Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere 4
CAPITOLUL 1 PREZENTAREA GENERALA A SC HELPAN SRL ...6
1.1 Profil de activitate al SC Helpan SRL 6
1.2 Serviciile oferite de catre SC Helpan SRL .7
1.3 Furnizorii si clientii SC Helpan SRL ..9
CAPITOLUL 2 MANAGEMENTUL CARIERELOR PROFESIONALE LA SC HELPAN SRL ..11
2.1 Particularitati ale procesului de management si de planificare al carierelor profesionale ..11
2.2 Managementul si planificarea carierelor profesionale in cadrul SC Helpan Srl 13
2.3 Descrierea procedurii de planificare a carierelor profesionale la SC Helpan SRL .17
2.4 Recomandari si imbunatatiri la SC Helpan SRL 25
Concluzii ..27
Bibliografie ...29
ANEXE


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Prin lucrarea de fata, se urmareste prezentarea si analizarea elementelor si etapelor care sunt avute in vedere atunci cand se realizeaza managementul carierei profesionale in cadrul unei organizatii.
In prim plan in managementul resurselor umane este asigurarea si dezvoltarea potentialului uman, cu scopul de a se obtine performante maxime, folosind cele mai adecvate metode si mijloace de munca.
In viata, o persoana se confrunta mereu cu diferite dificultati si trebuie sa aleaga calea cea mai potrivita pentru el.
Dupa alegerea drumului trebuie ca acea persoana sa aiba in vedere toate suisurile si coborasurile pentru ca viata este plina de asemenea lucruri. Principiile fiecarei persoane, in timpul vietii sunt de a alege calea cea mai buna pe plan profesional si pe plan educational.
Legatura ce se formeaza intre pregatirea profesionala si educatie este una strans legata prin simplu fapt ca ambele alegeri sunt luate interdependent.
De specificat este ca pregatirea profesionala depinde in totalitate de interese, pasiuni, cat si educatia frageda a angajatului. De cele mai multe ori experienta profesionala se castiga in timp avand ca baza teoretica cultura educationala, iar ca baza practica activitatile din cadrul locului de munca. In acest fel suntem dispusi suntem dispusi sa ne perfectionam in mod constant chiar continuu, in domeniul respectiv, prin aceasta avand sanse foarte mari de a avea o cariera de succes si a ne pune in valoare aptitudinile.
Cea mai importanta decizie din viata unei persoane este alegerea profesionala, aceasta avand ca urmare succesul sau insuccesul.
Alegerea acestei teme are la baza atentia din ce in ce mai mare care se acorda carierei profesionale, proces care datorita dimensiunii si complexitatii implicatiilor sale, se confrunta cu o expansiune constanta in organizatiile moderne.
Lucrarea incearca sa evidentieze ansamblul etapelor prin care se realizeaza procesul de dezvoltare al carierei individuale, factorii care stau la baza acestui proces, stadiile acestui proces, factorii cheie din cadrul unei organizatii care pot sa contribuie la succesul sau esecul angajatilor:
Ca si obiective urmarite in cadrul acestei lucrari, se pot mentiona:
- Definirea managementului carierei profesionale;
- Definirea conceptului de cariera;
- Prezentarea stadiilor carierei profesionale;
- Prezentarea scarilor de avansare in cariera ce evidentiaza miscarile salariatilor de la un post la altul, cu precizarea criteriilor specifice fiecarui post;
- Implementarea unor planuri de cariera;
- Crearea unui climat in cadrul firmei care sa permita o comunicare deschisa;
- Comunicarea stategiei de dezvoltare a resurselor umane din cadrul organizatiei;
Lucrarea ,,MANAGEMENTUL CARIERELOR PROFESIONALE LA SC HELPAN SRL" este structurata pe doua capitole.
Primul capitol prezinta o mica descriere a firmei SC Helpan SRL ce este o companie infiintata in 2011 cu capital integral romanesc ce face parte dintr-un grup de firme Helco cu preocupari in domenii diferite de activitate, mai exact: consultanta, service, productie utilaje de panificatie, depozit de materiale, import utilaje panificatie si fabricarea produselor de panificatie si patiserie.
Societatea HELPAN ofera servicii de proiectare si productie utilaje si repere de natura metalica. Activitatiile principale sunt proiectarea mecanica, proiectare electrica, debitare laser, indoire, sudura, vopsire electrostatica si montaj.
Cel de-al doilea capitol prezinta intregul consideratii generale asupra intregului proces de dezvoltare al carierei profesionale in cadrul firmei Sc Helpan SRL, fiind prezentata fiecare etapa specifica, elementele si factorii importanti din fiecare stadiu, identificarea nevoilor organizationale viitoare de personal, evaluarea periodica a performantelor angajatilor, importanta acordata de firma resurselor umane, care contribuie la succesul acesteia, dar si la dezvoltarea individuala a angajatilor.
CAPITOLUL 1
PREZENTAREA GENERALA A SC HELPAN SRL
1.1 . Profil de activitate al SC Helpan SRL
HELPAN este o companie infiintata in 2011 cu capital integral romanesc ce face parte dintr-un grup de firme Helco cu preocupari in domenii diferite de activitate, mai exact: consultanta, service, productie utilaje de panificatie, depozit de materiale, import utilaje panificatie si fabricarea produselor de panificatie si patiserie.
Societatea HELPAN ofera servicii de proiectare si productie utilaje si repere de natura metalica. Activitatiile principale sunt proiectarea mecanica, proiectare electrica, debitare laser, indoire, sudura, vopsire electrostatica si montaj.
Fima are certificarea ISO 9001 pentru activitatea curenta si in momentul de fata face parte din topul national al companiilor care activeaza in zona de prelucrare metalica de tabla.
Cu o experienta in domeniul industriei confectiilor metalice, SC HELPAN SRL, pune la dispozitia clientilor sai dezvoltarea de proiecte, realizarea de produse si servicii ce indeplinesc cele mai inalte standarde in ceea ce priveste calitatea, costurile si termenele de livrare.
Pentru a raspunde nevoilor clientilor, societatea are in dotare mijloace tehnologice moderne care au dus la obtinerea de produse superioare calitativ la cele mai reduse costuri.
Specializata in proiectarea si fabricarea de bene basculante cu certificate de omologare societatea are, de asemenea contracte de colaborare cu diversi parteneri din domeniul industrial autohton si international.
In ultimii 3 ani activitatea firmei a fost in continua crestere, veniturile acesteia fiind in concordanta cu aceste elemente. Pentru anul 2015, cifra de afaceri a fost de 5.5 milioane de lei, fata de 2.3 milioane in 2014. Compania prezinta un profit stabil, in concordanta cu piata si se concentreaza pe oferirea de servicii pe piata europeana.
In ceea ce priveste mijloacele de productie de care dispune firma se pot mentiona:
- suprafata de productie de peste 1000 mp.
- echipa de productie formata din persoane specializate.
- poduri rulante, motostivuitoare.
- debitare laser: putere 5500w.
- indoire cu CNC de la 50 la 200 tone forta.
- taiere profile de dimensiuni mari.
- prelucrari mecanice (strunjiri, frezari, gauriri, etc.).
- montaj.
- sudura.
- debitare prin stantare.
- cabina sablare (dimensiuni: L=10m; l=6m; H=6m).
- cabina vopsire (dimensiuni: L=10m; l=6m; H=6m).
- cabina vopsire cu pulbere in camp electrostatic (dimensiuni: L=5.40m; l=1.25m; H=2.40m)


