Model de Raportare a Performantelor Financiare si Nefinanciare

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL 1. PREZENTAREA REGIEI PUBLICE LOCALE 
A PADURILOR "SACELE" R.A. 4
1.1. Prezentarea generala a Regiei publice locale a padurilor "Sacele" R.A. 4
1.2. Scurt istoric al regiei 4
1.3. Obiectul de activitate 6
1.4. Partenerii comerciali 7
1.5. Structura organizatorica 9
CAPITOLUL 2. REGLEMENTARI CONTABILE PENTRU INREGISTRAREA PERFORMANTELOR FINANICARE SI NEFINANCIARE 11
2.1. Repere privind conceptul de performanta financiara si nefinanciara 12
2.2. Conceptul de bilant in teoria contabilitatii 14
2.2.1. Teoriile bilantului - delimitari conceptuale 15
2.3. Abordari contemporane privind contul de profit si pierdere 16
2.3.1. Contul de profit sau pierdere - sursa de informatii in analiza performantelor financiare 17
2.3.2. Structurarea elementelor de venituri si cheltuieli in contul de profit si pierdere 19
Bibliografie: 21
CAPITOLUL 3. STUDIU DE CAZ PRIVIND RAPORTAREA PERFORMANTEI FINANICARE SI NEFINANCIARE LA R.P.L.P. "Sacele" R.A. 21
A.3.1. Determinarea rezultatului exercitiului la R.P.L.P. "Sacele" R.A. 21
3.1.1. Situatia rezultatului din exploatare, rezultatului financiar si a rezultatului extraordinar. 22
3.1.2. Situatia rezultatului exercitiului 24
3.1.3. Situatia rezultatului net al exercitiului 26
B. 3.2. Analiza principalilor indicatori pe baza contului de profit si pierdere la R.P.L.P "Sacele" R.A. 28
3.2.1. Necesitatea analizei contului de profit si pierdere 28
3.2.2. Rentabilitatea - criteriu de performanta- reflectata in contul de profit si pierdere 29
3.2.3. Analiza tabloului soldurilor intermediare de gestiune 32
3.2.3.1. Analiza soldurilor intermediare de gestiune privind activitatea de exploatare 32
3.2.3.1.1. Analiza cifrei de afaceri 35
3.2.3.1.2. Analiza productiei exercitiului 38
3.2.3.1.3 Analiza valorii adaugate 42
3.2.3.2. Analiza soldurilor intermediare de gestiune privind rentabilitatea 47
3.2.4. Analiza rezultatului din exploatare 51
3.2.5. Raportarea performantei financiara si nefinanciara 54
Bibliografie 55


