Managementul Investitiilor la SC IMSAT SA

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I NOTIUNI PRIVIND INVESTITIILE SI EFICIENTA ECONOMICA 1
1.1 Conceptul de investitie si structura acesteia 1
1.2 Clasificarea investitiilor 8
1.3 Optimizarea investitiilor 14

CAPITOLUL II. PRINCIPALII INDICATORI DE EFICIENTA ECONOMICA21
2.1 Indicatori statici si dinamici 21
2.2 Obiective noi si modernizare 36

CAPITOLUL III PREZENTAREA S.C. ,,IMSAT" S.A 40
3.1 Prezentarea eficientei a S.C. IMSAT S.A 40
3.1.1 Prezentarea industriei de constructii (in anul 2001) 41
3.1.1.1 Tendinte in activitatea de constructii 41
3.1.1.2 Prezentarea industriei de constructii pentru anul 2001 42
3.1.2 Istoricul S.C IMSAT SA 43
3.1.3 Diagnosticul financiar-contabil 46
3.1.3.1 Situatia patrimoniului firmei 46
3.1.3.2 Contul de profit si pierdere 56
3.1.3.3 Impozite si taxe 62
3.1.4 Analiza resurselor umane 64
3.1.5 Masini, utilaje si mijloace de transport in anul 2001 (gradul de uzura) 68 

CAPITOLUL IV. PREZENTAREA VARIANTELOR DE INVESTITII..69

CAPITOLUL V. CALCULUL INDICATORILOR DE EFICIENTA ECONOMICA A UNUI PROIECT DE INVESTITII 74
5.1 Indicatori dinamici si statici 74
5.2 Indicatori dinamici si statici (evaluarea eficientei unui proiect de investitii) 88
CAPITOLUL VI. CONCLUZII STUDIU DE FEZABILITATE (2000-2001) 91

CONCLUZII SI PROPUNERI 97


Extras din licenta Cum descarc?

Notiune de investitie, intr-o acceptiune larga, este sinonima cu: alocare, plasare, dotare, iar intr-un sens mai restrans (financiar-contabil) reprezinta o cheltuiala facuta pentru obtinerea de bunuri materiale cu valoare mare si durata de folosinta indelungata.
In conditiile conducerii economiei prin plan centralizat, pe principii administrative, investitia reprezenta numai ceea ce se aloca pentru crearea si dezvoltarea bazei materiale de productie si a celei pentru sectorul social-cultural. Potrivit unei definitii, cu larga circulatie in tara noastra, investitia reprezinta ,,totalitatea cheltuielilor prin care se creeaza, se achizitioneaza noi fonduri fixe productive si neproductive, se perfectioneaza sau se reconstruiesc fondurile fixe existente".
Trecerea la economia de piata implica o schimbare a opticii privind notiunea de investitie, determinata de circulatia capitalului pe piata, de lupta de concurenta, de castigul (profitul) asteptat etc; in aceste conditii, problematica investitiilor este abordata de la sursa ce acopera cheltuielile respective. Astfel, investitiile sunt intelese ca prezentand partea de venit destinata pentru formarea capitalului. Utilizarea venitului pentru cresterea capitalului si a stocurilor reprezinta investitiile nete; daca alaturi de veniturile destinate ar fi investite se utilizeaza si amortizarile, obtinem investitia bruta. A investi inseamna a aloca resurse pentru sporirea capitalului real existent la un moment dat.
Tot o investitie poate fi utilizarea de venituri pentru a cumpara hartii de valoare (actiuni, obligatiuni etc.) de pe piata capitalurilor, cu scopul final de a obtine un castig in viitor. Operatiunile de cumparare a hartiilor de valoare - forme ale capitalului in circulatie - dau nastere, atunci cand bursele sunt organizate pe baze capitaliste, la speculatii pure, rupte de tranzactiile reale.
Desi apare la inceput ca o cheltuiala de bani, investitia nu poate fi rupta de continutul sau material concret, crearea elementelor de capital fix; scopul sau final, insa, este castigul.
Asa cum subliniaza unii specialisti, investitia reprezinta: ,,angajarea resurselor facuta cu speranta realizarii unor beneficii in decursul unei lungi perioade de timp in viitor" sau ,,actiune prin care se cheltuiesc bani sau alte resurse in speranta ca se vor incasa sume mai mari de bani sau se vor obtine alte beneficii".
Aceste formulari pun in evidenta continutul concret al investitiei (resurse materiale, financiare etc.) si scopul final - beneficiul (profitul).
Notiunii de investitii ii este imanent timpul - element definitoriu al caracterului dinamic al procesului investitional. In acest sens, este relevanta sublinierea facuta de Pierre Masse potrivit careia investitia este: ,,o cheltuiala pentru un viitor incert", din care reiese ca investitiei ii este inerent riscul. 
Dupa Pierre Masse, investitiile echivaleaza cu a renunta la satisfactia imediata si sigura, pe seama economiilor si veniturilor da care dispunem in prezent contra unei sperante viitoare, al carei suport il reprezinta tocmai bunul investit.
Procesele economice se desfasoara in timp, in general cheltuielile se efectueaza intr-o anumita perioada de timp, iar rezultatele se obtin in alte perioade de timp. Conform teoriei economice a factorului timp, aceeasi suma de bani obtinuta in perioade de timp diferite are o alta valoare economica, o suma este cu atat mai importanta cu cat se obtine mai repede, deoarece se creeaza posibilitatea refolosirii ei intr-o activitate profitabila, banii respectivi fructificandu-se, multiplicandu-se.


Fisiere in arhiva (3):

  • CUPRINS.doc
  • final.doc
  • prima.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!