Modelarea Continutului Instruirii la Jucatorul de Handbal Specializat pe Postul de Inter

Cuprins licenta Cum descarc?

CAP.1. INTRODUCERE
1.1. Scurt istoric al jocului de handbal
1.2. Gradul de actoalitate al temei
1.3. Motivarea alegerii temei
1.4. Ipotezele cercetarii
CAP.2. FUNDAMENTAREA STIINTIFICO-METODICA A LUCRARII
2.1. Particularitatile somatice, functionale, motrico-tehnice si psihice ale sportivilor de 19-30 ani
2.2. Relatiile dintre pregatirea tehnica si calitatile motrice
2.3. Factorii care conditioneaza performanta sportiva in handbal
2.4. Efortul fizic specific jocului de handbal si parametrii acestora
2.5. Periodizarea si planificarea antrenamentului sportive la nivelul unei echipe de handbal din Liga Nationala
CAP.3. ORGANIZAREA SI DESFASURAREA EXPERIMENTULUI
3.1. Scopul si sarcinile experimentului
3.2. Desfasurarea experimentului:
- locul, perioada si subiectii
- descrierea experimentului
- etapizarea experimentului
3.3. Metode si tehnici de cercetare
- masuratori si testari
- indicatori statistici folositi
- sistemul de probe aplicat in cercetare
3.4. Metode si mijloace folosite in carul experimentului
CAP.4. REZULTATELE CERCETARII SI INTERPRETAREA LOR
4.1. Analiza rezultatelor obtinute la masuratorile somatice
4.2. Aprecierea nivelului pregatirii motrico-tehnice a jucatorilor de handbal
4.3. Interpretarea si reprezentarea grafica
CONCLUZII SI RECOMANDARI
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1
INTRODUCERE
Jocul de handbal este o disciplina sportiva considerata relative tanara care atrage prin dinamism, prin imbinarea armonioasa a alergarii, sariturii si aruncarii, prin capacitatea de educare a tineretului. Rezultatele obtinute pe plan national si international precum si antrenorilor si tehnicienilor la ridicarea si modernizarea jocului de handbal demonstreaza ca aceasta din urma este o forta de prim rang.
Procesul de antrenament a urmarit si urmareste in prezent perfectionarea maiestriei tehnico-tactice si cresterea continua a nivelului pregatirii fizice. In ambele directii s-a acumulat o vasta experienta si daca despre pregatirea tehnico-tactica specialistii au scris mai mult, nu aceeasi importanta au acordat si pregatirii fizice.
Notiunea de pregatire fizica este complexa, cuprinzand, intre altele, educarea si perfectionarea calitatilor motrice. Acestea din urma reprezinta una din problemele de baza ale procesului de pregatire.
Introducerea modelarii si programarii ca modalitati de modernizare a proceselui de pregatire, impune cunoasterea temeinica a problemelor teoretice de baza, ale calitatilor motrice si in stransa legatura cu acesta- selectionarea si utilizarea celor mai eficiente mijloace in vederea cresterii indicilor calitativi ai actelor motrice.
Parametrul fizic (de dezvoltare si pregatire fizica) prevazut pentru fiecare model constituie cel mai pretios plafon, reprezinta plafonul superior de exigenta. De altfel, intre tendintele de dezvolare a jocului de handbal pe plan international se inscrie cu prioritate cresterea valorii componentei fizice (tip somatic, calitati motrice).
Pregatirea tehnico-tactica trebuie realizata in concomitent cu dezvoltarea calitatilor motrice, intrucat intre ele exista o legatura si o conditionare reciproca foarte stransa; de altfel s-a costatat ca tratarea lor separata franeaza imbunatatirea performantei. Pregatirea fizica este mai legata de cea tehnica in anumite etape, decat in altele. Nu se poate realiza perfectionarea tehnicii handbalistului, daca nu se obtine o crestere corespunzatoare si in ceea ce priveste nivelul pregatirii fizice, tinandu-se seama de legile generale ale miscarii, de particularitatile mofo-functionale ale fiecarui sportiv. 
