Managementul Resurselor Umane si Evaluarea Performantelor Profesionale

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 4
CAPITOLUL I
Dezvoltarea managementului resurselor umane.. 5
1.1. Semnificatia resurselor umane in prezent si viitor 5
1.2. Conceptul si principalele componente ale managementului 
resurselor umane 7
1.3. Tipurile de activitati in domeniul resurselor umane 10
1.4. Domeniile cu influenta asupra managementului resurselor umane 13
1.5. Caracteristici de personalitate implicate in reusita personala 
si profesionala 15
1.6. Analiza si controlul stresului 17
1.6.1. Previziunea (prognoza si planificare) 17
1.6.2. Identificarea cauzelor stresului si a masurilor pentru 
contracararea acestora 18
1.7. Influenta imaginii personale asupra succesului in cariera 21
CAPITOLUL II
Activitatea de recrutare, selectie si evaluare a resurselor umane.. 25
2.1.Definirea si tipologia recrutarii 25
2.2.Firme care activeaza in domeniul recrutarii de resurse umane 29
2.2.1. Particularitati ale firmelor specializate in recrutarea si selectia 
de personale 29
2.2.2. Anuntul de recrutare 30
2.3.Procesul de selectie al candidatilor 31
2.3.1.Tipologia activitatilor de selectie 32
2.3.2.Derularea procesului de selectie 33
2.3.3.Preselectarea telefonica, preinterviul si principalele categorii 
de teste utilizate in procesul de selectie 35
2.3.4.Interviul de angajare, metoda uzuala de evaluare a angajatilor 37 
2.4.Evaluarea si imbunatatirea performantelor profesionale ale 
managerilor 43
2.4.1.Evaluarea performantelor salariatilor 44
2.4.1.1.Metode de evaluare a performantelor 44
2.4.1.2.Formulare de evaluare, interviul de evaluare 46
2.4.2.Imbunatatirea performantelor profesionale ale angajatilor 50
2.5.Studii practice privind managementul resurselor umane 51
2.5.1. Exercitiu practic: ,,Recrutarea personalului" 51
2.5.2. Studiu de caz: "Evaluarea performantelor angajatilor" 51
2.5.3. Exercitiu practic: "Redactarea unei scrisori de intentie si a 
unui CV ca raspuns la o oferta de serviciu 52
2.5.4. Studiu de caz: ,,Recrutarea interna sau recrutarea externa 
la Uzina Mecanica Rm. Valcea" 53
CONCLUZII 54
BIBLIOGRAFIE 55


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Intr-o perioada economica dificila, in care firmele apeleaza tot mai mult la programe de restructurare in scopul de a-si economisi bugetul, este foarte important sa asiguri un bun management al resurselor umane. Planul de resurse umane este creat in acord cu planul strategic al organizatiei. Pe masura ce orhanizatia identifica oportunitatile de dezvoltare disponibile este necesara corelarea lor cu abilitatile de care va fi nevoie pentru acoperirea lor. Recrutarea, instruirea si programele de recompensare se dovedesc a fi aspecte esentiale prin care o companie poate atrage, dezvolta si pastra oamenii cu abilitatile necesare.
Managementul resurselor umane asigura, dezvolta, motiveaza si mentine oamenii in cadrul unei organizatii care isi fixeaza sa realizeze eficient obiectivele pe care si le propune, precum si satisfacerea nevoilor angajatilor, avand in vedere ca angajatii sunt cei mai importanti factori in derularea unei afaceri.
Managementul resurselor umane ajuta la definirea problemelor in procesul angajarii oamenilor necesari intr-o companie, planifica valorile umane adoptate la nivel organizational si poate stabili modul in care organizatia isi acopera nevoile de personal prin recrutarea si selectis candidatilor calificati.
Totodata, aceasta metoda de eficientizare la nivelul resurselor umane evalueaza rezultatele cercetarilor in procesul de selectie si recrutare a angajatilor, propune modalitati de orientare si integrare a noilor angajati, stabilesc metode de instruire si dezvoltare a angajatilor si propune, la nivelul eficientizarii productiei, metode de asigurare a relatiilor productive cu angajatii.
