Managementul Dezvoltarii Companiei Mondconf Srl

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1. ROLUL SI IMPORTANTA PLANULUI DE AFACERI
1.1. Functiile si rolul planului de afaceri 3
1.2. Avantajele si oportunitatile planificarii 5
1.3. Descrierea afacerii 6
1.3.1 Caracteristicile unei afaceri 6
1.3.2 Descrierea ideii afacerii - strategia aleasa 7
1.3.3. Scopul si obiectivele unei afaceri 9
1.3.4. Descrierea societatii 10
1.3.5. Descrierea produselor sau serviciilor 11
1.3.6. Descrierea si avantajele localizarii afacerii 13
1.3.7. Descrierea mediului in care va evolua afacerea 14

CAPITOLUL 2. PLANUL DE MARKETING
2.1. Ce este un plan de marketing si care sunt caracteristicile lui 
generale 16
2.2. Descrierea pietei 18
2.3. Identificarea segmentului de piata-tinta 19
2.4. Concurenta si alte influente 22
2.5. Strategia de marketing 25
2.6. Cercetarea de piata 30
2.7. Previzionarea vanzarilor 31

CAPITOLUL 3. PLANUL OPERATIONAL SI 
MANAGEMENTUL AFACERII 
3.1. Planul operational 33
3.2. Obiective si tinte intermediare 34
3.3. Managementul afacerii 35

CAPITOLUL 4. PLANUL FINANCIAR
4.1. Rolul si importanta planului financiar 40
4.2. Obiectivele financiare ale planului de afaceri 40
4.3. Modul de abordare a ipotezelor ce stau la baza previziunilor 42
4.4. Etapele programului de actiune pentru elaborarea situatiilor 
financiare previzionate 42
4.5. Contul de profit si pierdere 46
4.6. Bilantul contabil 47
4.7. Proiectia cash-flow-ului 48
4.8. Analiza de senzitivitate 49

CAPITOLUL 5. MANAGEMENTUL DEZVOLTARII COMPANIEI 
MONDCONF S.R.L. 
5.1 Prezentarea generala a firmei 51
5.2. Planul de dezvoltare al companiei pe piata interna si externa 52
5.2.1 Planul de management al activitatilor viitoare 55
5.2.2 Planul de marketing 60
5.3. Determinarea preferintelor clientilor potentiali ai marcii 
MONDCONF cu ajutorul analizei conjugate 63
5.4. Alegerea strategiei de desfacere optime prin metoda 
arborelui decizional 68
5.5. Strategia de marketing a firmei pentru 2006 71
5.6. Planul de resurse umane 73
5.7. Planul proiectiilor financiare 79

Bibliografie 85


Extras din licenta Cum descarc?

