Managementul Riscurilor Culturale in Proiecte

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere . pag. 01
Capitolul I. . pag. 03
1. Managementul proiectelor. pag. 05
1.1 Caracteristicile proiectelor . pag. 05
1.2 Obiectivele proiectelor . pag. 06
1.3 Tipuri de proiecte pag. . pag. 07
2. Caracterizare cultura si educatie. pag. 08
3. Managementul riscurilor in proiecte. pag. 10
4. Clasificarea riscurilor in proiecte . pag. 12
4.1. Identificarea riscurilor . pag. 14
5. Caracterizarea riscurilor cultural in proiecte . pag. 16
Capitolul II. .pag. 18 
1. Managementul riscurilor culturale in proiecte . pag. 18
2.Gestionarea crizelor culturale in proiecte . pag. 19
2.1 Modalitati de gestionarea a crizelor culturale . pag. 19
Capitolul III. .pag. 21
Studiu de caz - aplicatie Riscurile culturale in implementarea proiectului Romanian Night in Insula Thassos . pag. 21
3.1 . Analiza riscurilor culturale .pag. 44 
Concluzii . pag. 47
Bibliografie . pag. 48


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Proiectele de dezvoltare a turismului din Romania au avut un caracter restrans fiind organizate la nivel national in targuri de turism sau crearea de catre stat a unor oferte turistice ce se adresau paturilor medii sau sindicatelor. In aceste oferte existau preturi avantajoase ce stimulau oamenii sa isi faca vacantele pe litoralul romanesc sau la munte.
Noutatea acestui proiect se datoreaza faptului ca pentru prima data pe langa targurile turistice externe aducem o mostra de ce inseamna Romania, ce este de descoperit odata ce turistul alege sa faca un sejur in tara noastra.
Acest gen de abordare reprezinta o mare provocare din cauza ca locul de desfasurare, insula Thassos, este unul cu o traditie puternica atat din punct de vedere cultural cat si turistic, insula este locul in care mii de turisti vin sa se bucure de frumusetile naturii si de ofertele avantajoase.
Trebuie sa avem foarte mare grija la riscurile culturale ce pot aparea in cadrul proiectului, de aceea am considerat necesar sa punctam toate cauzele ce vor putea declansa probleme din acest punct de vedere si sa elaboram strategii de eliminare, combatere sau atenuare a riscurilor.
Ne propunem sa adaptam metoda lor de promovare si anume Greek Night pentru a arata turistilor straini de pe insula dar si populatiei grecesti ca Romania este o destinatie ideala de vacante in orice sezon datorita reliefului variat si ca acum oferta este extrem de avantajoasa, vom organiza o serie de petreceri Romanian Night In Greece, in cadrul acestor petreceri vom incerca sa deschidem o fereastra catre cultura din Romania prin care sa se vada frumusetea porturilor romanesti, ospitalitatea romaneasca si gustul diversificat al bucatariei romanesti.
Pe langa aceste petreceri in centrul nostru de informare turistii de pe insula cor putea cunoaste ofertele turistice din toate zonele tarii si vor putea chiar sa isi rezerve un loc pentru sfarsitul anului sau pentru anul viitor.
Consider ca acest gen de abordare a promovarii turismului va da rezultate vizibile pe termen mediu si lung.
Capitolul I
1. Managementul proiectelor
,,Proiectul se defineste ca un proces nerepetitiv care realizeaza o cantitate noua, bine definita, in cadrul unor organizatii specializate. Proiectul se caracterizeaza ca o actiune unica, specifica, compusa dintr-o succesiune logica de activitati componente coordonate si controlate, cu caracter inovational de natura diferita, realizat intr-o maniera organizata metodic si progresiv, avand constrangeri de timp, resurse si cost, destinat obtinerii cu succes de noi rezultate complexe, necesare pentru satisfacerea de obiective clar definite" 
Managementul proiectelor a aparut ca un instrument de planificare, coordonare, realizare si control al activitatilor complexe din proiectele industriale, comerciale, sociale, culturale si politice moderne.
Pentru a putea vorbi despre managementul proiectelor trebuie intai sa cunoastem semnificatia cuvintelor, asta pentru a nu face confuzie de termeni si pentru a ne ajuta sa intelegem mult mai usor anumite idei.
Cuvantul proiect are origini latine venind de la ,,projicere" sau ,,projectus". Prefixul ,,pro" indica ceva care precede in timp, marcand anterioritatea temporala. ,,Projectus" inseamna a ,,propulsa", ,,a arunca inainte" . 
Pana nu de mult prin proiect nu se intelegea finalizarea si executarea unor planuri ci doar intocmirea acestora. Finalizarea proiectelor cu un obiect a aparut ca si concept abia la jumatatea secolului XX.
Dupa AFITEP definitia proiectelor este ,,un ansamblu de actiuni de realizat in vederea satisfacerii unui obiectiv, in cadrul unei misiuni precise, pentru a carei realizare s-a stabilit un inceput si un sfarsit"
Proiectele au caracter unic, inedit si temporar si sunt concepute pentru a realiza obiective noi de dezvoltare economica; ele prezinta un grad considerabil de risc si incertitudine. Managementul proiectelor reduce gradul de risc si incertitudine pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Riscurilor Culturale in Proiecte.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. Chiciudean Ion; Tones Valeriu: Gestionarea crizelor de imagine; Editura Comunicare.ro; Bucuresti, 2002
2. Constantinescu, Dumitru; Nistorescu, Tudor - Managementul proiectelor - fundamente, metode si tehnici - editura Sitech, Craiova, 2008, 
3. Dempster, Michael Alan Howarth - Risk management: value at risk and beyond Editie: ilustrata Publicata de Cambridge University Press, 2002 (on-line google books)
4. Dowd, Kevin; An introduction to market risk measurement; John Wiley & Sons, Ltd, 2003.
5. Giussani, Luigi - Riscul educativ, editura Corint, Bucuresti, 2005, 
6. Grigorescu, Adriana - Managementul proiectelor, editura Biblioteca de Management, Bucuresti 2007,
7. Horobet, Alexandra - Managementul riscului, editura ALLbeck, 2005
8. Lock, Dennis, Project management, Sixth edition, Gover Publising, 1996, versiunea romaneasca, Bucuresti, editura Codecs, 2000
9. McCollum, K. James; Banacu, Silviu; Management de proiect. O abordare practica; Editie bilingva engleza - romana; Project Management. A practical approach; Bilingual Edition English - Romanian; Editura Universitara; Bucuresti; Romania; 2005.
10. Neagu, Cibela, Managementul proiectelor, editura Tritonic, Bucuresti, 2007,
11. Opran, Constantin, Stan, Sergiu - Managementul proiectelor, editura Bren, Bucuresti, 2009,
12. Opran, Constantin, Stan, Sergiu, Paraipan, Liliana - Managementul riscului, editura Comunicare.ro, Bucuresti 2004, 
13. Opran, Constantin; Stan, Sergiu - Planificarea, elaborarea si implementarea proiectelor; editura Comunicare.ro, Bucuresti, 2003
14. http://www.biblioteca-digitala.ase.ro
15. http://books.google.com/books
16. http://www.bmj.com/cgi/content/short/320/7237/768
17. http://www.encarta.com
18. http://www.jstor.org/pss/2329062
19. http://managementhelp.org/risk_mng/risk_mng.htm
20. http://www.risk-publications.co.uk/
21. http://www.riskmanagement.ro/
22. http://ro.wikipedia.org


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!