Modalitati de Promovare a Judetului Arges

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL 1. PREZENTAREA GENERALA A JUDETULUI ARGES 8
1.1. Caracteristici generale. Incadrarea in teritoriu 8
1.2. Rolul factorului istoric in dezvoltarea turismului in Judetul Arges 9
1.3 Caile de acces 11
1.4. Nivelul de dezvoltare social-economica 11
CAPITOLUL 2. ANALIZA SI VALORIFICAREA POTENTIALUL TURISTIC AL JUDETULUI 13
2.1 Potentialul turistic natural 13
2.1.1. Relieful. 13
2.1.2. Clima 15
2.1.3. Reteaua hidrografica si obiectivele legate de ea 16
2.1.4. Prezentarea rezervatiilor naturale, parcuri naturale si nationale 17
2.2. Potentialul turistic antropic 18
2.2.1. Obiective turistice religioase 19
2.2.2. Obiective turistice cultural - istorice 20
2.2.3. Arta populara si manifestarile etnofolclorice 21
2.2.4. Alte obiective turistice de natura antropica 22
CAPITOLUL 3. DINAMICA ACTIVITATILOR TURISTICE IN JUDETUL ARGES 23
3.1. Analiza bazei tehnico-materiale 23
3.1.1. Unitati de cazare turistice 23
3.1.3. Unitati de agrement si tratament 24
3.1.4. Cai de comunicatie 27
CAPITOLUL 4, MODALITATI DE PROMOVARE A TURISMULUI IN JUDETUL ARGES 29
CONCLUZII 44
BIBLIOGRAFIE 46
ANEXA I. 49
ANEXA II 50
ANEXA III. 52
ANEXA IV. 52
ANEXA V. 54


Extras din licenta Cum descarc?

A face turism inseamna a merge sa cauti foarte departe
dorul de a te intoarce acasa
George Elgozy
INTRODUCERE
Turismul reprezinta totalitatea fenomenelor si relatiilor ce decurg din deplasarea si sejurul turistilor motivate de orice alta activitate decat aceea de schimbare a domiciliului sau de prestare a unor activitati lucrative oarecare .
Acesta are o importanta crescanda pe plan mondial, fapt demonstrat de amploarea spatiala a fenomenului, de dimensiunile fluxurilor de persoane care compun "miscarea turistica", precum si de nivelul impresionant al cifrei de afaceri. 
Prin structura sa extrem de complexa este atat de implicat in economie dar si in numeroase domenii si activitati cum sunt cele sociale, culturale, sportive, de mediu, etc.; incat - exceptand dimensiunea economica - semnificatia sa reala, pe ansamblu, ramane necuantificabila si deci greu de apreciat prin termeni comparabili.
Fenomenul turistic se inscrie printre cele mai de seama evenimente ale secolului nostru. Aceasta pentru ca turismul implica un numar impresionant din populatia Terrei care-l practica, impunandu-se, totodata, si din punct de vedere economic, social si politic.
Astfel, din punct de vedere economic, turismul constituie un factor de importanta al economiei nationale a tarilor in care se practica, in unele dintre acestea el fiind chiar o sursa principala de venituri ale economiei nationale. El are ca urmare consecinte pozitive si largi asupra bunastarii individuale, a cetateanului.
Din punct de vedere social, turismul raspunde atat dorintei din ce in ce mai puternice a omului modern de a cunoaste tot mai mult, in timp si spatiu, dar ii si ofera un mijloc de destindere si compensare biologica si psihologica fata de tensiunea pe care o creaza civilizatia zilelor noastre.
Din punct de vedere politic, turismul apare tot mai evident ca un factor si emisar al pacii, legaturile si contactele pe care le mijloceste permit o mai deplina intelegere intre popoare, a conceptiilor si aspiratiilor acestora.
Tocmai aceste trasaturi caracteristice turismului in lumea contemporana explica puternica sa dezvoltare pe plan national si international din ultimele decenii. Aprecierile mentionate sunt valabile si pentru turismul romanesc, care deschide, in conditiile noi create largi perspective de dezvoltare.
Aceasta perioada a demonstrat ca turismul a devenit o activitate care are puternice radacini sociale in sensul ca pretutindeni in tarile globului, turismul a cuprins un numar mare de oameni, dornici de cunoastere si de a petrece timpul liber in bune conditii.
In acest sens, ca dovada sta interesul mare manifestat de reprezentantii acestor tari in diversele organisme internationale ale Organizatiei Natiunilor Unite, sau in cele specializate.
Sporirea continua a incasarilor de devize din dezvoltarea turismului, imprima acestei activitati caracterul unui factor dinamizator pentru economia generala a tarilor respective. Aceasta face ca turismul sa se asemene cu o veritabila industrie de export. Singura deosebire dintre acestea este aceea ca in timp ce primul exporta prestatii turistice, industria exporta marfuri palpabile. Cert este ca turismul a devenit o necesitate sociala, resimtita si solicitata de paturi ale populatiei cu venituri mijlocii si chiar modeste. 
Geografic gandind si exprimandu-ne spatial, mentionam ca turismul nu este o activitate economico-sociala egal raspandita pe cuprinsul globului, ci dimpotriva, aceasta activitate reprezinta privilegiul mai ales al tarilor dezvoltate din punct de vedere economic care isi furnizeaza dar si atrag majoritatea fluxurilor turistice mondiale.
Turismul, ca ramura a sectorului tertiar conduce la aparitia si dezvoltarea pe plan local a comunicatiilor, transporturilor si industriei hoteliere, precum si a altor activitati si servicii. Astfel turismul, ca fenomen, forma de valorificare intr-o maniera aparte a resurselor naturale si patrimoniului antropic, a devenit in secolul trecut, ramura economica cu impact major asupra lumii contemporane. Parcurgand o serie de etape de esenta dinamica si calitativa, turismul a marcat puternic evolutia Romaniei moderne si contemporane. 
Dezvoltarea economica si sociala a Romaniei are implicatii majore si asupra activitatii de turism atat prin crearea unei infrastructuri generale ( cai de comunicatii si mijloace de transport), dotarea cu utilaje si construirea bazei tehnico-materiale specifica turismului, prin diversificarea bunurilor de consum si a produselor agro-alimantare etc., cat si prin realizarea unor obiective economice apartinand altor ramuri, dar care intereseaza si turismul ( baraje si lacuri de acumulare, hidrocentrale, poduri, palate de cultura, sa.m.d.) unele dintre ele, devenind obiective de mare atractie turistica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Modalitati de Promovare a Judetului Arges.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!