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 4. CONCLUZII SI RECOMANDARI 56
BIBLIOGRAFIE 61
INTRODUCERE
Titlul lucrarii mele de licenta este "Model de raportare a performantelor financiare si nefinanciare". Am ales si am tratat cu multa placere si cu mult interes aceasta tema deopotriva fundamentala, utila pentru teoria si practica contabila, cu dorinta de a aduce un plus de cunoastere in acest domeniu. Tema prin actualitatea si importanta ei provoaca un interes, necesitand o laborioasa munca de cercetare si documentare, de coroborare si asamblare a informatiilor si cunostintelor necesare dezvoltarii ei. Lucrarea are ca obiectiv performanta urmarita de manageri pentru atingerea obiectivelor cat mai mari urmand apoi efectuarea analizei profitulului si indicatoriilor de performanta financiara si nefinanciara necesari pentru raportarea financiara la Registrul Comertului.
In primul capitol denumit "Prezentarea Regiei Publice Locale a Padurilor "Sacele" R.A." am prezentat datele importante despre regie necesare cunoasteri elementelor importante in desfasurarea activitatii acesteia.
In Capitolul al doilea al lucrarii intitulat "Reglementari contabile pentru inregistrarea performantei financiare si nefinanciare" am tratat fundamente teoretice privind conceptul de performanta financiara si nefinanciara, valoarea contului de profit si pierdere precum si teoriile bilantului. De asemenea am tratat formatul contului de profit si pierdere pentru recunoasterea principalilor indicatori de performanta. Deoarece cele doua componente ale situatilor financiare, respective bilantul si contul de profit si pierdere ofera informati despre performanta regiei autonome.
Am prezentat in capitolul trei "Studiu de caz privind raportarea performantei financiare si nefinanciare" rapoartele financiare care urmaresc aspectele tuturor tranzactiilor pe o perioada de timp (2009), oferind interes pentru actionari, investitori, banci si detinatori de obligatiuni si angajati. Astfel pentru masurarea performantei si reflectarea rezultatelor obtinute de catre Regia Publica Locala a Padurilor "Sacele" R.A. se vor analiza principalii indicatori de performanta sintetizati in contul de profit si pierdere.
Ultimul capitol ofera informatii legate de concluziile care se desprind in urma studiului, informatiile propuse in vederea ameliorarii aspectelor negative constatate in urma analizei efectuate, reusind astfel sa trag concluzii asupra profitabilitatii societatii si a gestionarii acesteia.
CAPITOLUL 1. PREZENTAREA REGIEI PUBLICE LOCALE 
A PADURILOR "SACELE" R.A.
1.1. Prezentarea generala a Regiei publice locale a padurilor "Sacele" R.A.
Denumirea este Regia Publica Locala a Padurilor Sacele, aceasta va fi urmata de datele referitoare la patrimoniul regiei, nr. de inmatriculare la Oficiul Registrului Comertului si sediul acesteia.
Regia Publica Locala a Padurilor Sacele are cod unic de inregistrare RO 18856511 si este inregistrat la Registrul Comertului sub nr. J08/1705/2006, forma juridica este regie autonoma si actioneaza in baza Legii nr. 15 din 1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale. R.P.L.P "Sacele" este persoana juridica si functioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara, exercitind si atributii de serviciu public cu specific silvic.
Sediul Regiei Publice Locale a Padurilor Sacele se situeaza pe strada Piata Libertatii, nr. 17, Municipiul Sacele, Jud. Brasov iar punctul de lucru se situeaza pe Str. Canalului, nr. 16, Municipiul Sacele, Jud. Brasov.
Patrimoniul R.P.L.P. ,,Sacele" este structurat in doua categori si anume, in patrimoniul regiei respectiv in patrimoniul public. Asadar, patrimoniul regiei este de 20.000 lei si a fost depus de catre Consiliul Local al Municipiului Sacele iar patrimoniul public este de 19.641.338,90 lei din care 4.794.077,55 lei utilizat pentru constructii (canton silvic Vama Santuri, grajd vite Garcini, baraj Valea Zimbrului, etc.) si 14.847.261,35 lei utilizat pentru drumuri forestiere ( drum auto forestier Tesla, drum forestier Babarunca, drum forestier Valea Dreasa, etc.), care conform actelor legale se evidentieaza in conturi in afara bilantului. 
Regia Publica Locala a Padurilor Sacele are in administratie fondul forestier proprietate publica a Municipiului Sacele, inregistrat ca atare in amenajamentele silvice si in cercetarea statistica - SILV 1, actualizat pe baza intrarilor si cedarilor de terenuri legal efectuate. R.P.L.P "Sacele" poseda, foloseste si dispune in mod autonom de bunurile pe care le are in proprietate, in vederea realizarii scopului pentru care a fost constituita, in conditiile prevazute de lege.
Bunurile proprietate public a Municipiului Sacele, administrate de R.P.L.P. "Sacele" R.A., fiind inalienabile, se evidentieaza in mod distinct in patrimoniul acesteia, cu exceptia fondului forestier care figureaza in inventarul public si are regimul prevazut de lege.


Fisiere in arhiva (1):

  • Model de Raportare a Performantelor Financiare si Nefinanciare.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!