Managementul Riscurilor Culturale în Proiecte

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere . pag. 01
Capitolul I. . pag. 03
1. Managementul proiectelor. pag. 05
1.1 Caracteristicile proiectelor . pag. 05
1.2 Obiectivele proiectelor . pag. 06
1.3 Tipuri de proiecte pag. . pag. 07
2. Caracterizare cultura şi educaţie. pag. 08
3. Managementul riscurilor în proiecte. pag. 10
4. Clasificarea riscurilor în proiecte . pag. 12
4.1. Identificarea riscurilor . pag. 14
5. Caracterizarea riscurilor cultural în proiecte . pag. 16
Capitolul II. .pag. 18 
1. Managementul riscurilor culturale în proiecte . pag. 18
2.Gestionarea crizelor culturale în proiecte . pag. 19
2.1 Modalităţi de gestionarea a crizelor culturale . pag. 19
Capitolul III. .pag. 21
Studiu de caz – aplicaţie Riscurile culturale în implementarea proiectului Romanian Night în Insula Thassos . pag. 21
3.1 . Analiza riscurilor culturale .pag. 44 
Concluzii . pag. 47
Bibliografie . pag. 48


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Proiectele de dezvoltare a turismului din România au avut un caracter restrâns fiind organizate la nivel naţional în târguri de turism sau crearea de către stat a unor oferte turistice ce se adresau păturilor medii sau sindicatelor. În aceste oferte existau preţuri avantajoase ce stimulau oamenii să îşi facă vacanţele pe litoralul românesc sau la munte.
Noutatea acestui proiect se datorează faptului că pentru prima dată pe lângă târgurile turistice externe aducem o mostra de ce înseamnă România, ce este de descoperit odată ce turistul alege sa facă un sejur în ţara noastră.
Acest gen de abordare reprezintă o mare provocare din cauza că locul de desfăşurare, insula Thassos, este unul cu o tradiţie puternică atât din punct de vedere cultural cât şi turistic, insula este locul în care mii de turişti vin să se bucure de frumuseţile naturii şi de ofertele avantajoase.
Trebuie să avem foarte mare grijă la riscurile culturale ce pot apărea în cadrul proiectului, de aceea am considerat necesar să punctăm toate cauzele ce vor putea declanşa probleme din acest punct de vedere şi sa elaboram strategii de eliminare, combatere sau atenuare a riscurilor.
Ne propunem să adaptăm metoda lor de promovare şi anume Greek Night pentru a arăta turiştilor străini de pe insulă dar şi populaţiei greceşti că România este o destinaţie ideală de vacanţe în orice sezon datorită reliefului variat şi că acum oferta este extrem de avantajoasă, vom organiza o serie de petreceri Romanian Night In Greece, în cadrul acestor petreceri vom încerca sa deschidem o fereastră către cultura din România prin care să se vadă frumuseţea porturilor româneşti, ospitalitatea românească şi gustul diversificat al bucătăriei româneşti.
Pe lângă aceste petreceri în centrul nostru de informare turiştii de pe insulă cor putea cunoaşte ofertele turistice din toate zonele ţării şi vor putea chiar să îşi rezerve un loc pentru sfârşitul anului sau pentru anul viitor.
Consider că acest gen de abordare a promovării turismului va da rezultate vizibile pe termen mediu şi lung.
Capitolul I
1. Managementul proiectelor
„Proiectul se defineşte ca un proces nerepetitiv care realizează o cantitate nouă, bine definită, în cadrul unor organizaţii specializate. Proiectul se caracterizează ca o acţiune unică, specifică, compusă dintr-o succesiune logică de activităţi componente coordonate şi controlate, cu caracter inovaţional de natură diferită, realizat într-o manieră organizată metodic şi progresiv, având constrângeri de timp, resurse şi cost, destinat obţinerii cu succes de noi rezultate complexe, necesare pentru satisfacerea de obiective clar definite” 
Managementul proiectelor a apărut ca un instrument de planificare, coordonare, realizare şi control al activităţilor complexe din proiectele industriale, comerciale, sociale, culturale şi politice moderne.
Pentru a putea vorbi despre managementul proiectelor trebuie întâi să cunoaştem semnificaţia cuvintelor, asta pentru a nu face confuzie de termeni şi pentru a ne ajuta să înţelegem mult mai uşor anumite idei.
Cuvântul proiect are origini latine venind de la „projicere” sau „projectus”. Prefixul „pro” indică ceva care precede în timp, marcând anterioritatea temporală. „Projectus” înseamnă a „propulsa”, „a arunca înainte” . 
Până nu de mult prin proiect nu se înţelegea finalizarea şi executarea unor planuri ci doar întocmirea acestora. Finalizarea proiectelor cu un obiect a apărut ca şi concept abia la jumătatea secolului XX.
După AFITEP definiţia proiectelor este „un ansamblu de acţiuni de realizat în vederea satisfacerii unui obiectiv, în cadrul unei misiuni precise, pentru a cărei realizare s-a stabilit un început şi un sfârşit”
Proiectele au caracter unic, inedit şi temporar şi sunt concepute pentru a realiza obiective noi de dezvoltare economică; ele prezintă un grad considerabil de risc şi incertitudine. Managementul proiectelor reduce gradul de risc şi incertitudine pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare.


Fisiere în arhivă (1):

  • Managementul Riscurilor Culturale in Proiecte.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. Chiciudean Ion; Ţoneş Valeriu: Gestionarea crizelor de imagine; Editura Comunicare.ro; Bucureşti, 2002
2. Constantinescu, Dumitru; Nistorescu, Tudor - Managementul proiectelor – fundamente, metode şi tehnici – editura Sitech, Craiova, 2008, 
3. Dempster, Michael Alan Howarth - Risk management: value at risk and beyond Ediţie: ilustrată Publicată de Cambridge University Press, 2002 (on-line google books)
4. Dowd, Kevin; An introduction to market risk measurement; John Wiley & Sons, Ltd, 2003.
5. Giussani, Luigi - Riscul educativ, editura Corint, Bucureşti, 2005, 
6. Grigorescu, Adriana - Managementul proiectelor, editura Biblioteca de Management, Bucureşti 2007,
7. Horobet, Alexandra - Managementul riscului, editura ALLbeck, 2005
8. Lock, Dennis, Project management, Sixth edition, Gover Publising, 1996, versiunea românească, Bucureşti, editura Codecs, 2000
9. McCollum, K. James; Bănacu, Silviu; Management de proiect. O abordare practică; Ediţie bilingvă engleză - română; Project Management. A practical approach; Bilingual Edition English - Romanian; Editura Universitară; Bucureşti; România; 2005.
10. Neagu, Cibela, Managementul proiectelor, editura Tritonic, Bucureşti, 2007,
11. Opran, Constantin, Stan, Sergiu - Managementul proiectelor, editura Bren, Bucureşti, 2009,
12. Opran, Constantin, Stan, Sergiu, Paraipan, Liliana - Managementul riscului, editura Comunicare.ro, Bucureşti 2004, 
13. Opran, Constantin; Stan, Sergiu - Planificarea, elaborarea şi implementarea proiectelor; editura Comunicare.ro, Bucureşti, 2003
14. http://www.biblioteca-digitala.ase.ro
15. http://books.google.com/books
16. http://www.bmj.com/cgi/content/short/320/7237/768
17. http://www.encarta.com
18. http://www.jstor.org/pss/2329062
19. http://managementhelp.org/risk_mng/risk_mng.htm
20. http://www.risk-publications.co.uk/
21. http://www.riskmanagement.ro/
22. http://ro.wikipedia.org


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!