Managementul International Aplicat in Cadrul Companiei SC Roli Trans SRL

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 3-4
CAPITOLUL 1
MANAGEMENTUL INTERNATIONAL
1. Definitie si delimitari ale managementului international 5
I. EUROMANAGEMENTUL 6
Modelul european de management 6-8
II. STRUCTURI ORGANIZATORICE IN MANAGEMENTULINTERNATIONAL
1. Strategii de organizare 9-10
2. Factori determinanti ai structurilor organizationale 10-11
3. Stadiile internationalizarii si evolutiei structurilor organizatorice 11
4. Tipologia structurilor organizationale 11-12
III. MECANISMELE DE PLANIFICARE SI CONTROL IN STN-uri
1. Procesul planificarii 12
1.1. Planificarea strategica 13
1.2. Planul de afaceri 13-14
2. Controlul in afacerile internationale 15
2.1. Stabilirea standardelor 15
2.2. Masurarea performantelor 16
2.3. Compararea performatelor cu standardele 16
2.4. Evaluarea performantelor si luarea unei decizii 16
IV.Inovatia managementului 17-33
CAPITOLUL 2-PLANUL DE AFACERI - INSTRUMENT MANAGERIAL
2.1. PLANUL DE AFACERI - DEFINIRE; ABORDARI ACTUALE 34
2.2. ROLUL PLANULUI DE AFACERI 35
2.3. FUNCTIILE PLANULUI DE AFACERI 37
2.4. PRINCIPIILE ELABORARII UNUI PLAN DE AFACERI EFICIENT 38-41
2.5. ETAPELE ELABORARII UNUI PLAN DE AFACERI VIABIL 42
CAPITOLUL 3-PREZENTAREA GENERALA A S.C. ROLI TRANS S.R.L.
3.1. SCURT ISTORIC 45
3.2. STRUCTURA ORGANIZATORICA SI MANAGEMENTUL FIRMEI 49
3.3. Analiza SWOT 51
CAPITOLUL 4 -PLANUL DE AFACERI S.C. ROLI TRANS S.R.L.
4.1. Scopul intocmirii planului de afaceri 53
4.2. Descrierea proiectului 56
4.3. Planul de marketing 56
4.4. Analiza economico-financiara 58
4.5.Rambursarea creditului 59
4.6. Proiectii financiare pentru anii 2006, 2007, 2008, 2009 si 2010 60-64
CONCLUZII 65
BIBLIOGRAFIE 65-68


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Oamenii se decid sa inceapa o afacere din diverse ratiuni: pentru castig, pentru independenta sau pur si simplu din disperare, confruntati cu spectrul somajului pe termen lung. Unele firme mici sunt facute din acelasi material ca si visele: povestea unor oameni saraci care au devenit miliardari. Chiar daca povestile de succes reprezinta un imbold pentru toti intreprinzatorii demonstrand cu prisosinta ca 'goana dupa aur' se poate termina si glorios, realitatea de zi cu zi a lumii intreprinderilor mici este foarte diferita de ceea ce spun seducatoarele povesti de succes.
Un proiect sau o afacere poate fi prezentata unor parteneri comerciali, financiari, industriali reprezentand un plan de afaceri cel putin la fel de performant ca si ideea de afaceri in sine.
Planul de afaceri constituie un instrument indispensabil intreprinzatorilor ce construiesc o afacere sau cauta parteneri, managerilor ce propun proiecte noi altor persoane sau institutii de finantare, institutiilor ce gestioneaza fonduri pentru proiecte de investitii, gestionarilor de proiecte in cadrul asa numitelor 'incubatoare de afaceri'.
Deseori planul de afaceri este considerat ca un act de fondare a unei afaceri - apreciere eronata deoarece si companiile de succes concep in mod frecvent planul de afaceri. Din considerente de ordin material sau insuficienta timpului, firmele mici apeleaza foarte putin la planificari - lucru periculos, deoarece un proces continuu de planificare a afacerilor este mult mai important pentru supravietuirea unei firme mici, decat pentru una mare.
Companiile ce functioneaza deja sau cele ce doresc achizitionarea unor afaceri deja existente au un avantaj asupra celor ce se afla la inceput de drum, deoarece proiectile lor se bazeaza pe cifre reale si pe informatii concrete, pe experienta acumulata din succese si greseli.
Prin lucrarea de fata am incercat sa prezint succint aspectele ce caracterizeaza un plan de afaceri, controlul si expertizarea acestuia, aspectele atat teoretice cat si practice pe exemplul SC ROLI TRANS SRL, Bucuresti. De asemenea, lucrarea cuprinde sugestii cu privire la mijloace si modalitati de imbunatatire si performanta a unui plan de afaceri.
Primul capitol este destinat definirii si evidentierii necesitatii unui plan de afaceri intr-o activitate economica, ce circumscrie misiunea intocmirii unui plan de afaceri in sfera managementului.
Rolul si functiile planului de afaceri' puncteaza aspectele fundamentale ale unui plan de afaceri, forme, functiile, trasaturile si modul de elaborare, cat si rolul unui plan de afaceri.
Elaborarea unui plan de afaceri eficient descrie teoretic procesul de constituire si urmarire a unui plan de afaceri din punct de vedere managerial, operational, economico-financiar si din prisma marketing-ului.
Exemplificarea practica consta intr-un studiu de caz pe seama societatii SC ROLI TRANS SRL, pentru care in capitolul doi se regaseste o analiza a micro si macromediului acestei firme, iar in capitolul trei elaborarea propriuzisa a planului de afaceri.
In final lucrarea include concluzii si bibliografia utilizata. Inchei prin a sublinia inca o data faptul ca tema tratata in aceasta lucrare prezinta o importanta si un interes in activitatea economica de astazi.
CAPITOLUL 1
MANAGEMENTUL INTERNATIONAL
Managementul international reprezinta un management intercul-tural din cel putin doua puncte de vedere: mai intai pentru ca se refera la raporturi ce se stabilesc si se devolta intre tari diferite, deci intre spatii culturale nationale diferite; apoi pentru ca are in vedere interactiuni intre organizatii - firma, clienti concurenta - care au valori si comportamente diferite, adica au culturi de intreprindere diferite.
Prin management international se intelege managementul societatilor trans-nationale, sau alte ori managementul global, analizat la scara mondiala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul International Aplicat in Cadrul Companiei SC Roli Trans SRL.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!