Managementul Riscului Generat de Incendiile de Padure Produse in Zone Inalte si Greu Accesibile cu Impact Distrugator Asupra Vietii si Mediului

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Cap. 1 ELEMENTE GENERALE PRIVIND TEORIA ARDERII.pag. 2
1.1 Initierea si dezvoltarea incendiilor.pag. 2
Cap. 2 SISTEMUL AERIAN DE LUPTA CONTRA INCENDIIL.pag. 26
2.1. Aparitia conceptului de lupta aeriana contra incendiilor.pag. 26
2.2. Primele .pag. 28
Cap. 3 PROIECTAREA SI PROTECTIA ANTISEISMICA.pag. 34
3.1. Cerinte de performanta si conditii de indeplinire conform Normativului P 100.pag. 34
3.2. Actiunea seismica.pag. 37
Cap. 4 MONITORIZAREA SI GESTIONAREA SITUATIILOR DE URGENTA, IN GENERAL .pag. 60
4.1 Notiuni introductive privind managementul situatiilor de urgenta.pag 60
4.2. Managementul situatiilor de urgenta generate de catre cutremure. 
Masuri preventive, antiseismice.pag 65
Cap. 5 SCENARIU DE INTERVENTIE PENTRU GESTIONAREA UNEI SITUATIE DE URGENTA LA ROMPETROL RAFINARIE MIDIA NAVODARI.pag 78
CONCLUZII.pag 90
BIBLIOGRAFIE .pag 91


Extras din licenta Cum descarc?

