Misiunea Crestina in Primele Trei Secole Crestine

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS 3
ARGUMENT 4
INTRODUCERE 6
I.CLARIFICAREA TERMENILOR MISIUNE si MISIUNE CRESTINA 11
II.1. ALEGEREA si TRIMITEREA APOSTOLILOR 26
III. MISIUNEA CRESTINA in SCRIERILE NOULUI TESTAMENT 27
III.1. ORGANIZAREA BISERICII si VIATA PRIMILOR CRESTINI 27
III.2. MISIUNEA PRINTRE IUDEI 54
III. 3. MISIUNEA in LUMEA PAGANA 57
III. 4. ALEGEREA, PREGATIREA si HIROTONIA PREOTILOR in BISERICILE NOU INTEMEIATE 64
IV. CONCEPTUL DE MISIUNE CRESTINA in SCRIERILE PARINTILOR APOSTOLICI si ALE APOLOGETILOR 67
V. METODE DE MISIUNE CRESTINA DIN PRIMELE SECOLE VALABILE si ASTAZI 72
CONCLUZII 85
ABREVIERI SI PRESCURTARI 86
BIBLIOGRAFIA 87
Curriculum Vitae 91
Declaratia 93


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Biserica este alcatuita din oameni, adica din membri ai cetatii pamantesti, care sunt chemati sa formeze, inca din cursul istoriei umane, familia fiilor lui Dumnezeu, ce trebuie sa creasca necontenit pana la venirea Domnului, ea avand: "o misiune teocratica spirituala si nu poate renunta la acesta fara sa-si tradeze propria-i natura." 
Misiunea Bisericii in lume se realizeaza prin efortul misonar atat al clerului cat si al laicilior, caci datoria de a-L marturisi pe Hristos lumii are Biserica in intregul ei, caci: "este o trimitere a intregii comunitati in lume, sa marturiseasca prin ceea ce sunt ei, ca Imparatia lui Dumnezeu este aproape." 
Prin natura sa misionara, Biserica este o institutie misionara, fiindca ea insasi isi are originea in misiunea Fiului si in misiunea Duhului Sfant, dupa planul lui Dumnezeu Tatal.
Iar, acest plan isi are originea in "izvorul iubirii", adica din iubirea lui Dumnezeu Tatal care, fiind Inceputul fara de inceput, din care Se naste Fiul si de la care Duhul Sfant purcede prin Fiul, creandu-ne in mod liber in nemarginita si induratoarea Sa bunatate, si chemandu-ne in mod gratuit la impartasirea cu El in viata si in slava Sa, Si-a revarsat cu darnicie bunatatea divina si nu inceteaza sa o reverse, asa incat El, care este Creatorul a toate, sa fie in cele din urma "totul in toate" (I Cor 15, 28), realizand in acelasi timp gloria Sa si fericirea noastra. 
Motivul activitatii misionare a Bisericii decurge din vointa lui Dumnezeu care "vrea ca toti oamenii sa se mantuiasca si sa ajunga la cunoasterea adevarului" ( II Tim. 3,16).
Pentru ca Unul este Dumnezeu si Unul este si Mijlocitorul intre Dumnezeu si oameni, Hristos Iisus, care S-a dat pe Sine ca rascumparare pentru toti" (I Tim 2, 4-6); "si in nimeni altul nu este mantuire" (Fapte 4, 12). Trebuie ca Biserica sa-i ajute pe toti care nu-L cunosc pe Hristos sa vina la El, cunoscandu-L prin propovaduirea Bisericii, si sa fie incorporati prin Botez Lui si Bisericii, care este Trupul Lui. Caci Hristos, afirmand in mod explicit necesitatea credintei si a Botezului, a confirmat in acelasi timp necesitatea Bisericii, in care oamenii intra, ca pe o poarta, prin Botez. 
Chiar daca Dumnezeu, pe cai de El cunoscute, ii poate aduce pe oamenii care nu cunosc, fara vina lor, Evanghelia la credinta este totusi datoria imprescriptibila a Bisericii si, in acelasi timp, dreptul ei sfant de a vesti Evanghelia si de aceea activitatea misionara isi pastreaza neatinsa puterea si necesitatea acum ca si intotdeauna. 
In misiunea ei, Biserica: ,,vrea sa fie icoana a Imparatiei viitoare ea nu se uita inapoi, ci priveste totdeauna inainte ea este prezenta in alergarea ce sta inainte." 
Prin ea Biserica isi aduna si isi organizeaza neancetat fortele in vederea propriei sale cresteri. Pentru a desfasura aceasta activitate, membrii Bisericii sunt indemnati de iubirea cu care Il iubesc pe Dumnezeu si datorita careia doresc sa imparta cu toti oamenii bunurile spirituale de acum si din viata viitoare.
Prin activitatea misionara Dumnezeu este slujit, in sensul ca oamenii primesc in mod constient lucrarea mantuitoare pe care El a savarsit-o in Hristos. Astfel, prin ea se realizeaza planul lui Dumnezeu caruia Hristos i S-a dedicat, in duh de ascultare si de iubire, spre slava Tatalui care L-a trimis: constituirea intregului neam omenesc intr-un unic popor al lui Dumnezeu, adunarea lui in unicul Trup al lui Hristos, zidirea lui in unicul Templu al Duhului Sfant; favorizand unirea frateasca, toate acestea corespund dorintei intime a tuturor oamenilor. 
Activitatea misionara este de asemenea legata intim de natura umana si de aspiratile ei. Caci, vestindu-L pe Hristos, Biserica le dezvaluie oamenilor prin insusi acest fapt adevarul autentic despre conditia si chemarea lor integrala, deoarece Hristos este principiul si modelul acestei umanitati reinnoite, patrunse de iubire frateasca, de sinceritate si de spirit de pace la care aspira toti.


