Modernizarea Gestionarii Stocurilor - SC Sbains SRL

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 2 
CAPITOLUL I
Gestionarea stocurilor 4
I. 1. Sarcinile gestionarii stocurilor 4
I. 2. Functiile si clasificare stocurilor 6 
I. 3. Factori de influenta a stocurilor 9
I. 4. Sisteme de gestiune a stocurilor 10
I. 5. Controlul stocurilor 14
CAPITOLUL II
Prezentarea societatii comerciale S.C. SBA INS S.R.L 19
II.1. Scurt istoric si obiectul de activitate al S.C. SBA INS S.R.L. 
19
II.2. Organizarea activitatii generale a societatii 20
II.3. Principalii furnizori 21
II.4. Politica de preturi 24
II.5. Concurenta 25
II.6. Principali indicatori economico financiari 27
CAPITOLUL III 
Abordarea managementului stocarii prin implementarea unor metode moderne 30
III. 1 Sistemul de gestiune a stocurilor neoSys 30
III. 2 Sistemele just - in - time 37
Concluzii 39 
Bibliografie 41
Anexe


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Provocarile impuse de globalizare, de o piata tot mai dinamica, de o cerere tot mai calificata, mai pretentioasa, de o oferta abundenta si performanta, de o concurenta axata - in principal - pe aprofundate si tot mai calificate studii de marketing, de exigente noi, specifice fiecarui segment de piata caruia te adresezi, solicita un efort deosebit, o semnificativa investitie de inteligenta in produsul finit, singura care il poate face vandabil in conditii de profit.
Desi, aparent minora, in aceasta ecuatie globala a filozofiei economice, problema stocurilor este totusi una dintre cele mai stringente probleme ale unui management eficient, profitabil, obiectiv prioritar, vital prioritar al oricarui patron ce investeste o parte a capitalului sau in activitatea de producere a marfii destinate pietei.
In vederea atingerii acestui deziderat, planificarea si gestionarea resurselor intreprinderii - care integreaza contabilitatea si gestiunea financiara cu planificarea si monitorizarea productiei - urmarirea costurilor, planificarea si urmarirea stocurilor, managementul depozitelor, logistica distributiei, urmarirea si mentenanta mijloacelor fixe, salarizarea si gestionarea resurselor umane sunt activitati si obiective sine qua non.
Gasirea unor solutii de gestionare completa a depozitelor,eficienta din punctul de vedere al costurilor, care sa asigure functionalitate prin actualizare in timp real a informatiilor din bazele de date referitoare la stocuri si care, pe aceasta baza, vor contribui la reducerea costurilor alocate depozitarii cu 30-40%,la cresterea exactitatii si oportunitatii datelor despre stocuri, la sporirea productivitatii si implicit a profitabilitatii muncii, la imbunatatirea relatiilor cu clientii si cu furnizorii, trebuie sa fie caracteristica obligatorie a unui management performant,modern.
Opinam ca orice activitate manageriala profitabila trebuie sa incorporeze know-how-ul acumulat de firme de profil care au o experienta indelungata si ca orice investitie in achitionarea de aplicatii in acest domeniu pot profitabiliza, sau mai bine zis, pot suplini chiar si minusurile unui management mediocru.
Aceste investitii sunt necesare pentru a reusi o eficienta si o maxima profitabilizare a activitatii prin optimizarea operatiilor de debitare a materiilor prime, a semifabricatelor precum si de de gestiune a stocurilor. Minimalizarea pierderile de material in procesul de debitare a oricarui tip de material, folosind cat mai eficient stocul existent - si fara pierderi - dar si toate resturile rezultate din debitari anterioare, in multe locuri din Romania, raman inca frumoase deziderate. 
Un astfel de program pe langa faptul ca ar asigura minimizarea pierderilor de material, ar conferi posibilitatea refolosirii tuturor resturilor rezultate din debitari, ar mari considerabil stocurile de materi prime si materiale care pot fi refolosite, putandu-se urmari eficient si oportun situatia fiecarei unitati de material, materie prima sau semifabricat utilizat in productie, sporind - astfel - considerabil, aportul acestei activitati, de multe ori neglijate, la realizarea profitului urmarit deopotriva de catre patroni dar si de catre muncitori.
Acesta ar fi-pe scurt- motivul pentru care am ales ca subiect al lucrarii mele de licenta spinoasa problema a gestionarii stocurilor.
Intre ritmicitatea productiei, a vanzarii marfurilor si ritmicitatea aprovizionarii unitatilor este necesar sa existe o permanenta sincronizare.
Aprovizionarea cu materii prime si materiale are un caracter intermitent din cauza volumului si diversitatii resurselor materiale necesare desfasurarii activitatii intreprinderii, raspandirii teritoriale a furnizorilor, in timp ce procesul de productie are un caracter continuu. Astfel asigurarea concordantei intre aprovizionare si productie se realizeaza prin constituirea in intreprindere a stocurilor de marime si asortiment determinast la nivelul capacitatii de prelucrare si al cererii pe piata. Uneori este imposibil si neeconomic sa se aprovizioneze materii prime si materiale in momentul cand sunt cerute in productie. In unele ramuri, materialele nu pot fi utilizate in procesul de productie imediat, fara o conditionare prealabila.
Pe de alta parte, unitatea beneficiara se poate gasi in alta localitate decat unitatea de la care se aprovizioneaza si in acest caz este imposibil ca materia prima sa soseasca in intreprindere chiar in momentul cand este necesar sa fie consumata in procesul de productie.
Aceste considerente economice fac necesara constituirea unui stoc care reprezinta un volum de materiale provizoriu neutilizat. 
Gestiunea stocurilor impune atentia speciala a conducerii firmei, deoarece acest subiect include aspecte financiare legate de productie, transport, asigurare, stocare, etc. De asemenea, managementul corect si eficace al stocului poate facilita livrarea productiei cu calitatea necesara, la timpul dorit si la pret rentabil. In acest domeniu au fost dezvoltate multe teorii, fiecare firma trebuind sa aplice teoria in mod optim adecvata ei, care sa-i asigure reusita si prosperitatea.


Fisiere in arhiva (4):

  • Modernizarea Gestionarii Stocurilor - SC Sbains SRL
    • Anexe1.doc
    • COPERTA.doc
    • Cuprins.doc
    • LUCRARE LICENTA 1.DOC

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!