Managementul resurselor umane la Muzeul Național Cotroceni

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL 1. MANAGEMENT -  CONCEPTE FUNDAMENTALE 5
1.1 Istoria si definirea conceptului de management 5
1.2 Aparitia managementului ca stiinta 5
1.3 Functiile managementului 6
CAPITOLUL 2. MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE 8
2.1. Scurt istoric al managementului resurselor umane 9
2.2. Activitati ale managementului resurselor umane 10
2.3. Organizarea activitatilor de resurse umane 11
2.4 Conceptul de motivare in cadrul unei organizatii 12
CAPITOLUL 3. MANAGEMENTUL MUZEELOR 21
3.1. Definitia culturii 21
3.2. Managementul muzeal 23
CAPITOLUL 4. MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE IN CADRUL MUZEULUI NATIONAL COTROCENI 25
4.1. Istoricul Muzeului National Cotroceni 25
4.2. Scopul si obiectul de activitate 26
4.3. Bugetul de venituri si cheltuieli 26
4.4. Structura organizatorica 27
4.5. Biroul resurse umane si arhiva-istoric 29
4.6. Activitatile biroului resurse umane 30
4.7. Dinamica si evolutia resurselor umane ale institutiei in anul 2019 36
4.8. Analiza SWOT (analiza mediului intern si extern, puncte tari, puncte slabe, oportunitati, amenintari) 36
4.9. Analiza principalelor directii (obiective) in planul resurselor umane 39
CONCLUZII 40
BIBLIOGRAFIE 42


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Cultura inseamna dezvoltarea perfecta si egala a omului in toate privintele.
John Burroughs
La nivelul unei organizatii si intregii societati rolul primordial il ocupa resursa umana -  resursa care prin buna pregatire la nivel profesional, conduce la rezultate performante ale organizatiei, fapt recunoscut si argumentat de oamenii de stiinta din diferite tari, precum si din practica manageriala a firmelor pe plan national. 
Locul si rolul muncitorilor in cadrul unei intreprinderi s-a schimbat drastic in urma evolutiei conceptiilor referitoare la activitatea intreprinderilor. Domeniul de activitate si preocuparile serviciilor de personal s-au schimbat.
Datorita cresterii importantei unor functii s-a schimbat si denumirea acestora, ca de exemplu seful de personal devine director de relatii sociale fiind subordonat direct directorului general. 
In afara capacitatilor fiziologice ale omului, in timp, s-au adaugat apartenenta sociala si motivatiile personale, psihologice si intelectuale, pentru a se obtine o perspectiva mai completa a nevoilor omului la munca. 
In viata s-a demonstrat ca managementul constituie unul din domeniile cele mai dinamice ale activitatii umane, cu o evidenta incarcatura sociala si emotionala.
Managerii trebuie sa raspunda prompt situatiilor si mediilor tot mai nesigure in care opereaza organizatiile, cand resursele sunt tot mai precare sau de neprevazut, cand asteptarile populatiei sunt tot mai mari, cand contextul economic national si international este atat de imprevizibil. 
Este o certitudine faptul ca oamenii sunt cei care diferentiaza o companie de succes de una fara succes. Fara o forta de munca adecvata, o organizatie nu poate functiona la adevarata sa capacitate si nici nu poate obtine performanta. 
In lucrarea de fata am ales sa prezint cateva generalitati ale managementului, iar ca tema am ales Managementul resurselor umane din cadrul Muzeului National Cotroceni.
Lucrarea este impartita in patru capitole:
In primul capitol am prezentat informatii generale despre management, istoria managementului, aparitia managementului ca stiinta, etc. 
In capitolul 2 am redactat o scurta prezentare a managementului resurselor umane cu activitatile specifice si am prezentat cum este organizata activitatea. 
Capitolul 3 contine informatii despre analiza diagnostic, ce inseamna analiza diagnostic, aspectele teoretice si metodologice.
In studiul de caz am ales sa prezint diagnosticul managementului si al organizarii Biroului Resurse umane din cadrul Muzeului National Cotroceni.
Pentru a putea redacta aceasta lucrare, am consultat articole si lucrari de specialitate, publicatii in domeniul managementului, am consultat website-ul institutiei, rapoartele de activitate, metodologiile si procedurile de lucru ale serviciilor din cadrul institutiei.
CAPITOLUL 1. MANAGEMENT -  CONCEPTE FUNDAMENTALE
1.1 Istoria si definirea conceptului de management 
Dupa cum considera Mary Follet, termenul de management poate fi definit ca arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni. 
In cadrul unei organizatii, managementul asigura desfasurarea eficienta a activitatilor si urmarind obtinerea unui rezultat maxim utilizamd resursele in mod optim. Activitatea de management poate avea in vedere grupuri de oameni (echipe) sau procese.
Managementul este o inlantuire de eforturi de gandire si de actiune, prin care echipa manageriala realizeaza planificarea, decizia, organizarea, coodonarea si controlul resurselor informationale, financiare si materiale, cu implicarea resursei umane, in scopul atingerii obiectivului strategic cu economie de timp si eficienta prin castig maxim si efort minim. 
Frederick Winslow Taylor este considerat unul dintre parintii managementului stiintific, aratand ca: cunostintele exacte formeaza stiinta iar aplicarea lor in practica, pentru atingerea unui scop anumit, constituie o arta. Ca si stiinta, si arta reprezinta o reflectare a realitatii, un sistem de relatii. Managementul apare atat ca stiinta, cat si ca arta, cele doua ipostaze fiind complementare. Frederick Winslow Taylor a definit arta conducerii intreprinderii astfel: sa stii exact ceea ce doresc sa faca oamenii si sa vezi daca aceasta se face in chipul cel mai bun si mai ieftin .
Specialistii in domeniu au spus ca managementul este cea mai noua dintre stiinte si cea mai veche dintre arte. Managementul ca proces este un tip special de munca intelectuala, prin care cei ce o practica ii determina pe altii sa faca ceva ce trebuie facut. 
Prin management se intelege uzual si un grup, o echipa sau o persoana investiti cu autoritatea, competentele si raspunderile functiei de conducere intr-o organizatie.


