Managementul Sistemelor de Irigatii si Importanta Acestora

Cuprins licenta Cum descarc?

Abrevieri 3
Introducere 5
Capitolul I : PROIECTUL DE REABILITARE SI REFORMA A IRIGATIILOR 
SI ANALIZA ECONOMICA A SECTORULUI DE IRIGATII 7
I.1. PROIECTUL DE REABILITARE SI REFORMA A IRIGATIILOR 7
I.2. ANALIZA ECONOMICA A SECTORULUI DE IRIGATII 10
Capitolul II : IMPACTUL REFORMELOR ASUPRA SECTORULUI AGRICOL,IMPACTUL ADERARII LA UE SI ASPECTE LEGATE DE SUBVENTII,ASPECTELE ECONOMICE ALE IRIGATIILOR 12
II.A. IMPACTUL REFORMELOR ASUPRA SECTORULUI AGRICOL 12
II.B. IMPACTUL ADERARII LA U.E. SI ASPECTE LEGATE DE SUBVENTII 17
II.C. ASPECTELE ECONOMICE ALE IRIGATIILOR 28
Capitolul III : Geomorfologia judetului Olt si nevoia irigatiilor 
in judetul Olt 29
Concluzii 44
Bibliografie 45


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Lucrarea de fata,este structurata in 3 capitole,ce trateaza o problema importanta pentru dezvoltarea sectorului agriicol din Romania,si implicit a economiei tarii si anume sistemul de irigatii din Romania.
Cele trei capitole ale lucrarii,structureaza aspecte ale sistemelor de irigatii din Romania,aspecte precum istoricul acestora,impactul asupra agriculturii si mediului economic,dar si gradul de profitabilitate al acestor sisteme.
Prin urmare,lucrarea este structurata astfel :
La primul capitol am decis sa discut si sa explic ce inseamna proiectul de reabilitare si reforma a irigatiilor,si totodata,la acest capitol am realizat si o analiza economica a sectorului de irigatii.
La cel de-al doilea,am realizat o structurare a acestuia in trei subcapitole,subcapitole in care am tratat si discutat despre impactul reformelor asupra sectorului agricol,impactul aderarii la Uniunea Europeana si aspecte legate de subventii,iar in cel de-al treilea subcapitol am tratat aspectele ecomomite ale irigatiilor.
La cel de-al treilea capitol,am realizat un studiu de caz,ce vizeaza geomorfologia judetului Olt,si,tot la acest capitol am tratat nevoia unui sistem de irtigatii in judetul Olt.
Romania are aproximativ 15 milioane hectare de terenuri agricole, din care 9,5 milioane ha sunt cultivate.
Agricultura a reprezentat un sector important in cadrul economiei Romaniei, pana in 1990 contribuind cu o pondere de aproximativ 24% in totalul fortei de munca angajate. Pana in 1989, balanta comerciala a exporturilor de produse agricole a fost in general pozitiva, insa ea a devenit negativa dupa revolutie. In ciuda acestui fapt, prognoza cresterii PIB pe termen mediu (2007-2010) pentru Romania este pozitiva (>6%), fiind chiar mai buna decat media corespunzatoare noilor state membre UE.Intrucat precipitatiile sunt scazute (300 - 500 mm) de-a lungul Dunarii si deltei acesteia, irigatiile sunt necesare pentru asigurarea unor productii agricole mari si stabile. Datorita unui grad inalt de variatie, exista totusi ani cand cererea de apa de irigatie este aproape nula. Dezvoltarea irigatiilor a inceput spre sfarsitul anului 1945, capatand insa avant in perioada 1970-1989, cand au fost construite marile sisteme de irigatii prin pompare. Motivatia acestei initiative a fost in principal de natura politica. Pana spre sfarsitul anului 1989, era amenajata o suprafata totala cu infrastructura de irigatii ce insuma aproape 3,1 milioane hectare si care cuprindea un numar de 375 de sisteme mari de irigatii, aceasta suprafata fiind cu mult peste cea necesara pentru asigurarea securitatii alimentare la nivel national. Aceste sisteme au fost dezvoltate in principal in scopul irigarii porumbului, graului, florii soarelui si sfeclei de zahar, si de asemenea orezului si legumelor. Majoritatea sistemelor (2,7 milioane ha)au fost dotate cu echipamente de udare cu mutare manuala, modul de irigare fiind prin aspersiune,.
O mare parte a terenurilor irigate este situata pe terase inalte, deasupra sursei de apa. In unele cazuri, au fost construite sisteme de irigatii in scopul irigarii unor terenuri situate la mai mult de 200 m deasupra respectivei surse de apa, incluzand pana la 10 statii de repompare. Per total, aproximativ 60% din suprafetele amenajate pentru irigatii, includ inaltimi de pompare de pana la 75 de m. Costurile specifice ale irigatiiilor prin retele sub presiune sunt ridicate, pana in 1989 statul ascunzand amploarea reala a subventiilor (in special pentru energia consumata pentru pomparea apei), pentru a putea mentine serviciile de furnizare a irigatiilor. In final, spre sfarsitul anilor '80, statul se gasea deja in situatia in care nu mai putea furniza fonduri necesare lucrarilor esentiale de intretinere si exploatare a infrastructurii de irigatii, in consecinta sistemele de irigatii degradandu-se treptat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Sistemelor de Irigatii si Importanta Acestora.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!