Modificari Hematologige la Copiii cu Infectie HIV

Cuprins licenta Cum descarc?

A. PARTE GENERALA
1. Introducere.Consideratii generale
2. Definitie
3. Etiologie
4. Patogenie
5. Epidemiologie
6. Evolutia si tabloul clinic al infectiei HIV
7. Modificari hematologige in infectia HIV
8. Diagnosticul infectiei HIV
9. Particularitatile SIDA la copii 
10.Clasificarea internationala a infectiei HIV la copiii sub 13 ani
11.Supravegherea clinico-biologica a pacientilor cu HIV
12.Tratament si profilaxie
B. PARTE SPECIALA
1. Scopul lucrarii
2. Materiale
3. Rezultate
4. Discutii


Extras din licenta Cum descarc?

1.INTRODUCERE SI CONSIDERATII GENERALE
Infectia HIV este infectia cu unul dintre virusurile care produc distrugerea progresiva a celulelor albe , numite limfocite, cauzand Sindromul imunodeficientei dobandite si alte boli care se grefeaza pe terenul imunodeficitar.
La inceputul anilor 1980,epidemiologii au observat o frecventa crescuta a doua boli in randul homosexualilor din America.Una dintre ele era Sarcomul Kaposi,o forma rara de cancer, cealalta Pneumonia cu Pneumocystis, o forma de pneumonie care apare numai la indivizii cu sistem imunitar deficitar.Afectarea sistemului imunitar, care a permis dezvoltarea unei forme rare de cancer si a unei infectii rare, a ajuns sa fie cunoscuta sub denumirea de SIDA.Imunitate deficitara a fost diagnosticata si la consumatorii de droguri, la hemofilici si la transfuzati, precum si la bisexuali. Dupa un timp, sindromul a inceput sa se manifeste si in randul heterosexualilor care nu erau consumatori de droguri, la hemofilici sau la transfuzati.
Cercetatorii au descoperit ca acest sindrom al imunodeficientei dobandite era cauzat de un virus.Cele doua tulpini care determina SIDA sunt HIV-1 si HIV-2.HIV-1 produce boala mai ales in Europa, Asia si in centrul, sudul si estul Africii, iar HIV-2 in vestul Africii, chiar daca multi indivizi sunt infectati cu tulpina HIV-1.
HIV este un retrovirus, un tip de virus care inmagazineaza informatia genetica in ARN.Cand virusul patrunde intr-o celula gazda tinta, se elibereaza ARN-ul si o enzima, numita revers-transcriptaza, si se sintetizeaza ADN viral folosindu-se tiparul ARN viral.ADN-ul viral este apoi incorporat in ADN-ul celulei gazda.La fiecare diviziune a celulei gazda se realizeaza si o copie a ADN-ului viral integrat in ADN-ul celulei gazda.ADN-ul viral poate prelua activitatea celulei gazda (se activeaza), determinand celula sa produca noi particule virale.Acestea sunt eliberate din celula infectata pentru a invada alte celule. 
2.DEFINITIE
Infectia cu virusurile imunodeficientei umane HIV (1 si 2) este specific umanasi foarte contagioasa, caracterizata printr-o evolutie stadiala, indelungata, cu manifestari clinice initiale de boala acuta benigna, urmate de o lunga perioada de sanatate aparenta si in final de reexprimarea clinica de gravitate progresiva cu sfarsit letal.Infectia produce degradarea specifica, lent progresiva, a mecanismelor de aparare la infectii, ceea ce explica usurinta cu care, sub un anumit prag de deficit imun, pacientul contracteaza diverse infectii oportuniste, poate dezvolta diverse tumori sau poate suferi afectari ale sistemului nervos central, care antreneaza sfarsitul letal.
3.ETIOLOGIE
HIV este un virus ARN din familia retrovirusurilor (denumire data tuturor virusurilor purtatoare de revers-transcriptaza). Mai exista in patologia umana si alte retovirusuri dintre care, inca din 1980, erau cunoscuteHTLV-1 si HTLV-2, implicate in etiologia unor boli mai rare (HTLV-1este cauzator al unor limfoame si leucemii ale celulelor T si al paraparezei spastice a adultului raspandite in Japonia si in alte tari orientale, iar HTLV-2 provoaca leucemia cu celule paroase").


Fisiere in arhiva (1):

  • Modificari Hematologige la Copiii cu Infectie HIV.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!