Metode de Management prin Obiective si Bugete, pe Centre de Profit

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS
Introducere 
Cap 1. Concepte de management 
1.1 Managementul de la arta la stiinta 
1.2 Definirea conceptului de management 
Cap 2. Metode de management prin obiective si bugete, centrele de profit..
2.1 Management prin obiective 
2.2 Componentele managementului prin obiective 
2.3 Management prin bugete 
2.4 Centrele de profit 
Cap 3. Studiu de caz 
3.1 Scurt istoric al companiei 
3.2 Descrierea companiei Resita Reductoare S.A 
3.3 Localizarea afacerii 
3.4 Misiune, viziune, obiective 
3.5 Obiectivele RRR S.A 
3.6 Descrierea activitatii curente 
3.7 Portofoliu de clienti si proiecte 
3.8 Structura companiei 
Concluzii 
Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Tema acestei lucrari de licenta este "Metoda de management prin obiective si bugete, pe centre de profit". Am ales aceasta tema pentru realizarea lucrarii din mai multe motive, unul dintre ele si cel mai important este faptul ca am studiat multe materii interesante pe care le cuprinde aceasta plaja foarte extinsa numita Management, de altfel numele specializari care am urmat-o in cadrul "Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor". 
Datorita cunostintelor insusite in cei 3 ani de facultate, am ales sa elaborez acest studiu in ceea ce priveste activitatea manageriala, in mod deosebit managementul prin obiective si bugete, din punct de vedere teoretic si aplicativ. 
Partea practica am realizat-o in cadrul S. C. Resita Reductoare S. A. 
Lucrarea este structurata in 4 capitole, dupa cum urmeaza:
-Cap1. Concepte de management
-Cap2. Metode de management prin obiective si bugete, centrele de profit. 
-Cap3. Studiu de caz
-Cap4. Concluziile
In continuare urmeaza o prezentare detaliata a celor 4 capitole descrise, primul prezentand concepte si definitii din management, al doilea capitol descrie metodele pe care am ales sa le studiez, respectiv metoda de management prin obiective si cea prin bugete, capitolul trei cuprinde studiul de caz realizat prin aplicarea celor doua metode pe S. C. Resita Reductoare S. A , iar in ultimul capitol este rezultatul studiului de caz, respectiv concluziile. 
CAPITOLUL I
CONCEPTE DE MANAGEMENT
1. 1. Managementul de la arta la stiinta. 
"Managementul" este un termen imprumutat din limba engleza, dar cu provenienta din limbile italiana si franceza(maneggiare, manege). Cuvantul "management" a fost derivat din cuvantul francez "menage" insemnand organizarea si dirijarea unui menaj, a unei gospodarii. in limba engleza este verbul "to manage", cu intelesul de "a administra, a conduce". Termenul de "management" provenit din limba engleza, este dominant in zilele noastre in toata lumea, datorita succesului obtinut de firmele americane pe parcursul secolului XX. Totodata acest succes a determinat si dominanta tehnicilor, metodelor si instrumentelor managementului organizational, dezvoltate la momentul respectiv, in acele firme, fiind preluate ulterior prin transfer de "know-how" managerial de catre alte firme si organizatii din intreaga lume, din toate domeniile de activitate. 
Managementul este o activitate la fel de veche ca si civilizatia umana, fiind impusa de accentuarea diviziunii muncii, odata cu dezvoltarea societarii omenesti. Necesitatea antrenarii eficace si eficiente a unor grupul de oameni ca numar si volum de activitate, determina organizarea, planificarea, decizia, controlul proceselor specific organizatiei respective. 
Privind istoric majoritatea indeletnicirilor omenesti au fost socotite la inceput arte. O arta este ceva practicat de catre o persoana, pe baza priceperilor aplicative pentru a ajunge la rezultatul dorit. Pe masura ce vremea a trecut, artele s-au transformat in stiinte; talentului, intuitiei, li s-au substituit treptat reguli fixe si tehnici bine elaborate. 
Putem considera ca managementul este si o arta, deoarece reflecta latura sa pragmatica. Sunt foarte multe opinii potrivit carora managementul este activitatea sau "arta de a conduce" o organizatie, intrucat implica o doza mare de creativitate, abilitatea de a gasi solutii originale, diverselor probleme cu care se confrunta organizatia in desfasurarea activitatilor ei. Astfel se poate spune ca managementul implica o doza considerabila de arta. 
Arta managementului este transpusa prin maiestria sau talentul managerului de a aplica cunostintele stiintei managementului, in diversele situatii cu care se confrunta organizatia pe care o conduce, situatii determine de interactiunea sa cu mediul ambiant, din dorinta obtinerii rezultatelor stabilite, a performantei dorite, in conditii de eficienta. 
"Managementul ca activitate umana, mestesug" s-a dezvoltat din momentul in care un grup de oameni au dorit sa-si atinga obiectivele(stabilite anterior), printr-o actiune organizata special in acest scop. Odata cu trecerea timpului fiind necesara crearea unui sistem specializat, numit sistem de management. Scopul acestui sistem este acela de a da ritm fiecarei activitatea desfasurate in intreprindere si astfel, corelate, intregii organizatii, orientandu-le spre atingerea obiectivelor, respectiv a scopului organizatiei. Spre sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX, managementul a inceput sa fie acceptat ca tip specific de munca. , dezvoltandu-se astfel o stiinta a managementului, cu teorii ale muncii manageriale. 
In lucrarea sa, Henry Mintzberg explica de managementul este predominant o activitate practica si rezulta intr-un anumit "mestesug bazat pe experienta acumulata in timp", totusi autorul accepta ideea ca "managementul se localizeaza intr-un triunghi delimitat de stiinta, arta si mestesug", spunand ca managementul de succes necesita o combinatie eficace a celor trei componente. 
Managementul este o stiinta care s-a dezvoltat in ultimii o suta de ani, aparand numeroase lucrari scrie pe baza experientei personale dobandite ca manageri in firme mari. Printre numele acestora amintim: Frederick Winslow Taylor, Henri Fayol, Alfred P. Sloan si altii. Stiinta managementului, adica "un ansamblu organizat si coerent de cunostinte, concepte, principii, metode, tehnici, instrumente, prin care se aplica in mod sistematic fenomenele si procesele care se petrec in conducerea organizatiilor", altfel spus, un proces selectiv, analitic, prin care experienta acumulata, metodele, tehnicile, instrumentele, regulile de decizie, sunt simplificare, concentrate, fiind formulate ipoteze si teorii, verificare prin cercetare, adaptate, apoi publicate celor interesati de invitarea si aplicarea acestora.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metode de Management prin Obiective si Bugete, pe Centre de Profit.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!