura organizatorica a companiei Delphi Diesel Systems Romania 19
II.3 Indicatori financiari 21
II.3 Managementul modern vs. Managementul traditional 23
II.3.1 Managementul traditional - Japonia 23
Ii.3.2 Managementul modern - Statele Unite ale Americii 27
Capitolul III Management traditional vs management modern in cadrul companiei Delphi Diesel Systems Romania 31
III.1 Obiectivele si scopul cercetarii 31
III.2 Metodologia cercetarii 31
III.3 Managementul modern- Delphi diesel systems romania 32
iII.3.2 Rolul managerilor in cadrul companiei Delphi Diesel Systems si stilul managerial 34
iII.3.3 Managementul resurselor umane in cadrul companiei 35
iII.3.4 Managementul mediului extern al companiei 36
III.4 Management traditional - Toyota 37
III.5 Diferente ale stilurilor manageriale in cadrul celor doua companii 41
III.6 Elaborarea si interpretarea chestionarelor 42
LISTA FIGURI SI TABELE
Figura 2. 1 Structura organizatorica a companiei Delphi Diesel Systems Romania SRL 19
Tabel 2. 1 Indicatori financiari contabili perioada 2007-2009 21
Tabel 3. 1 Diferente ale stilurilor manageriale in cadrul Delphi Diesel Systems Romania si Toyota 40
Tabel 3. 2 Caracteristicile managerilor chestionati 41
Tabel 3. 3 Ponderea raspunsurilor oferite de manageri 42
Tabel 3. 4 Caracteristicile stilurlor manageriale 43
Tabel 3. 5 Stil de management 44


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Pentru realizarea temei de licenta am ales tema ,,Traditionalism si modernism in teoria stilurilor manageriale", deoarece am considerat ca imi va fi utila aprofundarea informatiilor in munca pe care imi doresc sa o desfasor in viitorul apropiat, si pe langa acest lucru, lumea in care traim, lumea noastra reala, este o uriasa retea de management la care, fiecare dintre noi, fie ca vrem sau nu, este participant.
Dorinta mea de a intelege intregul mecanism managerial m-a facut sa aleg aceasta tema, in speranta , ca la definitivarea culegerii informatiilor sa fi inteles , si sa aleg aspectele pozitive ale celor doua stiluri, respectiv traditionalist si modern care sa-mi ajute la fundamentarea unei cariere prospere.Faptul ca in prezent activez in cadrul unei companii internationale care in Iasi are un numar de peste 1700 de angajati, m-a ajutat sa elaborez tema de licenta,exemplificand stilurile de conducere din interiorul acesteia.
Stilul managerial joaca un rol important in conducerea oricarei tip de activitate. El acopera in prezent o gama larga de domenii, cum sunt cel politico-diplomatic, social, cultural si, cu deosebire, cel economic. Fata de stiurile manageriale care se desfasoara in alte domenii, stilul managerial in actul de productie prezinta o serie de trasaturi specifice, atat in ceea ce priveste continutul si modul de derulare, cat si in privinta strategiilor si tacticilor utilizate. In acelasi timp, el se inscrie in cadrul teoretic si experienta practica a conducerii, in general, ca forma de conlucrare , comunicare umana. 
In literatura de specialitate, unii autori il considera ca fiind un proces universal prin caracteristicile si proprietatile sale. Un mare economist, I. A.Schumpeter, a fost de acord cu ideea ca managementul este o entitate,iar Brede defineste managementul ca "un proces social, responsabil pentru planificarea si ordonarea operatiilor dintr-o organizatie pentru atingerea unui scop,unui obiectiv propus".
Inca de la inceputurile lumii, experienta si intuitia au fost primele surse ale stiintelor managementului, iar mai apoi pe scara evolutiei omenirii cercetarea a devenit o sursa importanta in dezvoltarea acestuia. Caci toti oamenii trebuie sa se conduca intr-un anumit mod, pentru a reusi intr-o activitate sau cerinta. De asemenea, fiecare persoana trebuie sa indeplineasca diverse obligatii in fiecare zi: trebuie sa manance, sa doarma, sa mearga la scoala sau la serviciu.in
fiecare dimineata trebuie sa determine ce are nevoie pentru a-si rezolva problemele, cand si cum, in limitele timpului si banilor.
Am incercat, deci, sa cristalizez notiunile exprimate mai sus, din punct de vedere al stilurilor de conducere, in contextul economic actual, care este incercat de o puternica criza economica.
Lucrarea este structurata pe un numar de 3 capitole:
o Capitolul I ,,Managementul si stilurile manageriale" cuprinde aspecte teoretice cu privire la conceptul de management , scoli ale managementului , precum si aspecte teoretice cu privire la stilurile manageriale.
o Capitolul II ,,Delphi Diesel Systems Romania" cuprinde date cu privire la compania Delphi Diesel Systems Romania si prezentarea celor mai important stiluri de management- managementul japonez si managementul american.
o Capitolul III ,,Management modern vs management traditional in cadrul companiei Delphi Diesel Systems Romania" cuprinde un studiu comparativ intre compania japoneza Toyota si compania Delphi Diesel Systems Romania, precum si o analiza a stilurilor de management adoptate de catre managerii companiei Delphi.
CAPITOLUL I MANAGEMENTUL SI STILURILE MANAGERIALE
I.1 DEFINIREA CONCEPTULUI DE MANAGEMENT
Activitatea de conducerea a aparut odata cu munca in colectiv, odata cu primele forme de organizare sociala si este un proces ce evolueaza in paralel cu dezvoltarea materiala si spirituala a societatii.Conducerea se regaseste peste tot in societate, respectiv in toate domeniile si pe toate palierele societatii.Astazi ea este cunoscuta sub denumirea de management, iar specialistii implicati in derularea ei, se numesc manageri.
Termenul de management s-a impus in sfera economica in a doua jumatate a secolului XX si s-a cristalizat ca stiinta, relativ recent, prin eforturile depuse de un numar mare de specialisti de pe intreg mapamondul.
Cuvantul management deriva din latinescul ,,manus" (mana) si prezinta ca expresie literara ,,manevrare", ,,pilotare".De la latinescul ,,manus" s-a format in limba italiana ,,mannegio" si in limba franceza ,,manege"; fiind apoi imprumutat in limba engleza sub forma verbului ,,to manage", care inseamna a administra.De aici au aparut cuvintele derivate ,,manager" si ,,management", ceea ce inseamna conducator si conducere. 
Managementul , ca stiinta, s-a cristalizat relativ recent, prin eforturile depuse de un numar mare de specialisti.Intalnim astfel definitii de ordin pragmatic ale managementului, de pe pozitia managerului ; alte abordari trateaza managementul ca stiinta.
Reece si O Grady definesc managementul, ca fiind, procesul de coordonare a resurselor umane, informationale, fizice si financiare in vederea organizarii scopurilor organizatiei.
O definitie care evidentiaza caracterul eterogen al managementului si justifica aptitudinile diferite pe care trebuie sa le aiba un manager, ii apartine lui Tezenas J. Acesta defineste managementul ca fiind ,,stiinta si arta de a folosi mijloacele materiale si de a indruma oamenii cu functii si specializari diferite, dare care coopereaza inauntrul intreprinderii, pentru a atinge un obiectiv comun."


Fisiere in arhiva (1):

  • Management Comparat Delphi Romania.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!