Managementul Deseurilor in Municipiul Galati

Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1 
MANAGEMENTUL - STIINTA A LUMII MODERNE
1.1. CONSIDERATII GENERALE
Managementul ca proces, urmareste atingerea unor obiective utilizand resurse: oameni, materiale, spatii, timp. Resursele sunt considerate inputuri in proces iar obiectivele outputuri, succesul unei bune conduceri fiind dat de raportul dintre iesiri si intrari, care indica productivitatea organizatiei. Managementul ca disciplina este un domeniu al stiintei cu principii, concepte si teorii proprii, iar scopul sau major este ca acestea sa fie invatate si intelese pentru a fi aplicate cu succes.
Bazele teoretice ale managementului isi propun sa dezvaluie legile, principiile, metodele, tehnicile, procedeele si regulile actiunii eficiente. Arta conducatorului inseamna priceperea de a transpune aceasta teorie in practica.
Managementul reprezinta ansamblul actiunilor intreprinse cu scopul directionarii umane spre asigurarea progresului social si material, pentru satisfacerea intereselor ce decurg din obiective majore stabilite pentru evolutia sistemului. Managementul se dezvolta in prezent prin amplificarea si extinderea cercetarilor in diverse domenii. Se contureaza, pe de o parte tendinta de diferentiere a ramurilor de cercetare, iar pe de alta parte, se amplifica tendinta de integrare in vederea cuprinderii aspectelor complexe ale conducerii (informatica, cibernetica, teoria sistemelor etc.). Se formeaza, astfel un sistem al conducerii care cuprind numeroase discipline in plina evolutie, cunostintele acestora integrandu-se intr-un sistem logic structurat sub forma unor teorii, legi, principii ale managementului. Managerii sunt oameni care folosindu-se de o serie de legi, principii, metode etc., in functie de abilitati personale - conduc procesul catre atingerea scopurilor urmarite.
Managerul este socotit ca fiind omul noilor cerinte de dezvoltare a societatii, el executand o profesiune cu un grad ridicat de cunostinte si practici, a caror insusire cere un lung si complex proces de formare si perfectionare.
Managerul nu poate fi unilateral, sa cunoasca numai problemele tehnice sau economice, sa se rezume numai la aspectele teoretice sau numai la latura practica. Trasatura sa de baza trebuie sa fie capacitatea de corelare si de corelare a tuturor acestor cunostinte.
"Filozofia managerului" nu consta in cautarea adevarului absolut si etern; decizia managerului, desi fundamentata si elaborata, este aplicabila intr-un anumit loc si la un moment dat. Managerul este presat de timp, iar elaborarea unui model excesiv de riguros si modelarea excesiv de exacta a modelului necesita timp. In consecinta, managerul opereaza cu modele simplificate si solutii optimale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Deseurilor in Municipiul Galati.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!