Este cert faptul ca in ultima perioada se remarca o evolutie din ce in ce mai accelerata a economiei in ansamblul ei, evolutie sustinuta de aparitia unor noi idei de afaceri, a unor noi societati, de dezvoltarea si perfectionarea celor deja existente.
Totusi, sunt numeroase obstacolele si riscurile ce apar cu ocazia lansarii unui proiect de investitie sau, cum este cazul nostru, a unei noi intreprinderi. Unul dintre cele mai importante pericole il reprezinta lipsa de transparenta. Sunt destul de multe persoane care nu au rabdare sa inceapa o afacere, doar cu o vaga idee despre ceea ce au de gand sa faca. Eventual, ele vin cu o idee de afaceri si incep sa o discute cu prietenii, cunostintele, sau cu alti oameni de afaceri. Aceasta este momentul in care antreprenorul are nevoie de un plan de afaceri si este nevoie de realizarea unei planificari a afacerii.
Planul de afaceri constituie un instrument indispensabil intreprinzatorilor ce construiesc o afacere sau cauta parteneri, managerilor ce propun proiecte noi altor persoane sau institutii de finantare, institutiilor ce gestioneaza fonduri de investitii din toate domeniile de activitate si astazi aceste proiecte tind sa devina din ce in ce mai importante si complexe.
Planul de afaceri reprezinta un sistem complex bazat pe interdependenta si care reflecta de o maniera accesibila ideea de afaceri si evolutia acesteia in timp. Rolul sau este nu numai de a demonstra ca afacerea merita finantata, ci si de a ghida intreprinzatorul incepand cu primul an de operare a afacerii. Suplimentarea lui inseamna control si adaptare in functie de evolutia reala. Acest control exercitat de-a lungul derularii afacerii va viza toate elementele critice ale entitatii economice (stocurile, costurile de productie, controlul calitatii, vanzarile, platile efectuate etc.). ceea ce este foarte important este ca documentul sa nu sfarseasca pe fundul unui sertar odata ce finantarea a fost primita si afacerea demarata. 
Planul de afaceri este un document de reflectare a activitatii intreprinderii pe un anumit interval de timp, de regula 12 luni, luand in calcul si perioada urmatoare de la 2 pana la 5 ani, asadar el nu este totusi un pasaport pentru obtinerea finantarii, ci o cale de evidentiere a spiritului antreprenorial si a ideii de afaceri promovate.
Planul de afaceri este deci un document scris care descrie natura afacerii, piata-tinta, avantajele pe care afacerea le va avea asupra competitorilor, precum si resursele si aptitudinile de care dispun proprietarii afacerii. Pentru intocmirea lui este necesar sa se analizeze cu atentie produsele sau serviciile oferite, competitia, resursele financiare necesare si alte detalii operationale.
In literatura de specialitate se incearca o definire a planului de afaceri dupa cum urmeaza: ,,Planul de afaceri este un instrument al prezentului elaborat prin aproximatii succesive, utilizand experienta si realizarile din trecut ale firmei pentru a proiecta in mod realist calea spre viitor. El apare drept scopul cel mai avantajos si realizabil compromis intre ceea ce doreste si ceea ce poate sa faca firma respectiva".
Daca nu se acorda suficienta atentie planificarii afacerii, redactarii si prezentarii rezultatului obtinut, atunci mai mult ca sigur ca destinatarii planului de afaceri vor trata de o maniera similara ceea ce li se prezinta drept plan de afaceri.
In consecinta, una din primele sarcini ce trebuie indeplinite pentru a demara o afacere - si care este de cele mai multe ori cea mai dificila - este de a concepe un plan de afaceri. Pregatirea lui cere timp si efort - intre 100 si 300 ore - in functie de natura afacerii si de cantitatea de informatie avuta la dispozitie. 
Se cunoaste ca 50% din afacerile de anvergura redusa falimenteaza in primii 2 ani. Prima cauza este reprezentata de insuficienta capitalului, a doua - de intelegerea redusa a pietei. Pregatind un plan de afaceri, dobandim o imagine pertinenta a pietei pe care evoluam, a competitorilor pe care-i avem, si ne vom da seama daca ideea noastra de afaceri este fezabila financiar. Fiecare afacere isi are punctele sale sensibile care trebuie evaluate impreuna cu toate corelatiile in care intra acestea, dar prin planul de afaceri se obtine nu numai o analiza elementelor individuale ci si o imagine de ansamblu asupra intregii afaceri.
Pregatirea unui plan de afaceri este un fenomen dinamic aflat intr-o permanenta imbunatatire, unele potentiale surse de finantare dorind sa vada imbunatatiri ale planului, idei noi sau cifre de ultima ora - in cazul in care firma face deja afaceri. Orice plan de afaceri presupune o anumita succesiune de operatiuni. Pentru intocmirea sa e necesara parcurgerea urmatoarelor 3 etape:
1. culegerea informatiilor necesare (preturi, concurenti, furnizori, date tehnice, juridice etc.);
2. planificarea efectiva a activitatii respective - alegerea strategiei potrivite si gasirea cailor de atingere a obiectivelor stabilite;
3. redactarea planului (etapa de alegere a formei optime de prezentare catre destinatar a rezultatului etapei anterioare).
Totusi, prezentarea completa a intregului proces ce sta la baza planificarii afacerii si intocmirii planului de afaceri poate fi schematizata in felul urmator:


Fisiere in arhiva (6):

 • Managementul Dezvoltarii Companiei Mondconf Srl
  • Capitolul 1.doc
  • Capitolul 2.doc
  • Capitolul 3.doc
  • Capitolul 4.doc
  • Capitolul 5.doc
  • Inceput.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!