Managementul Deseurilor Industriale din Cadrul SC RAAL SA

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere .4
Motivatia alegerii temei .5
Relevanta stiintifica a temei .6
Importanta lucrarii de licenta .7
Obiectivele lucrarii de licenta .8
Capitolul 1. Problematica deseurilor industriale in Romania .9
1.1. Gestionarea deseurilor industriale .9
1.2. Aspecte legislative privind gestionarea deseurilor industriale .11
Capitolul 2. Studiu de caz - S.C. RAAL S.A. .13 
2.1. Prezentarea generala a societatii .13
2.2. Activitati desfasurate .16
2.3. Tipuri si cantitati de deseuri generate .20
2.4. Gestionarea deseurilor generate de S.C. RAAL S.A. .21
2.4.1. Colectarea deseurilor .21
2.4.2. Transportul deseurilor .24
2.4.3. Valorificarea deseurilor .26
2.4.4. Eliminarea deseurilor .30
2.5. Impactul asupra mediului generat de deseurile din cadrul S.C. RAAL S.A. .35
2.6. Masuri de imbunatatire a sistemului de management integrat al deseurilor 
din cadrul S.C. RAAL S.A. .36
Concluzii .38
Bibliografie .39


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Reciclarea deseurilor a ajuns sa fie o problema de maxima importanta pentru salubritatea generala a Terrei, amploarea fenomenului conditionand in mare parte dezvoltarea economica. Explozia industriala a secolului XX si in special a celei de-a doua jumatati a acestui secol a dus la intensificarea industriei, a agriculturii, la cresterea, dezvoltarea si diversificarea consumului de bunuri materiale si de alimente, cauzand cresterea proportionala a cantitatii de deseuri si reziduri.
Deseurile reprezinta o problema reala in Romania si ne lovim de ele incepand de la mucurile de tigara si gumele de mestecat pana la molozul din constructii.
Problema gestionarii deseurilor se manifesta si in Romania, tot mai acut, din cauza cresterii cantitatii si diversitatii acestora, precum si a impactului lor negativ, tot mai pronuntat, asupra mediului inconjurator. Dezvoltarea urbanistica si industriala a localitatilor, precum si cresterea generala a nivelului de trai al populatiei, antreneaza producerea unor cantitati din ce in ce mai mari de deseuri. Prin varietatea substantelor organice si anorganice continute, acestea fac ca procesul degradarii aerobe si anaerobe de catre microorganisme sa fie dificil de condus, provocand, in cazul evacuarii si depozitarii necontrolate, poluarea solului, a aerului si a apei. Pot fi afectate, de asemenea, ecosistemele din vecinatatea acestor depozite, creandu-se mari dezechilibre in cadrul lanturilor trofice.
In Romania s-au demarat initiative de reciclare ale deseurilor sub acest generic inca inainte de 1989, dar fara succes. Actual, reciclarea este reluata, dar reusita politicii de reciclare tine si de posibilitatea sortarii deseurilor care trebuie inceputa chiar din prima faza, colectarea separata a materialelor refolosibile.
Motivatia alegerii temei
Primul obiectiv al Politicii Uniunii Europene in domeniul gestionarii deseurilor il constituie reducerea la minimum a efectelor negative ale generarii si gestionarii deseurilor asupra sanatatii populatiei si asupra mediului. Politica privind deseurile urmareste reducerea consumului de resurse si favorizeaza aplicarea practica a ierarhiei deseurilor", care clasifica diferitele optiuni de gestionare a deseurilor, de la cea mai buna, la cea mai putin buna pentru mediu, astfel: prevenirea, reutilizarea, reciclarea, recuperarea de energie si eliminarea prin incinerare sau depozitare. Conform acestei ierarhii se da prioritate prevenirii deseurilor, urmata de minimizarea cantitatii de deseuri, reutilizarea deseurilor, reciclarea, recuperarea de energie si, in ultimul rand, eliminare prin incinerare sau depozitare. Cu toate ca ierarhia deseurilor nu trebuie privita ca o regula rigida, scopul deplasarii spre o societate a reciclarii si recuperarii inseamna ca reutilizarea si reciclarea materialelor ar trebui sa fie preferata valorificarii energetice iar aceasta eliminarii prin incinerare sau depozitare.
Am ales ca studiu de caz o societate comerciala din judetul Bistrita-Nasaud, S.C. RAAL S.A., deoarece este in orasul meu natal si sunt in cunostinta de cauza cu problemele generate de gestionarea deseurilor. In aceasta lucrare am folosit ca metode, in analiza critica a cunoasterii, fise de lectura ale articolelor din literatura de specialitate, observatii direct de pe teren, prelucrarea datelor si redactare. Prin aceasta lucrare am incercat sa analizez deficientele sistemului de management al deseurilor din judetul Bistrita-Nasaud prin prisma analizei sistemului integrat de management al deseurilor promovat global si al metodelor implicate. 
Scopul acestei lucrari este sa analizez impactul de mediu al deseurilor din cadrul societatii SC.RAAL S.A prin prisma analizei metodelor principale de gestionare a deseurilor la nivel global si prezentarea stadiului actual al judetului Bistrita-Nasaud in ceea ce priveste managementul deseurilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Deseurilor Industriale din Cadrul SC RAAL SA.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. A. Wehry, M. Orlescu - Reciclarea si depozitarea ecologica a deseurilor, Editura Orizonturi Universitare, Bucuresti, 2000
2. Bularda, G., Bularda, D., Catrinescu - Reziduuri menajere, stradale si industriale. Editura Tehnica, Bucuresti, 1992
3. C. Parvu - Dictionar enciclopedic de mediu, Regia Autonoma ,,Monitorul Oficial", Bucuresti, 2005
4. V. Rojanschi, F. Grigore, C. Vasile - Ghidul evaluatorului si auditorului de mediu, Editura Economica, Bucuresti, 2008
5. V. Rojanschi, Florina Bran - Politici si strategii de mediu - Editura Economica, Bucuresti, 2002
6. V. Rojanschi, Florina Bran, F. Grigore - Elemente de economia si managementul mediului, Editura Economica, Bucuresti, 2004
7. V. Rojanschi, Florina Bran - Protectia si ingineria mediului, Editura Economica, Bucuresti, 2002
8. V. Voicu - Combaterea noxelor in industrie, Editura Tehnica, Bucuresti 2002


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!