Modelarea Deciziilor Contabile pe Baza Calculatiei Costurilor de Productie Studiu de Caz la SA Grasica Gradistea

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 4
CAPITOLUL 1 6
PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII 6
1.1. Cadrul juridic al S.A ,,Grasica" 6
1.2. Obiectul de activitate 7
1.3. Structura organizatorica a personalului 8
1.4. Dotarea tehnico-materiala 11
1.5. Sistemul de cultura la porumb 12
1.6. Sistemul de cultura la grau 14
Bibliografie 16
CAPITOLUL 2 17
IMPORTANTA CALCULATIEI COSTURILOR IN VEDEREA MODELARII DECIZIILOR CONTABILE 17
2.1. Obiectivele, rolul si functiile contabilitatii de gestiune si calculatiei costurilor 17
2.1.1 Obiectivele contabilitatii de gestiune 17
2.1.2. Functiile si rolul contabilitatii de gestiune in agricultura 18
2.2. Calculatia costurilor productiei agricole 19
2.3. Metode de calculatie ale costului: Metoda globala 21
2.3.1. Conditii de aplicare a metodei, caracterizare si modelul de calcul 21
2.3.2Reflectarea operatiunilor privind contabilitatea de gestiune a costurilor globale 21
2.4.Procedee de utilizate in contabilitatea de gestiune: Procedeul valorii ramase(al deducerii valorii produsului secundar) 22
2.5. Importanta calculatiei costurilor la nivelul managementului 22
Bibliografie 25
CAPITOLUL 3 26
STUDIU DE CAZ PRIVIND CALCULAREA COSTULUI DE PRODUCTIE 26
3.1. Punerea in evidenta a metodei globale si a procedeului valorii ramase 26
3.2. Analiza cheltuielilor, veniturilor, si a eficientei economice pe culturi 34
3.2.1. Analiza structurii suprafetei cultivate si a productiilor realizate pe culturi 34
3.2.2. Analiza veniturilor realizate pe culturi 35
3.2.3 Analiza costului unitar si a cheltuielilor totale de productie 36
3.2.4. Analiza costului unitar la unitatea de suprafata 36
3.2.5. Analiza cheltuielilor totale de productie 40
3.3. Aplicatie informatica pentru gestiunea si contabilitatea activitatii de personal 41
3.3.1. Obiectivele aplicatiei 41
3.3.2 Iesirile aplicatiei 42
3.3.3 Intrarile aplicatiei 43
3.3.4. Schema logica intre tabelele bazei de date 45
3.3.5. Schema generala a aplicatiei 46
CAPITOLUL 4 47
CONCLUZII SI PROPUNERI 47
Bibliografie 51


