Management - SC Vulcan SRL

Cuprins licenta Cum descarc?

CUVANT INAINTE
CAPITOLUL 1 
Importanta sistemului informational in dezvoltarea societatii secolului xxi 
CAPITOLUL 2 
Prezentarea sistemului informational in cadrul S.C VULCAN S.R.L 
2.1. Scurt istoric al firmei 
2.2. Structura personalului 
2.3. Gama de materii prime si materiale folosite de S.C VULCAN S.R.L 
2.4. Structura si relatiile organizatorice din interiorul firmei 
2.5. Sistemul informational "personal" al intreprinderii 
2.6. Sistemul informational contabil al intreprinderii 
CAPITOLUL 3 
Prezentarea sistemului informational existent 
3.1. Compartimentul aprovizionare 
3.2. Compartimentul desfacere 
3.3. Evidenta de personal 
3.4. Operatii bancare 
3.5. Compartimentul contabilitate 
CAPITOLUL 4 
Analiza sistemului informational existent 
4.1. Compartimentul aprovizionare 
4.2. Compartimentul desfacere 
4.3. Evidenta de personal 
4.4. Casierie 
4.5. Operatii bancare 
4.6. Departamentul facturare 
4.7. Compartimentul contabilitate 
CAPITOLUL 5 
Reproiectarea si implementerea noului sistem informational 
5.1. Compartimentul aprovizionare 
5.2. Compartimentul desfacere 
5.3. Evidenta de personal 
5.4. Casierie 
5.5 Operatii bancare 
5.6. Departamentul facturare 
5.7. Compartimentul contabilitate 
5.8 Importanta sistemului informational 
Concluzii finale 
Anexa 
Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1
IMPORTANTA SISTEMULUI INFORMATIONAL IN DEZVOLTAREA SOCIETATII SECOLULUI XXI
Rolul sistemului informational este de a transmite informatia intre diferite elemente. De exemplu, in cadrul unei unitati economice, roulul sistemului informational este de a asigura persoanele din conducere cu informatii necesare pentru luarea diferitelor decizii economice sau de alta natura.
In cadrul sistemului informational se regasesc: informatia vehiculata, documentele purtatoare de informatii, personalul, mijloace de comunicare, sisteme de prelucrare a informatiei, etc. Printre posibile activitati desfasurate in cadrul acestui sistem, pot fi enumerate: achizitionarea de informatii din sistemul de baza, completarea documentelor si transferul acestora intre diferite compartimente, centralizarea datelor, etc.
In cadrul sistemului informational, majoritatea activitatilor se pot desfasura cu ajutorul tehnicii de calcul. Se pot prelucra datele primare si apoi, rezultatul poate fi transferat mai departe, catre alt compartiment spre prelucrare. Transferul se poate face si el pe cale electronica, prin intermediul unei retele de calculatoare sau cu ajutorul modemului. Ansamblul de elemente implicate in tot acest proces de prelucrare si transmitere a datelor pe cale electronica alcatuiesc un sistem informatic.
Intr-un sistem informatic pot intra: calculatoare, sisteme de transmisie a datelor, alte componente hardware, softwer-ul, datele prelucrate, personalul ce exploateaza tehnica de calcul, teoriile ce stau la baza algoritmilor de prelucrare, etc.
Se poate spune deci, ca sistemul informational este inclus in sistemul informatic, acesta din urma fiind o componenta esentiala a primului.
Sistemele informatice acopera cele mai diverse domenii. In functie de specializare, avem: " Sisteme specializate, adica sunt proiectate pentru a rezolva un anume tip de problema dintr-un anume domeniu; " Sisteme de uz general, cu ajutorul carora se poate rezolva o gama larga de probleme din mai multe domenii; " Sisteme locale, programele necesare prelucrarilor de date si datele se afla pe un singur sistem de calcul; " Sisteme pe retea, sistemul functioneaza intr-o retea de calculatoare, caz in care, datele si programele pot fi distribuite mai multor statii de lucru ce fac parte din acea retea. 
In ultimul timp se merge tot mai mult pe varianta sistemelor de lucru in retea, avantajele fiind evidente: transfer de date intre statii foarte rapid, costuri minime,etc.
In functie de localizarea datelor si de locul in care sunt efectuate prelucrarile, putem avea sisteme informatice: " Cu date centralizate, datele se afla pe un singur sistem de calcul; "Cu date distribuite, datele se afla distribuite pe mai multe calculatoare in retea; "Cu prelucrari centralizate, prelucrarea datelor se face pe o singura statie de lucru, indiferent de numarul statiilor pe care sunt informatiile de prelucrat; "Cu prelucrari distribuite, mai multe calculatoare prelucreaza datele provenite de la unul sau mai multe calculatoare din retea; Dupa domeniul in care functioneaza, sistemele pot fi clasificate: "De baze de date, specializate in gestiunea unor cantitati mari de date; "Pentru prelucrari stiintifice, specializate pe anumite domenii stiintifice; "Pentru conducerea proceselor tehnologice, pentru conducerea unor masini, scule, unelte computerizate; Dupa nivelul ierarhic ocupat de sisteme informatice in structura organizatorica a societatii, putem avea: "Sisteme informatice pentru conducerea activitatilor la nivelul unitatilor economice; "Sisteme la nivelul organizatiilor cu structura de grup; "Sisteme informatice teritoriale; "Sisteme informatice la nivel de ramura si subramura si la nivel economic national; "Sisteme de uz general".
Dupa activitatea ce o automatizeaza, sistemele pot fi: "Pentru conducerea productiei; "Pentru activitatea comerciala; "Pentru evidenta contabila; "Pentru evidenta materialelor si marfurilor; "Pentru evidenta personalului si salarizare; "Pentru evidenta mijloacelor fixe."
Aceste sisteme au o aplicare imediata in cadrul rezolvarii unor probleme de natura economica. Deci una dintre ramurile cele mai informatizate este economia.
Inca din cele mai vechi timpuri, omul, chiar fara sa stie, era preocupat de acest domeniu - economia. 
Omul avea nevoie, pentru a trai, de o serie de elemente indispensabile, cum ar fi apa, hrana, arme pentru a se apara de animale; odata cu evolutia lui, au crescut si necesitatile, pe langa cele vechi au aparut si altele: haine, mijloace de transport, unelte, etc. Astfel apare conceptul de interes economic.


Fisiere in arhiva (9):

 • Reproiectarea Sistemului Informational al unei Societati de Productie - SC Vulcan SRL
  • beniamin.doc
  • CAPITOLUL 1.doc
  • CAPITOLUL 2.doc
  • CAPITOLUL 3.doc
  • CAPITOLUL 4.doc
  • CAPITOLUL 5.doc
  • CONCLUZII+ BIBLIOGRAFIE.doc
  • CUPRINS.doc
  • CUVANT INAINTE.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!