Managementul vânzărilor pe produsul bancar - Fonduri de Investiții la BCR

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE 4
CAPITOLUL I : PREZENTARE GENERALA BCR 6
1.1. DESCRIEREA COMPANIEI 6
1.2. DESCRIEREA PRODUSELOR COMERCIALIZATE 7
1.3. MEDIUL CONCURENTIAL 12
CAPITOLUL II : ANALIZA DIAGNOSTIC A COMPANIEI BCR 14
2.1. ANALIZA PATRIMONIALA A ECHILIBRULUI FINANCIAR 14
2.2. ANALIZA REZULTATELOR FIRMEI 18
2.3. DIAGNOSTICUL RENTABILITATII FIRMEI PRIN INTERMEDIUL RATELOR 21
2.4. DIAGNOSTICUL RISCULUI FIRMEI 23
CAPITOLUL III: ANALIZA SWOT A PRODUSULUI BANCAR ,,FONDURI DE INVESTITII" 26
3.1. BCR MONETAR 26
3.2. BCR EXPERT 33
3.3. ADMINISTRAREA PORTOFOLIULUI 40
3.4. ANALIZA RENTABILITATII 42
CAPITOLUL IV: MASURI DE EFICIENTIZARE A MANAGEMENTULUI VANZARILOR IN CADRUL BCR 46
4.1. PERFECTIONAREA ACTIVITATII DE VANZARE IN CADRUL BCR 46
4.2. INOVAREA PRODUSELOR OFERITE DE BCR 50
4.3. SOLUTII DE PERFECTIONARE A SISTEMULUI DE VANZARI 53
CONCLUZII 57
BIBLIOGRAFIE 59


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Realizarea unui studiu privind managementul vanzarilor a fost inspirat din realitate, luand in considerare faptul ca companiile moderne o au ca functiune esentiala. In acest context, activitatea de vanzare si managementul acesteia si-au capatat rolul lor esential in cadul activitatii unei firme competitive. 
Studiu de fata pleaca, astfel, de la ideea ca vanzarile semnifica o problema vitala pentru companii, problema ce trebuie rezolvata printr-o abordare adecvata. Asistam practic la o trecere de la o atitudine tranzactionala la una relationala. 
Studiul de fata propune spre analiza o tema discutata intens in aproape toate mediile din Romania. Segmentul serviciilor constituie o parghie de baza a economiei si totodata zona cel mai dificil de urmarit din punct de vedere fiscal, tocmai datorita diversitatii ce marcheaza acest segment de activitate. In decursul timpului serviciile au cunoscut numeroase schimbari, atat din punct de vedere legislativ, cat si din punct de vedere organizatoric, atat in plan national cat si international. 
Serviciile au in prezent tendinta de a cuprinde categorii tot mai vaste de domenii, orientandu-se catre toate clasele sociale si de varsta. Nivelurile diferite de pregatire, cat si aspectul vast al profesiilor ce implica furnizarea de servicii, au contribuit in mod decisiv la dezvoltarea acestui segment in cea de-a doua arie de interes in lumea contemporana dupa segmentul de productie. Managementul vanzarii este important pentru satisfacerea nevoilor clientilor si pentru asigurarea calitatii serviciilor furnizate. 
Specificul tematicii vizeaza o analiza a managementului vanzarii in sectorul bancar. Motivatia alegerii temei rezida din actualitatea acesteia, pe fondul cresterii cererilor la nivel global in acest sector economic. Asa cum reflecta studiile de specialitate, sectorul bancar a reprezentat cea de-a treia parghie economica la nivel global dupa industrie si comert. In consecinta, pentru ca serviciile bancare sa raspunda nevoilor reale ale clientilor, este imperios necesara adaptarea serviciilor la realitatile contemporane. 
Pentru un succes pe termen lung, managerul trebuie sa adopte o politica de management rationala si eficienta si, sa identifice aspectele care determina eficienta sucursalei bancare. Este de asmeni extrem de importanta colaborarea cu personalul, in vderea motivarii pentru o implicare operativa in procesul de asigurare a serviciilor. Relatia cu publicul beneficiar, trebuie sa fie calda si apropiata, astfel incat sa permita transmiterea sugestiilor si a reclamatiilor in scopul imbunatatirii aspectelor defectuoase pe viitor. 
Pornind de la aceste aspecte generale, prin intermediul studiului se doreste cercetarea managementului vanzaarii in cadrul BCR din punct de vedere evolutiv, sub trei aspecte principale, si anume:Economic, Social si National. Totodata, studiul vor evidentia atat aspectele negative cat si cele pozitive, pentru a se emite o serie de propuneri de imbunatatire pe viitor. 
Drept urmare, studiul de fata va analiza, va explica si va prezenta aspectele legate de importanta managementului vanzarii si dezvoltarea sectorului bancar, pentru a determina starea actuala de fapt la nivelul pietei serviciilor bancare din Romania. 
In vederea realizarii acestor deziderate, am structurat lucrarea pe doua capitole principale, care se doresc a fi totodata sectiunile principale ale studiului. Astfel primul capiol va constitui descriere companiei bancare. In cadrul celui de-al doilea capitol se va analiza sectiunea teoretica a studiului, in care vor fi prezentate aspectele generale legate de analiza diagnostic in cadrul BCR. 
Cel de-al treilea capitol se doreste a fi un studiu de caz specific in cadrul caruia se vor analiza aspectele specifice managementului vanzarii in cadrul companiei BCR. 
Studiul se incheie cu o sesiune de concluzii, prin intermediul carora se vor emite ipoteze ce vor putea fi utilizate drept punct de plecare pentru cercetarile viitoare in domeniu. 
CAPITOLUL I : PREZENTARE GENERALA BCR
1.1. DESCRIEREA COMPANIEI
Incepand cu anul 1990, datorita liberalizarii pietei bancare, ia nastere un amplu proces de transformare in Romania, dorinta generala fiind accesibila la acoperirea cat mai mare a jocului de produse oferite de banci. Banca Nationala Romana sa reorganizat prin cedarea operatiunilor de natura comerciala si astfel a capatat din noi numai sarcinile de Banca Centrala. Bancile de stat au fost transformate in banci comerciale si au fost infiintate banci cu capital privat autohton si sucursale ale unor banci straine. 
Banca Comerciala Romana a luat nastere o data cu liberalizarea pietei bancare prin preluarea activitatii comerciale ale Bancii Nationale a Romaniei. Isi incepe activitatea cu data de 01.12.1990. BCR preia portofoliul de credit industrial si continua astfel o traditie de peste 50 de ani de activitate comerciala. Intre 1991 si 1993, BCR lanseaza primele instrumente de economisire in lei. In acest interval extinderea retelei de banci a ajuns pana la dublura numarului de sucursale. Baza de clienti sa exins fiind reprezentat aproape integral de agenti economici.