Fisiere in arhiva (1):

  • Misiunea Crestina in Primele Trei Secole Crestine.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Biblia sau Sfanta Scriptura, Editie a Sf. Sinod al B. O. R., EIBMBOR, Bucuresti, 1998
Apologeti de Limba greaca, trad. de Pr. Prof. Dr. T. Bodogae, O. Caciula, D. Fecioru, EIBMBOR, Bucuresti, 1997
Berea, Pr.Prof.Dr. Constantin, Hristos in centrul misiunii Bisericii, in Dialog Teologic nr.4/1999, Ed. Presa Buna, Iasi, 1999
Bisoc, Pr.Prof.Dr. Alois Introducere in teologia pastorala, Ed. Sapientia, Iasi, 2002
Blaslez, Marie-Francoise, Sfantul Pavel, traducere Anca-Maria, Christodorescu, Editura Compania, Bucuresti, 2001, 
Bobrinskoy, Boris, Impartasirea Duhului Sfant, EIBMBOR, Bucuresti, 198I, 
Idem, Taina Bisericii, Editura Patmos, Cluj Napoca, 2002, 
Bria, Pr.Prof. Ioan, Iisus Hristos, Ed. Enciclopedica, Bucuresti, 1992, 
Idem, Dictionar de Teologie Ortodoxa, EIBMBOR, Bucuresti, 1994
idem, Mergeti in pace,EIMBOR, Bucuresti, 1991,
idem, Ortodoxia si Europa, Ed. Trinitas, Iasi, 1995, 
Caprioli, Mario, Preotia. Teologie si Spiritualitate, Ed. Sapientia, Iasi , 2003, 
Clement, Olivier, Viata din inima mortii, Ed.Pandora, Targoviste, 2001
Coman, Pr. Prof. Dr. Constantin, Ortodoxia sub presiunea istoriei, Ed. Bizantina, Bucuresti , 1995, 
Drummond, Lewis A., Mesajul Crucii, Broadman Press, New York, 1992, 
Dufour, Leon X., Vocabular de Teologie Biblica, EARCB, Bucuresti, 2001, 
Evdochimov, Paul, Iubirea nebuna a lui Dumnezeu, Ed. Anastasia, Bucuresti , 1993,
Idem, Ortodoxia, EIBMBOR, Bucuresti, 1996, 
Gilson, Ettiene, Filozofia in Evul Mediu, de la inceputurile patristice pana la sfarsitul secolului al XIV-lea, Ed. Humanitas, Bucuresti , 1995,


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!