Masina pentru Prelucrarea Lentilelor de Ochelari

Extras din licenta Cum descarc?

Cap.I.Aspecte teoretice privind lentilele optice
1.1. GENERALITATI
Lentilele reprezinta componentele cele mai importante si cele maifrecvent utilizate in constructia aparatelor optice. Ele au rolul de a forma imagini cu caracteristici impuse privind natura, pozitia, marimea,iluminarea, rezolutia etc. Lentila poate fi definita ca un sistem optic elementar (o piesa sau o componenta) care contine doi dioptri, dintre care cel putin unul este curb.
Exista o mare varietate de forme constructive, care asigura proprietati optice deosebite si satisfac cerintele unei game largi de aplicatii. In principiu, orice combinatie de forme (sferica, plana, asferica, cilindrica sau torica - ultimele doua cazuri particulare de suprafete asferice) ale celor doi dioptri este posibila, asa cum rezulta din figura 1.1. In practica nu se intalnesc materializate toate aceste posibilitati. Lentilele se executa din materiale optice transparente (sticla optica,sticla organica, cristale naturale sau artificiale) si lucreaza pe baza fenomenului de refractie. Lentilele se pot clasifica dupa diverse criterii: forma dioptrilor, efectoptic, domeniu spectral de lucru, destinatie etc. Cel mai cuprinzator criteriu - forma dioptrilor - clasifica lentilele intr-o ierarhie de categorii prezentate in figura 1.2.
Fig.1.1. Posibilitati de combinare a formei celor doi dioptri ai unei lentile
Fig.1.2. Clasificarea lentilelor dupa criteriul formei dioptrilor 
1.2. LENTILE SFERICE
Lentilele sferice au cel putin una dintre suprafetele active sferica,cea de-a doua fiind sferica sau plana. Lentilele sferice reprezinta piesele de baza in constructia aparatelor si echipamentelor optice pentru ca asigura efectele impuse de diversele scheme optice si au o tehnologie ieftina de fabricatie. 
Numai in cazurile incare utilizarea lentilelor sferice este foarte dezavantajoasa sau chiar improprie, acestea sunt inlocuite cu lentile asferice, a caror tehnologie de executie este mult mai pretentioasa si scumpa.
Din punct de vedere optic, lentila sferica este definita complet de urmatoarele elemente: distantele focale obiect si imagine, distantele frontifocale obiect si imagine, abscisele planelor principale obiect si imagine, distanta dintre planele principale, diametrul util si indicele de refractie. 
Primele trei caracteristici sunt interdependente; este suficienta cunoasterea a doua dintre ele, cea de a treia rezultand din acestea. Din punct de vedere geometric, lentila este complet caracterizata prin: razele de curbura, grosimea la centru si la margine, diametrul total si marimea fatetelor. Caracteristicile optice de referinta ale lentilei se obtin cu ajutorul unei drumuiri paraxiale directe (pentru elementele din spatiul imagine) si a unei drumuiri paraxiale inverse (pentru elementele din spatiul obiect),ambele cu abscise initiale infinite. Expresiile acestor caracteristici pentru o lentila confectionata dintr-un material cu indicele de refractie n, situata in aer (fig.1.5), sunt redate in relatiile (1.1)...(1.7):


Fisiere in arhiva (1):

  • Masina pentru Prelucrarea Lentilelor de Ochelari.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!