Mesianismul creștin și cel iudaic - asemănări și deosebiri

Cuprins licență Cum descarc?

Cuprins 1
Introducere 2
Cap 1 Persoana Divino-Umană a lui Mesia
1.1 Mesia ca persoană umană 7
2.1 Mesia ca persoană divină 21
Cap 2 Mesianismul iudaic
2.1 Evoluţia conceptului despre Mesia 34
2.2 Neacceptarea lui Iisus Hristos de către evrei în calitate de Mesia 54
Cap 3 Mesianismul creştin
3.1 Criteriile care îl caracterizează pe Iisus Hristos în calitate de Mesia 67
3.2 Conform Epistolei pauline ,,La plinirea vremii” Galateni 4,4 81
Concluzii 90
Bibliografie 94


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE 
De fiecare dată e interesant si util sa citeşti , sa te aprofundezi , să studiezi o tema teologica, un segment aparte pentru a întelege mai bine o problema oarecare, pentru a ne putea apăra credinţa prin cele ştiute cum spune ap.Petru. Bucuria luminii care apare în urma cercetarii , încununeaza munca , dorinţa de cunoaştere. Chiar dacă mai exista lucrari asemanatoare , sper şi lucrarea de faţa să fie de folos.
Istoricul Kenneth Scott Latourette spunea: "Odată cu trecerea secolelor, se adună tot mai multe dovezi cu privire la faptul că, măsurat după efectele pe care le-a produs în istorie, Iisus a trăit viaţa cea mai influentă din câte s-au trăit vreodată pe această planetă. Şi această influenţă pare a fi în continuă creştere” 
Vreau să menţionez că pe tema: ,,Mesianismul iudaic şi cel creştin” Similitudini şi deosebiri” , mai exista o teza de licenţă Ea aparţine studentului an. V , Anatolie Bajora , U.S.M., specialitatea ,,Istorie” , facultatea de Istorie şi Psihologie, catedra de Istorie a românilor şi antropologie , cu conducător ştiinţific Vladimir Potlog, doctor în istorie , conferenţiar universitar, 2005. Ea este scrisă din punct de vedere istoric.
Lucrarea de faţă este scrisă din punct de vedere teologic. Este analizată numai prin prisma creştină. Vreau ca în urma citirii acestei teze, destinatarii, să cunoască într-un mod compact, simplu , deplin, util, multilateral, într-o ordine logică , într-o manieră modernă, cît mai multe lucruri despre Mesianism. Vom arata trimiterile concrete şi împlinirile profetice din Sfînta Scriptură referitoare la Iisus Hristos-Mesia. Vom argumenta cele spuse direct pe temeiul Sfintei Scripturi şi în conformitate cu Sfinţii Părinţi, vom argumenta ca Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, că este Mesia şi cei care al primesc se mîntuiesc. 
Conform lui rabi Maimonide , venirea lui Mesia , a fost unul din conceptele fundamentaliste ale evreilor. Evreii, care l-au aşteptat pe Mesia aproximativ 3000 de ani , nu l-au primit La fel avem şi la învăţatul Hasdai Crescas care, în secolul al XV-lea, a expus patrusprezece puncte concrete privind structura spirituală a iudaismului 
Tot ei, evreii au fost cei care au avut la îndemînă o mulţime de prooroci , o muţime de învăţături cu interpretări , cu referire la Mesia , la Mîntuitorul , pe care-L aşteptau ca pînă la urmă să nu-L primească, ba mai mult sa-L osîndească la moarte pe cruce !(Ioan 19, 15-19; Marcu 15, 24-25 )
Prima venire o asteptau evreii, si a fost. Unii au recunoscut, alţii nu. Explicatia ap. Pavel referitoare la "împietrire" poate fi înteleasă si ca o prima cauza a necredinţei evreilor: ,,Nu tot Israelul a dobândit ceea ce căuta; ci cei aleşi au dobândit, iar ceilalţi s-au împietrit. Dumnezeu le-a dat duh de amorţire, ochi ca să nu vadă şi urechi ca să nu audă până în ziua de azi”.(Romani 11,8)
Mesia nu corespundea cerinţelor profetice ale Vechiului Testament cerute de evrei si astfel ei au decis să-L defăimeze ! În umbra învăţăturilor adevărate , care au fost conturate de profeţi ca: Isaia , Ieremia , Iezechil, Daniil , Miheia , Zaharia ş.a.,


Fisiere în arhivă (1):

  • Mesianismul Crestin si cel Iudaic - Asemanari si Deosebiri.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!