Cap. 1 ELEMENTE GENERALE PRIVIND TEORIA ARDERII
1.1. INITIEREA SI DEZVOLTAREA INCENDIILOR
1.1.1. INTRODUCERE
Incendiul este o reactie chimica cunoscuta sub numele de combustie. El este definit ca oxidarea rapida a materialului inflamabil insotita de eliberare de energie sub forma de caldura.
Pe toata durata existentei sale, un incendiu trece prin patru faze distincte, caracterizate de obicei prin temperatura medie a gazelor din compartiment: initierea sau aprinderea, care este definita ca inceputul combustiei; perioada pre-flashover sau perioada de crestere, in timpul careia incendiul este localizat la cateva obiecte care ard; faza post-flashover sau faza in care incendiul este complet dezvoltat si in care acesta a cuprins intregul compartiment si faza de stingere. Tranzitia de la faza de crestere la cea de dezvoltare completa se numeste flashover.
Aceste faze ale unui incendiu sunt prezentate in figura 1.1, care descrie fluxul termic degajat in functie de timp. Aprinderea, rata cresterii incendiului in perioada de extindere, timpul pana la flashover, durata perioadei in care incendiul este complet dezvoltat si rata de stingere variaza destul de mult de la incendiu la incendiu. Trebuie mentionat faptul ca cele patru stadii nu pot fi identificate pentru toate incendiile. 
timp (s)
Figura 1.1. Stadiile tipice ale evolutiei unui incendiu
1.1.2. INITIEREA INCENDIILOR
1.1.2.1. APRINDEREA
Pentru ca aprinderea sa aiba loc, trebuie sa fie prezenti atat un combustibil cat si o sursade caldura. Cand acestea se intalnesc, in proportiile potrivite, fie din separarea lor ne-adecvata, fie printr-un tip de interactiune activa, apare un incendiu. 
Exista trei moduri de aprindere:
o aprindere cu interventie din exterior: apare atunci cand gazele inflamabile sunt aprinse de o flacara sau de o scanteie electrica;
o aprindere ca urmare a reactiei interne de piroliza: apare atunci cand energia produsa de reactia exoterma de piroliza este atat de mare incat aprinde amestecul volatil de oxigen si gaze;
o aprindere spontana: apare atunci cand exista suficienta energie rezultata din reactia de oxidare pentru a ridica temperatura peste punctul de aprindere (in absenta unei flacari sau a unei scantei).
Probabilitatea de aparitie a unei aprinderi intr-o camera sau intr-un compartiment depinde de un numar de parametri, printre care:
- surse de caldura sau de aprindere prezente si energia de aprindere disponibila;
- punctul de explozie al lichidelor inflamabile din compartiment;
- limita de aprindere a vaporilor combustibili eliberati;
- caracteristicile de aprindere ale combustibililor aflati langa sursele de aprindere;
- temperaturile critice ale materialelor din compartiment;
- separarea sau aranjamentul combustibililor si a surselor de caldura;
- caracteristicile de management ale cladirii (menaj, intretinere, inspectie, pregatirea si siguranta cladirii).
1.1.2.2. SURSELE DE APRINDERE
Unele surse de aprindere pot avea dimensiuni reduse, dar pot produce suficienta energie pentru a aprinde un combustibil si a declansa un incendiu daca mediul permite acest lucru. Foarte multe surse de caldura si de aprindere pot fi gasite intr-o cladire, printre care electricitate statica, suprafete fierbinti, flacari deschise/arzatoare, cablaj electric, fumatul, explozivi/artificii, echipament ce foloseste combustibil, reactii chimice, sudura, materiale supraincalzite. Pentru a preveni aprinderea, aceste surse trebuie controlate, izolate sau indepartate cu totul.
1.1.2.3. CARACTERISTICILE APRINDERII UNUI COMBUSTIBIL
Aprinderea materialelor combustibile este afectata in principal de fluxul radiant de caldura si de temperatura de suprafata a combustibilului. Codul de Practica BSI (British Standards Institution - Marea Britanie) (1994) identifica anumite valori de prag pentru aprindere in functie de fluxul radiant de caldura sau la temperatura de suprafata, pentru o varietate de materiale, asa cum reiese din tabelul 1.1 Aceste valori propuse pot fi folosite, drept criteriu de aprindere, pentru a examina posibilitatea de aprindere a unui prim obiect. Astfel, cunoscand inflamabilitatea materialelor combustibile dintr-un compartiment, marimea surselor de caldura poate fi limitata pentru a asigura lipsa aprinderii.
Pentru a facilita procesul de determinare a criteriilor de aprindere, combustibilii solizi pot fi clasificati pe baza usurintei cu care se aprind in grupuri ca cele folosite de NFPRF (Fundatia Nationala pentru Cercetare si Protectie impotriva Incendiilor - SUA) in Metoda de Stabilire a Riscului de Incendiu (FRAM) (Bukowski, 1990). Clasificarea propusa este aratata in tabelul 1.1.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Riscului Generat de Incendiile de Padure Produse in Zone Inalte si Greu Accesibile cu Impact Distrugator Asupra Vietii si Mediului.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. Buletinul Pompierilor nr. 2, Editura Ministerului de Interne, Bucuresti, 1999
2. Buletinul Pompierilor nr. 2, Editura Ministerului de Interne, Bucuresti, 1999
3. Opris Ioan, Ocrotirea patrimoniului cultural national.
4. LEGE nr.15 din 28 februarie 2005 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta
5. Situatii si servicii de urgenta - General de corp de armata dr. ing. Craciun Ionel - Editura Ministerului de Interne 2001;
6. C. Aionitoaiei ,,Tactica cercetarii la fata locului", Academia de Politie Al. I. Cuza, Bucuresti 1985
7. Paul L. Kirk ,,Cercetarea incendiului"
8. Ministerul de Interne, ,,Metodologia cercetarii cauzelor incendiilor" 1987
9. Pompiliu Balulescu ,,Cauzele tehnice ale incendiilor si prevenirea lor" Bucuresti 1971
10. I. Craciun, V. Lencu, S. Calota ,,Stabilirea si prevenirea cauzelor de incendii", Editura tehnica, Bucuresti 1993
11. Vladimir Stoica ,,Cercetarea evenimentelor deosebite (incendii si explozii)", in ,,P. C. C", 1985
12. Anghel I., Darie E. si Popescu G. - ,,Simularea dinamica a unui incendiu intr-o cladire tip P+1" Buletinul Pompierilor nr.2/2005 pag. 30-55, ISSN 1222-1325.
13. Anghel I., Darie E. si Flucus I. - ,,Evaluarea securitatii la incendiu a utilizatorilor unei cladiri rezidentiale - partea I-a " Revista Electricianul nr. 4/2006, Bucuresti, pag. 32-36, ISSN 1223-7426, Revista Instalatorul nr. 6/2006, Bucuresti, pag. 40-46, ISSN 1223-7418.
14. Anghel I., Darie E. si Flucus I. - ,,Evaluarea securitatii la incendiu a utilizatorilor unei cladiri rezidentiale - partea a II-a " Revista Electricianul nr. 5/2006, Bucuresti, pag. 42-47, ISSN 1223-7426, Revista Instalatorul nr. 7-8/2006, Bucuresti, pag. 10-15, ISSN 1223-7418.
15. Anghel I., Darie E. - ,,Modelarea transferului termic in conditii de incendiu intr-o incapere inchisa" a X-a sesiune de comunicari stiintifice cu participare internationala ,,Leadership si management la orizonturile secolului al XXI-lea" a Academiei Fortelor Terestre ,,Nicolae Balcescu", Sibiu 24-26 noiembrie 2005, ISBN 973-7809-29-7.
16. Anghel I., Darie E. - ,,Modelarea evolutiei particolelor de fum si a continutului de gaze de ardere intr-o incapere incendiata" a X-a sesiune de comunicari stiintifice cu participare internationala ,,Leadership si management la orizonturile secolului al XXI-lea" a Academiei Fortelor Terestre ,,Nicolae Balcescu", Sibiu 24-26 noiembrie 2005, ISBN 973-7809-29-7.
17. Drd.ing.Constanta ENE, Buletinul Pompierilor nr. 1 ( 19 ), Editura Ministerului de Interne, Bucuresti, 2009, pag.142 - 156.
18. www.aerounion.com
19. www.airtanker.com
20. www.air-rescue.lu
21. www.bombardier.com
22. www.afia.com
23. www.bellhelicopter.com
24. www.smurd.ro
25. www.canadair.com
26. www.ifex.com
27. www.wikipedia.com
28. www.spitaljbm.ro
29. www.spcfbv.ro
30. www.ibrasov.ro
31. www.otp-airport.ro
32. www.suub.ro
33. www.spitaluluniversitarcfcluj.ro
34. www.airportcluj.ro
35. www.aeroport.ro
36. www.spital-urgente-iasi.ro
37. www.aeroportsuceava.ro
38. www.hosptm.ro
39. www.aerotim.ro
40. www.targumuresairport.ro
41. www.umftgm.ro
42. www.aic.pa.ro
43. www.adroltenia.ro
44. www.scjuc.home.ro
45. www.spitaluldeurgenta.ro
46. www.bacauairport.ro


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!