Metodologii de Creditare si Management al Riscului la OTPBank

Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL .1 PREZENTAREA BANCII OTP BANK
1.1.Scurt istoric
OTP BANK, cea mai mare banca din Ungaria, este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, avand operatiuni in 9 tari europene precum Ungaria, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia, Serbia si Romania.
OTP Bank Romania este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in tari precum Ungaria, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia, Serbia si Romania. Prezenta din 2005 pe piata bancara din Romania, OTP Bank si-a propus sa devina o banca universala puternica, care sa ofere servicii complete pentru clienti persoane fizice si companii. Obiectivul declarat, inca de la cumpararea in 2004 a RoBank, a fost acela de a atinge pe termen mediu o cota de piata de 4-5%. In toate actiunile pe care le-a intreprins de-a lungul celor peste trei ani de cand este prezenta pe piata locala, OTP Bank Romania si-a construit, prin inovatie si competenta, drumul catre acest obiectiv, oferind servicii bancare atat persoanelor fizice cat si companiilor.
OTP Bank Romania se pozitioneaza ca o banca ce ofera servicii financiare competitive si este mereu atenta sa isi imbunatateasca produsele si serviciile, astfel incat sa devina un etalon de calitate atat din punctul de vedere al produselor si serviciilor, cat si din punctul de vedere al atitudinii angajatilor. OTP Bank Romania nu intentioneaza sa lupte pe paliere de servicii cat mai accesibile ca pret, ci sa convinga potentialii clienti ca este important sa beneficieze de oferte corecte, dar si de servicii la cele mai inalte standarde.
OTP Bank Romania ofera canale alternative si pachete de servicii asociate produselor, un domeniu in care OTP Bank este lider incontestabil in Ungaria - avand o cota de piata de 50% pe servicii de Call Center, 70% pe Internet Banking si 70% pe Mobile Banking. De cand a patruns pe piata din Romania, OTP Bank a analizat cu atentie piata locala si a identificat in permanenta noi oportunitati de investitie si dezvoltare, castigandu-si astfel dreptul de a fi considerata o banca inovativa.
In prezent, OTP Bank Romania, prin activitatile financiar-bancar-asigurari-leasing-pensii, poate sa ofere clientilor sai o gama completa de produse si servicii: credite cu sau fara garantie ipotecara, produse de economisire, carduri de debit/ credit, carduri pentru tineri, OTP direkt, OTP express, Money Gram.
Parte dintr-un grup inovativ, OTP Bank a lansat pentru prima data pe piata din Romania cardul cu design unic - VISA Clasic Transparent si a introdus creditul in franci elvetieni, produs ce s-a dovedit de succes pe piata romaneasca.
OTP Bank Romania ofera solutii financiare integrate pentru companiile mici si solutii financiare adaptate fiecarei companii. Segmentul persoane fizice joaca un rol important in dezvoltarea bancii. Evolutia segmentului va fi sustinuta de abordarea bazata pe pachete de servicii, crearea unor canalele alternative si de produsele performante si calitative. 
In 2003, RoBank a incheiat o intelegere cu Eximbank, cu privire la finantarea si pre-finantarea productiei de export. In cursul aceluiasi an, banca a participat la proiectul Bancii Mondiale pentru finantarea zonelor rurale, obtinand subimprumuturi de pana la 1 milion USD pentru fondurile proiectelor de finantare din toate segmentele economiei rurale.
In 2004, OTP Group a achizitionat 99,99% din RoBank, 0,01% apartinand altor companii, membre ale OTP Group.
Ca parte a strategiei sale de dezvoltare pe piata bancara din Romania, OTP Bank Romania a incheiat anul 2006 cu 66 unitati operationale, iar in prima parte a acestui an a deschis alte 7 unitati operationale in Focsani, Hunedoara, Timisoara, Vaslui si Cluj. OTP Bank Romania preconizeza ca pana la sfarsitul anului 2007 sa aiba peste 100 de unitati operationale in toata tara. 
OTP Bank Romania a atins in decembrie 2006 o cota de piata de 2,13% pe segmentul retail, bazata pe cresterea creditelor ipotecare, pana la nivelul de 3,81% din piata.
La sfarsitul celui de-al treilea trimestru din 2007, activele totale ale OTP Bank Romania au crescut cu 15,9%, pana la 236,4 miliarde HUF (930.706.800 EUR). Pierderile din imprumuturi au fost semnificativ mai mici decat in al doilea trimestru al aceluiasi an.
In 2007, veniturile din dobanzi nete au crescut semnificativ, pana la 93%, datorita intaririi bazei de depozite a bancii.
Intr-o singura luna, in decembrie 2007, 20 unitati teritoriale noi au fost deschise, OTP Bank atingand numarul de 104 unitati teritoriale.
2008 a fost primul an profitabil din istoria companiei, cu o crestere a castigului operational de 65,5% comparativ cu 2007 (de la 10.152 milioane HUF la 16.800 milioane HUF).
2008 poate fi cu usurinta definit de o crestere semnificativa a activelor, dar si a volumului creditelor si depozitelor. In comparatie cu 2007, activele totale au crescut cu 24%, volumul creditelor cu aproape 50%, in timp ce volumul depozitelor a crescut cu 20%.
Companii membre OTP Group in Romania 
OTP Bank Group a achizitionat, in luna noiembrie a anului 2005, compania de asigurari non-viata, Ceccar Romas, care a devenit OTP Garancia Asigurari. Achizitia a fost facuta de catre OTP Garancia Insurance, companie detinuta in proportie de 100% de OTP Bank Group. OTP Bank Romania S.A. a devenit, la randul sau, actionar, in ianuarie 2006.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metodologii de Creditare si Management al Riscului la OTPBank.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!