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Aceasta lucrare isi propune sa analizeze atat determinarea costului de productie al unei culturi cat si modul de gandire manageriala, pentru abordarea aspectelor necesare inregistrarii in contabilitate a tuturor operatiilor ce au loc in activitatea societatii astfel incat sa dea posibilitatea cunoasterii situatiei reale.
Spatiul rural romanesc cu cele 2688 comune si 12.751 sate, reprezentand 90 % din teritoriul Romaniei, are o dubla semnificatie detinand 10 milioane locuitori, ceea ce atesta ca de fapt evolutia economico-sociala si infatisarea generala a teritoriului national se datoreaza activitatii depuse pentru valorificarea resurselor si dezvoltarea sa complexa si echilibrata integrata dezvoltarii de ansamblu a Romaniei.
Definind spatiul rural, de fapt apare pregnant ca acesta integreaza spatiul urban de care este dependent in procesul dezvoltarii, astfel ca intr-o viziune integrata si integrala se poate realize o organizare teritoriala si dezvoltare armonioasa.
Definirea spatiului rural, urmata de diagnoza spatiului rural romanesc si conditiile obiective care caracterizeaza evolutia "mediului rural" cu ideea de a depasi traditionala dictonomie urban-rural in procesul de organizare teritoriala si dezvoltare, aprofundeaza teoretic si practic diferitele concepte si moduri de abordare a heterogenitatii spatiului si a noii sale semnificatii in procesul dezvoltarii.
Agricultura, silvicultura si intretinerea naturii sunt functii esentiale ale spatiului rural. Un sector agricol viabil organizat in functie de particulraitatile rurale, apropiat de natura, durabil si multifunctional poate sa contribuie la exercitarea acestor functiuni si, in final, la buna functionare a spatiului rural, la o viata sanatoasa de tara, atat pe plan economic cat si social-cultural si ecologic.
Din punctual de vedere al structurii economice in spatiul rural activitatile agricole ocupa, de regula, cele mai intinse zone, agricultura reprezentand coloana vertebrala a ruralului. Spatiul rural este, din punct de vedere ocupational, preponderent un spatiu de productie in care activitatile sectoarelor primare au o pondere destul de ridicata din punct de vedere economic. 
Sectoarele productiei agroalimentare (culturi de camp, pajisti, legumicultura, viticultura, pomicultura, cresterea animalelor), silvicultura si exploatare trebuie inteles (si va trebui inteles si in viitor) ca proprietatea de 0,5-10 ha este suficienta doar pentru intretinerea unei familii, care practica agricultura traditionala, dar insuficienta pentru a asigura hrana pentru intreaga populatie. Acest lucru este explicabil prin dotarea tehnica necorespunzatoare, randamentul redus la hectar si incapacitatea manageriala.
Revenirea la modul de cultura traditionala este si consecinta lipsei unui sistem de credite si de valorificare a productiei, lipsei de capital financiar propriu in majoritatea gospodariilor si fermelor.
In acelasi timp reprivatizarea brusca, pe nepregatite a gospodariei taranesti lipsita de cele mai elementare mijloace de productie si amanarea termenului de acordare de ajutor financiar din partea statului, ceea ce ingusteaza capacitatea de productie a diverselor sectoare ale agriculturii romanesti.
Procesul de privatizare trebuie sa cuprinda nu numai pamantul, ci si mijloacele de munca necesare lucrarii pamantului, realizandu-se unitatea necesara intre producator-pamant si mijloacele de munca.
Legea nr. 18/1991 prevede ca Oragnizarea si amenajarea teritoriului agricol are ca sarcina crearea conditiilor pentru o mai buna folosire a terenurilor in scopul productiei agricole si se executa pe baza de studii si proiecte la cererea proprietarilor, rezolvandu-se urmatoarele probleme:
Corelarea dezvoltarii agriculturii din zona cu celelalte activitati economice si sociale, stabilind masuri care sa conduca la cresterea productiei agricole si exploatarea in ansamblu a teritoriului, padurii, industrializarea lemnului, mineritul, industria conexa agriculturii, industria casnica si mestesugurile detin pondere in cadrul activitatii generale din spatiul rural.
Imbunatatirea structurii exploatatiilor agricole. Din punct de vedere al proprietatii funciare in agricultura exista doua sectoare: sectorul privat si sectorul de stat.
In lucrarea de fata voi incerca sa subliniez faptul ca reusita afacerii in intreprindere este esentiala printr-un management al contabilitatii si o contabilitate a managementului, si paralel suprapunandu-se cu acestea, contabilitatea propriu-zisa prin cele doua laturi ale sale: financiara si de gestiune.
CAPITOLUL 1
PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII
1.1. Cadrul juridic al S.A ,,Grasica"
Societatea agricola ''GRASICA'' Gradistea a luat fiinta din fosta Cooperativa Agricola de Productie(C.A.P) " Rascoala din 1907" (infiintata in anul 1952) in urma hotararii Judecatoresti Calarasi nr. 991 din 20 iunie 1991 ,avand codul unic de inregistrare R 1919860. Ea s-a infiintat si functioneaza conform legii nr. 36 din 30 aprilie 1991 , privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura, fiind societate agricola cu capitalul social integral privat si cu un numar nelimitat variabil de societari.
Unitatea s-a constituit pe baza asocierii prin liber consimtamant a detinatorilor de teren agricol, care au fost improprietariti conform Legii 18/1990. Acesti detinatori de teren agricol au hotarat sa-si exploateze terenul agricol, animalele, investitiile si celelalte bunuri devenite proprietate private cu maxim de eficienta si cu scopul de a obtine beneficii si profituri, care sa contribuie la dezvoltarea si intarirea gospodariilor lor, respectiv la ridicarea nivelului lor de trai.
Societatea agricola este cu raspundere limitata si se constituie prin contractul de asociere, semnat de detinatorii de teren arabil.
Inital societatea agricola "GRASICA" Gradistea a luat fiinta cu un numar de 24 de membrii fondatori, iar pe parcurs s-a ajuns la aproximativ 990 membrii asociati, numarul acestora variind datorita atragerii sau retragerii unor asociati.
La infiintare, capitalul social al societatii, preluat de fosta "Cooperativa Agricola de Productie (C.A.P.) ''Rascoala din 1907'' era formata din 79,34 teren arabil si 734,37 lei , reprezentand valoarea mijloacelor de productie, altele decat pamantul. De la infiintare pana in prezent, societatea a inregistrat o crestere a capitalului social datorita aportului membrilor asociati, adica prin cresterea numarului acestora .


Fisiere in arhiva (1):

  • Modelarea Deciziilor Contabile pe Baza Calculatiei Costurilor de Productie Studiu de Caz la SA Grasica Gradistea.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!