Managementul Resurselor Umane in Sistemul Asigurarilor

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 5
CAPITOLUL 1. SISTEMUL ASIGURARILOR IN ROMANIA 7
1.1. Primele notiuni de asigurare 7
1.2. Asigurarile in Romania-aparitie si dezvoltare 8
1.3. Necesitatea cumpararii unei asigurari de viata 10
1.3.1. Ce inseamna asigurarea de viata 11
1.3.2. Cine are nevoie de o asigurare de viata 12 
CAPITOLUL 2. ING GROUP 13
2.1. Prezentare ING GROUP 13
2.2. ING asigurari de viata 14
2.3. Servicii oferite de ING asigurari de viata 16
2.4. Obiectul de activitate al societatii ING asigurari de viata 17
2.5. Resurse umane la ING asigurari de viata 18
2.6. Activitatea consultantului de asigurari 19
CAPITOLUL 3. RECRUTAREA RESURSELOR UMANE 22
3.1. Politici, principii si criterii de recrutare a resurselor umane 22
3.2. Surse de recrutare a personalului 23
3.3. Metode de recrutare a resurselor umane 28
CAPITOLUL 4. SELECTIA RESURSELOR UMANE 32
4.1. Atributii si responsabilitati 32
4.2. Procesul de selectie a resurselor umane 34
4.2.1. Organizarea si efectuarea selectiei de catre departamentul de 
resurse umane 34
4.2.2. Organizarea si efectuarea selectiei de catre departamentul de resurse
umane in colaborare cu specialistii departamentului care au posturi
vacante 39
4.2.3. Structura interviurilor 40
4.2.4. Chestionare 42
4.2.5. Evaluarea interviurilor, testelor specifice si chestionarelor 43
4.2.6. Finalizarea selectiei 44
4.2.7. Reguli privind redactarea unui curriculum vitae 45
4.2.8. Reguli privind redactarea unei scrisori de intentie 47
4.2.9. Recomandari privind redactarea unei scrisori de intentie 48
CAPITOLUL 5. STUDIU DE CAZ PRIVIND TREPTELE DE CARIERA ALE CONSULTANTULUI LA ING ASIGURARI DE VIATA 50
5.1. Ce inseamna sa fii consultant ING 50
5.2. Pregatire profesionala la standarde internationale ING Asigurari de viata 51
5.2.1. Programe de motivare, comisioane si bonusuri de performanta 51
5.3. Criterii de calificare pe trepte de cariera C.A.V. pe anul 2008 la Agentia Baia Mare 52
5.4. Criterii trepte de cariera 2008 pentru U.M. (unit managerii) la Agentia Baia Mare 55
CAPITOLUL 6. STUDIU DE CAZ PRIVIND ORGANIZAREA RESURSELOR UMANE LA ING ASIGURARI DE VIATA AGENTIA BAIA MARE 57
CONCLUZII 60 BIBLIOGRAFIE 62


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Traim intr-o societate in care schimbarile se succed cu o mare rapiditate si in care, pentru lumea afacerilor, provocarile si obligativitatea schimbarii tin de domeniul normalitatii. Ori, fara Resurse Umane, capabile de schimbare , adaptare, si de creativitate ,organizatiile de orice fel sunt sortite esecului. In acest context, oamenii reprezinta o resursa vitala, de azi si de maine a tuturor organizatiilor, care asigura supravietuirea, dezvoltarea si succesul acestora. Importanta fiintei umane in conducerea cu succes a unei afaceri e cea care face din managementul resurselor umane, un set de competente, deprinderi si atitudini esentiale pentru toti managerii. Acest set e legat direct de valorile supreme ale firmei/organizatiei.