Practica ne demonstreaza ca prin folosirea unui schelet de mijloc, prezente in toate etapele dar dozate diferentiat, s-au obtinut rezultate bune.
In ultimii ani s-a observat la mari competitii internationale ritmul sustinut dinamic disputelor datorita, in special, cresterii vitezei de executie a procedeelor tehnice si actiunilor tactice. Este indicat sa nu omitem aceasta cerinta a jocului modern si sa obisnuim jucatorii, inca din antrenament, sa lucreze intr-un ritm sustinut, cel putin egal cu cel din timpul jocului. 
1.1. SCURT ISTORIC AL JOCULUI DE HANDBAL
In comparatie cu alte jocuri, bandbalul (si practicarea lui) poate fi considerat un spot tanar. Aparitia jocului de handbal in 7 jucatori este semnalata, cel mai adesea, la inceputul secolului XX in unele tari din Europa.
Profesorul Nielsen din Danemarca, in anul 1904, redacteaza primul regulament de handbal in 7 jucatori, numit handbal de sala, si care, in 1934, este aprobat de Federatia Internationala de Handbal Amator. Primul joc inter-tari are loc in 1935 intre Danemarca si Suedia, iar primul Campionat Mondial de handbal in sala are loc in anul 1938. In anul 1972 jocul de handbal in 7 jucatori este introdus in cadrul Jocurilor Olimpice
Tara de origine a jocului de handbal in 7 jucatori este considerata Danemarca, iar parintele acestui joc este Holger Nielsen, care introduce in anul 1898 la Liceul din Ollerup sub numele de Handbold, fiind socotit unul din cele mai eficiente mijloace de realizare a obiectivelor educatiei fizice scolare datorita influientelor sale multilaterale. De altfel, aici ia fiinta, pentru prima data in lume, o sectie de handbal in 7 jucatori. Pe de alta parte Hans Oppermann precizeaza ca handbalul in 7 jucatori a luat fiinta in Germania la 29 octombrie 1917, cand Max Heiser imbunatateste regulamentul unui joccu mingea la poarta numit Torballspiel, data de la care jocul se numeste handbal. Jocul de desfasoara pe un teren cu dimensiunile de 20x40m, cu porti de 2x2,5m, regulamentul prevedea sa nu se alerge cu mingea in mana mai mult de 5 secunde.
Carl Schelenz, professor din erlin, face in 1920, regulamentul pentru jocul de handbal in 11 jucatori, joc provenit din alt joc asemanator, numit Torbal. Jocul de handbal in 11 jucatori de desfasoara pe un teren de fotbal cu dimensiunile de 60x110m, cu dimensiunile portilor ca la fotbal si cu semicercul ce marcheaza spatiul de poarta la 11 m. Se modifica si dimensiunile mingii de la 70 cm la 60 m n circumferinta. Aceste reguli au fost adoptate pe plan international in anul 1920. Cele de mai sus au dus la concluzia ca handbalul este un sport german. De altfel, in 1925,in Germania, erau 1282 echipe, iar in 1929 erau 8100 echipe. Avantul se explica prin infiintarea,in 1921, a Campionatului National Germa. Primul joc iner-tari are loc in Austria (Austria-Germania 5:4), iar dupa alti autori, Austria ar fi castigat cu 6:3.
La Jocurile Olimpice de la Berlin, din anul 1936, se introduce, pentru prima data, jocul de handbal de 11 jucatori. La acest turneu olimpic participa 6 echipe care s-au clasificat astfel: 1Germania, 2Austria, 3Elvetia, 4Ungaria, 5Romania, 6SUA.


Fisiere in arhiva (6):

  • discurs.doc
  • licienta document.doc
  • PRIMA FOAIE.doc
  • tabel 1.doc
  • tabel 2.doc
  • tabel 3.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!