Fisiere în arhivă (2):

  • Managementul vanzarilor pe produsul bancar - Fonduri de Investitii la BCR.docx
  • Managementul vanzarilor pe produsul bancar - Fonduri de Investitii la BCR.pptx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1) Allaire Y. Firsirotu M , Management strategic. Strategiile succesului in afaceri, Editura Economica, Bucuresti, 2008. 
2) Ansoff I, Strategie du developpement de l'entreprise, Les Editions d'Organisation, Paris, 2011. 
3) Boone L. Kurtz D.,Contemporary Marketing, Nineth Edition, The Dryden Press, 2012; 
4) Burdus E.,Caprarescu Gh.,Fundamentele managementului organizatiei, Editura Economica, Bucuresti, 2011, p.103. 
5) Danciu V., Marketingul strategic competitiv. O abordare internationala. Editura Economica, Bucuresti, 2014. 
6) Donaldson B. Managementul vanzarilor, Editura CODECS, Romania, 2008. 
7) Draghici C. Managementul vanzarii, Editura Universitaria, Craiova, 2013. 
8) Hill E. & O'Sullivan T. Marketing, Editura Anten, Oradea, 2017. 
9) Kotler Ph. Managementul marketingului, Editie Europeana, Editura Teora, Bucuresti 1998. 
10) Kotler Ph.Principiile marketingului, Editie Europeana, Editura Teora, Bucuresti 2008 Zaharia R. Gestiunea fortelor de vanzare (curs), Editura ASE, Bucuresti, 2011. 
11) Ziglar Z. Arta vanzarii, Editura Amaletea, Bucuresti 2012. 
12) Botezat Elena- Tehnici de negociere, Editura Universitara din Oradea,Oradea, 2008
13) Burdus E, Caprarescu Gh.-Fundamentele managementului organizatiei, Editura Economica, Bucuresti.
14) Certo S- Management modern. Diversitatea, calitatea, etica si mediul global, Editura Teora, Bucuresti, 2002.
15) D. Patriche -Politici, programe, tehnici si operatiuni de comert, Ed. Economica, Bucuresti
16) Herb Cohen - Orice se poate negocia, Editura Colosseum, Bucuresti,2007
17) Jean Hiltrop, S. Udall - Arta negocierii, Editura Teora, Bucuresti, 2008
18) www.ase.ro
19) Philip Kotler - Managementul Marketingului, Editura Teora, Bucuresti 2002;
20) Philip Kotler, Gary Armstrong- Principiile Marketingului, Editura Teora, Bucuresti 2003.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!