In prezent, tot mai multe organizatii incep sa inteleaga si sa incerce sa obtina avantajele date de existenta unei politici coerente de resurse umane; un management in acest domeniu, modern si profesionist, se focalizeaza asupra angajatilor in scopul de a produce o reusita a afacerii pe tot parcursul ramanerii acestora din urma in interiorul organizatiei. Existenta unor programe complexe, propuse de o politica de resurse umane coerenta, necesita insa un suport managerial consistent si o viziune care sa sustina intregul proces; de partea cealalta se afla aspectele privind clarificarea asteptarilor viitorilor angajati cu crearea si consolidarea convingerii acestora ca managementul ,,este cu adevarat de partea lor", monitorizarea atitudinilor referitoare la post si organizatie pentru prevenirea abandonului organizational.
Managementul Resurselor Umane ar putea fi definit ca un complex de masuri concepute interdisciplinare, cu privire la recrutarea personalului, selectia, incadrarea, utilizarea prin organizarea ergonomica a muncii, stimularea materiala si morala pana in momentul incetarii contractului de munca.
,,Omul e masura tuturor lucrurilor", afirma filosoful grec Pretoqoras, ceea ce inseamna ca omul e capabil sa integreze orice solicitari prezente sau viitoare avand ca tinta omul, care trebuie sa le faca. Esential e efortul potrivit caruia, actiunea simultana a acestor factori si capacitatea organismului omenesc trebuie sa realizeze un echilibru permanent. Acest echilibru se reflecta in balanta energetica a organismului fiecarui om.
Managerii sustin ca oamenii constituie "bunul cel mai de pret" al unei organizatii. Astfel, in functie de scopul urmarit, managementul general s-a divizat intr-o multitudine de domenii specializate, in randul carora se inscrie si managementul resurselor umane. Succesul unei organizatii e determinat si de calitatea resurselor umane, de procedurile prin care se face atragerea si mentinerea celor mai stralucite talente, care sa realizeze cele mai dificile sarcini cu acelasi entuziasm cu care le realizeaza pe cele usoare.
Omul, forta lui de munca, este principala forta de productie a societatii. Fara interventia muncii omenesti, toate celelalte lucruri - fonduri fixe sau obiecte ale muncii - sunt lucruri moarte, nu au nici o valoare.
De aceea, in conditiile trecerii economiei romanesti la o profunda restructurare, pe criterii de eficienta si rentabilitate, un rol important revine factorului uman. Componenta a cresterii economice, forta de munca are o dubla apartenenta: pe de o parte la sfera demografiei, iar pe de alta parte la sfera economiei, adaptandu se si modelandu se dupa legile ambelor domenii. De aceea in procesul de regandire si reproiectare a structurii economiei, apare necesara cunoasterea problematicii ocuparii si a folosirii eficiente a fortei de munca.Trebuie avut in vedere ca sursa principala de crestere a productivitatii muncii o constituie resursa umana, factorul uman.
In primul capitol al acestei lucrari de licenta am vorbit despre sistemul de asigurari din Romania, aparitia si dezvoltarea acestuia, si am evidentiat necesitatea cumpararii unei asigurari de viata in zilele noastre. In cel de-al doilea capitol am trecut la prezentarea uneia dintre cele mai cunoscute companii de asigurari din Romania ,si anume compania ING ASIGURARI DE VIATA, unde am descris serviciile pe care ING le ofera clientilor ,precum si activitatea unui consultant financiar de succes.
In cel de-al treilea capitol am prezentat politicile ,principiile, criterile, sursele si metodele folosite de specialisti in recrutarea resurselor umane si am descris resursele umane din compania ING, caracterizate prin buna calificare, experienta, tinerete, ambitie si performanta. In capitolul patru am realizat un studiu privind selectia resurselor umane abordand modul de organizare si efectuare a procesului de selectie a acestora.
In capitolul cinci am elaborat un studiu de caz privind treptele de cariera ale unui consultant financiar si criterile de calificare pe trepte de cariera la ING ASIGURARI DE VIATA, agentia Baia Mare, iar in ultimul capitol am prezentat organizarea resurselor umane la ING tot in cadrul agentiei Baia Mare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Resurselor Umane in Sistemul Asigurarilor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!