Fisiere în arhivă (1):

  • Managementul resurselor umane la Muzeul National Cotroceni.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

Carti in format fizic:
- BARNOU, V. Culture and Personality. Homewood, Ill, Dorsez Press, 1963, pag. 5;
- BALAN-MIHAILOVICI, Aurelia, Istoria culturii si civilizatiei crestine, Editura Oscar Print, Bucuresti, 2001, pag. 11;
- BURLOIU, Petre. Managementul resurselor umane, Bucuresti, Editura Lumina Lex, 1997, pag. 41;
- DOBROTA, N. (coordonator), 1991, pag. 159 - mail.ubv.ro/~janeta.sirbu/MM2_1.pdf
- LEFTER, Viorel; DEACONU, Alexandrina; MANOLESCU, Aurel. Managementul resurselor umane, Bucuresti, Editura Pro Universitaria, 2012, pag. 6;
- LEFTER, Viorel. Managementul resurselor umane. Teorie si practica, Bucuresti, Editura Economica, 2008, pag. 26-27.
- MANOLESU, Aurel. Managementul resurselor umane, Bucuresti, Editura Economica, 2003.
- NICOLESCU, Ovidiu. Managementul resurselor umane
- NICOLESCU, Ovidiu. coordonator, Management aplicativ-studii de caz, Bucuresti, Institutul Manager, 1994, pag. 7;
- NICOLESCU, Ovidiu; VERNONCU, I. Fundamentele managementului organizatiei,capitol 6;
- STANCIU, Stefan. Managementul resurselor umane. Bucuresti, 2001, pag. 144;
- PERCIUN, Elena Levinta; GHEORGHITA, Tamara. Motivarea nefinanciara a functionarilor publici, Recomandari metodice, Chisinau 2011, pag. 14; 
- URSACHI, Ioan. Management. Bucuresti, Editura ASE, 2001, pag. 10;
- ZAMFIR, Andreea. Managementul serviciilor. Bucuresti, Editura ASE, 2011, pag. 5.
Carti online:
- Managementul resurselor umane - Prof.univ.dr.Radu EMILIAN, Conf.univ.dr. Gabriela TIGU, Lect univ. Olimpia STATE, Lect.univ. Claudia TUCLEA, Bucuresti, Editura ASE.
http://www.biblioteca-digitala.ase.ro/biblioteca/model/carte11.asp?titlu=managementul
Articole online:
- Istoric si definirea conceptului de management Disponibil pe: https://www.rasfoiesc.com/business/management/Istoric-si-definirea-conceptul75.php
- Definirea si evolutia conceptului de management -  Etimologia cuvantului Disponibil pe: https://www.academia.edu/26070262/I.Definirea_si_evolu%C8%9Bia_conceptului_de_management_Etimologia_cuv%C3%A2ntului 
- Raymond Weber -  O privire de ansamblu asupra politicilor culturale, Politici Culturale Disponibil pe: https://www.contrafort.md/2003/101-102/523.html
- Wikipedia - https://ro.wikipedia.org/
- ICOMOS - http://www.icomos.ro/ 
- Muzeul National Cotroceni - http://www.muzeulcotroceni.ro/
- www.legislatia muncii.ro - legislatiamuncii.manager.ro/a/14253/contract.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!