Metode de Tratare si Valorificarea Biologica a Deseurilor Menajere

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 1
CAPITOLUL 1. Deseurile compostabile 5
CAPITOLUL 2. Metode de valorificare a deseurilor prin tratare biologica 8
2.1 Procedeul de compostare 8
2.2.Conditiile biologice si transferul de energie pe timpul alterarii 11
2.3 Compostarea fractiei biodegradabile din deseurile municipale 14
2.4 Comercializarea compostului 21
CAPITOLUL 3. Aspecte tehnice si de protectia mediului legat de compostare 24
3.1 Amplasamentul statiei de compostare 24
3.2 Proiectarea statiei de compostare 25
3.3 Elemente specifice protectiei mediului 28
3.4 Probleme de mediu 32
CAPITOLUL 4. Digestia anaeroba 34
4.1 Prezentarea generala a digestiei anaerobe 35
4.2 Tehnologia digestiei anaerobe 37
4.3 Obiective, beneficii si limitari ale digestiei anaerobe 39
4.4 Avantaje si dezavantaje ale digestiei anaerobe 41
4.5 Mecanismul digestiei anaerobe 42
4.6 Factorii care influenteaza digestia anaeroba 45
CAPITOLUL 5. Digestia anaeroba. Stadiul actual. Studii de caz 51
5.1 Clasificarea sistemelor de digestie anaeroba 51
5.2 Exemple de sisteme de digestie anaeroba existente 53
CONCLUZII 54


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana a impus armonizarea legislatiei din tara noastra cu legislatia Uniunii Europene. Legislatia de mediu a Uniunii Europene, cuprinsa in Capitolul 22 al Acquis-ului Comunitar, stabileste si principiile activitatii de gestionare a deseurilor : principiul protectiei resurselor primare; principiul masurilor preliminare; principiul prevenirii; principiul poluatorul plateste corelat cu principiul responsabilitatii producatorului si cu principiul responsabilitatii utilizatorului; principiul substitutiei; principiul proximitatii corelat cu principiul autonomiei; principiul subsidiaritatii; principiul integrarii. Aceste principii sunt formulate in contextul mai larg al conceptului de dezvoltare durabila.
Prin urmare, managementul durabil al deseurilor este acel management al deseurilor eficient din punctul de vedere al protectiei mediului, posibil din punct de vedere economic si acceptabil din punct de vedere social, altfel spus, sa reducem povara asupra mediului intr-un nivel de cost acceptabil, dupa cum se poate observa in figura 1.
Totusi, de cand telul principal al unui sistem de management al deseurilor solide municipale nu se refera doar la sanatatea si siguranta oamenilor, dar el trebuie sa fie eficient sub aspectul protectiei mediului, posibil din punct de vedere economic si acceptabil din punct de vedere social, durabilitatea managementului deseurilor ar putea sa insemne ca el se poate automentine in timp, fara secatuirea resurselor pe care se bazeaza. Un astfel de sistem ar trebui integrat conditiilor locale si fezabil din perspective tehnice, de mediu, sociale, economice, financiare, institutionale si politice.
Elementul comun si fundamental al strategiilor si politicilor regionale de management al deseurilor il constituie abordarea cunoscuta sub numele de Gestionarea Durabila a Deseurilor (GDD). Gestionarea Durabila a Deseurilor este vitala pentru o comunitate umana, intrucat : capacitatea depozitelor scade continuu, in timp ce construirea unora noi reprezinta un proces dificil si scump; multe materiale care se gasesc in volumul de deseuri sunt resurse naturale rare, care trebuie recuperate; activitatea de colectare si sortare a materialelor care se gasesc in volumul de deseuri poate fi o oportunitate de a incepe o afacere; un sistem care nu se bazeaza pe o singura varianta (adica existenta cel putin a unei alternative) este mai flexibil la schimbari economice, tehnologice si legislative. 
Prin urmare, aspectele economice ale GDD se refera si la economisirea resurselor naturale, prin valorificarea materiilor prime si materialelor.
GDD directioneaza comunitatile spre o rezolvare a problemelor de gestionare a deseurilor, stabilind ierarhia solutiilor si alternativelor, conform figurii 2: reducerea (minimizarea) cantitatii de deseuri; valorificarea (reciclarea si compostarea) deseurilor; recuperarea de energie si micsorarea volumului deseurilor prin incinerare; optimizarea evacuarii finale, prin depozitarea in depozite ecologice. 
Valorificarea deseurilor are in vedere recuperarea si reciclarea.
Reciclarea deseurilor este un proces care include colectarea deseurilor, sortarea (separarea) materialelor din volumul deseurilor, transportul materialelor si procesarea acestora in vederea valorificarii, activitatea de marketing (identificarea cumparatorilor, negocierea pretului si transportul materialelor) si manufacturarea (reconfigurarea) de noi produse cu materialele reciclate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metode de Tratare si Valorificarea Biologica a Deseurilor Menajere.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!