Un plan defineste obiectivele de evaluare a performantelor si propune modalitati de recompensare a angajatilor, un aspect tot mai important in sistemul de remuneratie a angajatilor, mai ales in situatii in care capacitatea de crestere a salariilor este tot mai redusa.
O evaluare corecta a performantelor va analiza atat comportamentele considerate adecvate, cat si pe cele neadecvate, pentru a stabili in acest fel o acordare echitabila a recompenselor.
In lucrarea de licenta ,,Managementul resurselor umane si evaluarea performantelor profesionale", prin abordarea teoretica si prin exemplificarea practica, am incercat o analiza a principalelor aspecte ale managementului resurselor umane cu implicare in evaluarea justa a performantelor profesionale ale angajatilor.
Evaluarea corecta a performantelor profesionale si motivarea pozitiva adecvata vor conduce catre un management eficient si, inplicit, catre o organizatie performanta.
CAPITOLUL I
DEZVOLTAREA MANAGEMENTULUI
RESURSELOR UMANE
1.1. Semnificatia resurselor umane in prezent si viitor
In ultimii ani, s-a dovedit ca succesele cele mai mari au fost inregistrate de firmele care au dispus de cea mai noua tehnologie dar care in acelasi timp si-au modernizat si flexibilizat sistemul de conducere a resurselor umane. Acest sistem presupune, stimularea creativitatii, canale de comunicare eficiente, delegarea autoritatii, asumarea responsabilitatii pentru deciziile luate, recunoasterea meritelor, motivarea si recompensarea angajatilor.
Aceste abordari noi ale Managementului resurselor umane pot fi puse in practica de manageri care tin pasul cu schimbarea, care inteleg sa adopte un nou stil de conducere, al carui obiectiv nu mai este controlul, ci parteneriatul si care se ghideaza in activitatea lor dupa principiul ca o organizatie nu poate fi mai buna decat oamenii care o compun.
Acestia trebuie sa fie la zi cu problemele resurselor umane, sa stie sa destina informatii, cum sa le foloseasca si cum sa gaseasca cele mai optime solutii.
Poate ca cea mai semnificativa schimbare pe care trebuie sa o inregistreze afacerile romanesti in perioada de tranzitie este in domeniul "Managementului resurselor-umane". Vechile practici bazate pe responsabilitati si autoritate se impun a fi inlocuite cu practicile care pun un accent din ce in ce mai mare pe dezvoltarea indivizilor ca membrii autentici ai echipei.
In perioada de dinainte de 1990, in tara noastra existau probleme legate de personal datorita caracteristicilor societatii totalitare existente anterior acestei perioade.
Astfel, angajarile de personal se faceau preponderent pe baza de repartitie sau transfer de la o unitate la alta, dupa interese si necesitati; schemele de personal erau adesea incarcate si neechilibrate, nerespectandu-se criteriul numarului necesar de angajati; incadrarile pe post se realizau mai mult pe baza dosarului de personal si mai putin pe competenta si pe o, testare reala a cunostintelor; sistemul de salarizare si de promovare erau asigurate arbitrar, uneori inlaturandu-se persoanele competente; conceptia generala era aceea ca locul de munca este asigurat, aceasta contribuind la instalarea inertiei, si a rutinei
Problema cea mai dificila pe care o are de surmontat o organizatie in etapa de tranzitie este propria ei schimbare. Aceasta schimbare presupune un proces de ajustare structurala tinand seama de mediul socio-economic, cultural, politic, educativ, legislativ, traditional, mediu care se afla intr-o permanenta modificare. Schimbarea structurii organizatiilor trebuie sa aiba in vedere schimbarea metodelor si procedurilor manageriale si apoi a mijloacelor tehnice si tehnologice. Dar aceste schimbari pot fi asigurate numai de un Management performant al resurselor umane.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Resurselor Umane si Evaluarea Performantelor Profesionale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!