Medicatia Aparatului Urinar

Cuprins licenta Cum descarc?

ARGUMENT 7-8
1.ANATOMIA SI FIZIOLOGIA APARATULUI URINAR
1.1.NOTIUNI DE ANATOMIE 9-12
1.2.NOTIUNI DE FIZIOLOGIE 12-14
1.3.NOTIUNI DE SEMIOLOGIE 14 
1.3.1.Simptome functionale 14-17
1.3.2.Semne fizice 17-19
2.AFECTIUNILE APARATULUI URINAR
2.1.VEZICA NEUROGENA 20
2.2.GLOMERULONEFRITA ACUTA 21-22
2.3.GLOMERULONEFRITA CRONICA 23-25 
2.4.INSUFICIENTA RENALA ACUTA 25-28
2.5.INSUFICIENTA RENALA CRONICA 28-29
2.6.LITIAZA RENALA 29-30
2.7.INFECTII URINARE 30-32
3.MEDICATIA APARATULUI URINAR
3.1.DIURETICELE 33
3.1.1.Clasificarea diureticelor 33-34
3.1.2.Proprietati farmacologice 35-38
3.1.3.Indicatii 38-39
3.1.4.Reactii adverse 39-41
1.5.Interactiuni 41
3.1.6.Reprezentanti 41-52
3.1.7.Medicamente diuretice inregistrate in Romania 53
3.2.ALTE MEDICAMENTE 53
3.2.1.Antidiuretice 53-56
3.2.2.Antiseptice si antiinfectioase urinare 56
3.2.3.Antiseptice si antiinflamatoare in combinatii cu sulfamide,inclusiv antispastice 57
3.2.4.Medicamente folosite in disfunctia erectila 57
3.2.5.Medicamente folosite in profilaxia hipertrofiei benigna de prostata(Adenom de prostata) 57
3.3.MEDICATIA AFECTIUNILOR APARATULUI URINAR 58
3.3.1.Medicatia vezicii neurogene 58-60
3.3.2.Medicatia glomerulonefritei acute 60-61
3.3.3.Medicatia glomerulonefritei cronice 62-63
3.3.4.Medicatia insuficientei renale acute 63-64
3.3.5.Medicatia insuficientei renale cronice 64-65
3.3.6.Medicatia litiazei renale 65-66
3.3.7.Medicatia infectiilor urinare 66-70
3.4.TRATAMENTE NATURISTE 71-73
Bibliografie 74


Extras din licenta Cum descarc?

ARGUMENT
In viziunea medicinii chineze,rinichii detin/depoziteaza energia reproductiva si prenatala si distribuie aceasta energie cruciala,dupa necesitate,in intregul corp.De asemenea rinichii sunt numiti "radacina vietii",ei fiind foarte impotanti in determinarea nivelului de vitalitate si durata de viata.Toata energia sexuala,atat de necesara si importanta in conceptie,sarcina si in timpul nasterii vine de la rinichi.De obicei rinichii sunt cei care determina durerile (si problemele) de spate in zona lombara(salele) si de genunchi.
Boala cronica de rinichi,diabetul si bolile cardiovasculare sunt principalii factori implicati in reducerea semnificativa a sperantei de viata a populatiei,iar specialistii estimeaza ca diabetul determina o crestere de aproximativ 12 ori a riscului de boala cronica de rinichi in stadiul terminal,in conditiile in care prevalenta bolii cronice de rinichi in populatia generala atinge valori intre 11-15% si este in crestere.Ziua Mondiala a Rinichiului,marcata anual la 10 martie,constituie un motiv de a atrage un semnal de alarma asupra pericolului reprezentat de boala cronica de rinichi in randul populatiei,precum si asupra asocierii dintre aceasta afectiune,bolile cardiovasculare si diabet,care reprezinta o amenintare pentru sanatatea publica, reducand semnificativ rata de viata a oamenilor.Astfel presedintele Societatii Romane de Nefrologie,doctor Adalbert Schiller,prin motto-ul Zilei Mondiale a Rinichiului din 2011-"Protejeaza-ti rinichii,salveaza-ti inima!" scoate in evidenta importanta afectiunilor rinichilor ca factor de risc pentru bolile cardivasculare. Cel mai important lucru pentru sanatatea aparatului urinar il reprezinta preventia.Acest lucru se face prin optimizarea stilului de viata si identificarea persoanelor cu risc crescut.Pentru a avea un stil de viata sanatos este necesar sa facem exercitii fizice zilnic,sa renuntam la fumat,sa ne controlam greutatea corporala,sa avem o viata echilibrata,cu un consum moderat de alcool.
Am ales aceasta tema,deoarece consider ca rinchii sunt foarte importanti prin faptul ca ei regleaza balanta fluidelor in organism(alaturi de intestinul gros), filtreaza sangele si participa,de asemenea,la eliminarea toxinelor din organism prin intermediul urinei.Din pacate,oamenii nu realizeaza acest lucru si vedem cu stupoare articole in ziare,mass-media,prin care acestia isi ofera un rinichi pentru a scapa de saracie.Cei care fac acest lucru isi dau astfel sanatatea pe un pumn de bani care nu le va aduce rezolvarea problemelor,imbogatirea sau fericirea.Dimpotriva,problemele lor se vor inmulti,iar ei vor fi tot mai nefericiti si mai bolnavi.In cele ce urmeaza am incercat sa prezint cele mai frecvente si mai grave afectiuni ale aparatului urinar si,respectiv medicatia corespunzatoare fiecarei boli.
1.ANATOMIA SI FIZIOLOGIA APARATULUI URINAR
Aparatul urinar este alcatuit din cei doi rinichi si caile evacuatoare ale urinii:calice, bazinete,uretere,vezica urinara si uretra.
1.1. NOTIUNI DE ANATOMIE
Figura 1.Rinichiul
Sunt organe pereche situate retroperitoneal,de o parte si de alta a coloanei vertebrale lombare.Rinichiul are forma caracteristica,circa 300 grame,are doua fete (anterioara si posterioara) si doua margini(laterala convexa si mediala concava).
In zona marginii concave se gasesc hilul si pediculul renal in care se vad vasele renale (artera si vena),uretrul si fibre nervoase vegetative.
Sectionand rinichiul in lungul liniei mediane,din partea convexa spre cea concava se observa:
-papilele si calicele renale:formatiuni membranoase prin care se varsa urina
-parenchimul renal,cu structura zonala:corticala si medulara.
Zona corticala este formata in principal din glomeruli,tubi uriniferi si vasele de sange care le apartin.Zona medulara contine 6-18 piramide renale (Malpighi), formate din tubi colectori care dreneaza mai multi nefroni.
Piramidele sunt orientate cu baza spre periferie si varful spre sinusul renal, deschizandu-se in papilele renale,acestea se deschid in calicele mici care conflueaza formand calicele mari(2-3) si apoi pelvisul renal (bazinet) continuat cu ureterul.O piramida Malpighi cu substanta corticala din jurul sau formeaza un lob cortical.


Fisiere in arhiva (1):

  • Medicatia Aparatului Urinar.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!