Fisiere în arhivă (1):

 • Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. A. Kania, M. Spilka, Chosen Aspects Of Knowledge Management In Enterprises, Journal Of Achievements In Materials And Manufacturing Engineering 38/2 2010.
2. Burloiu Petre - ,,Managementul Resurselor Umane", Editura Lumina Lex, Bucuresti, 2001.
3. Cole A. G. - ,,Managementul Personalului", Editura Codecs, Bucuresti, 2000.
4. D. Lewicka, Human Capital Management In Polish Enterprises, Pwn, Warsaw, 2010.. 5. D. Ulrich, W. Brockbank, J. Allen, J. Jounger, M. Nyman, Modern Human Resources Management, Wolters Kluwer Publishers, Warsaw, 2010.
6. Fegley, S . (2006) . Shrm Succession Planning Survey Report. Alexandria, Va: Society For Human Resource Management, 2006.
7. Manolescu Aurel, Managementul Resurselor Umane, Editura Economica, Bucuresti, 2005.
8. Muresanu Doina, Managementul Resurselor Umane, Editura Independenta Economica, Pitesti, 2002.
9. M.L. Lengnick-Hall, C.A. Lengnick-Hall, L.S. Andrade, B. Drake, Strategic Human Resource Management, The Evolution Of The Field, Human Resource Management Rewiev 19/2, 2009. 
10. Nicolaescu Ovidiu, Managerii Si Managementul Resurselor Umane, Editura Economica, Bucuresti, 2005.
11. Peterson, G., Sampson, J., Reardon, R., ( 1991), Career development and services. A cognitive aproach, Pacific Grove, CA: Brooks/ Cole.
12. Radaceanu Eduard, Management. Generatorul Succesului, Ed. Bren, Bucuresti, 2001, P. 29
13. Radu Emilian (Coordonator), - ,,Managementul Resurselor Umane, Editura Ase, Bucuresti, 2003.
14. Lect. Univ. Dr. Scholtz Bela - ,,Managementul Resurselor Umane", Universitatea ,,Vasile Goldis" Arad, 2009.
15. Society For Human Resource Managementthe Shrm Symposium On The Future Of Strategic Hr . Alexandria, Va: Society For Human Resource Management, 2005.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!