Modificări Hematologige la Copiii cu Infecție HIV

Cuprins licență Cum descarc?

A. PARTE GENERALĂ
1. Introducere.Consideraţii generale
2. Definiţie
3. Etiologie
4. Patogenie
5. Epidemiologie
6. Evoluţia şi tabloul clinic al infecţiei HIV
7. Modificări hematologige în infecţia HIV
8. Diagnosticul infecţiei HIV
9. Particularităţile SIDA la copii 
10.Clasificarea internaţională a infecţiei HIV la copiii sub 13 ani
11.Supravegherea clinico-biologică a pacienţilor cu HIV
12.Tratament şi profilaxie
B. PARTE SPECIALĂ
1. Scopul lucrării
2. Materiale
3. Rezultate
4. Discuţii


Extras din licență Cum descarc?

1.INTRODUCERE SI CONSIDERAŢII GENERALE
Infecţia HIV este infectia cu unul dintre virusurile care produc distrugerea progresiva a celulelor albe , numite limfocite, cauzând Sindromul imunodeficienţei dobândite şi alte boli care se grefează pe terenul imunodeficitar.
La începutul anilor 1980,epidemiologii au observat o frecvenţa crescută a două boli în rândul homosexualilor din America.Una dintre ele era Sarcomul Kaposi,o formă rară de cancer, cealaltă Pneumonia cu Pneumocystis, o formă de pneumonie care apare numai la indivizii cu sistem imunitar deficitar.Afectarea sistemului imunitar, care a permis dezvoltarea unei forme rare de cancer şi a unei infecţii rare, a ajuns să fie cunoscută sub denumirea de SIDA.Imunitate deficitară a fost diagnosticată şi la consumatorii de droguri, la hemofilici şi la transfuzaţi, precum şi la bisexuali. Dupa un timp, sindromul a inceput să se manifeste şi în rândul heterosexualilor care nu erau consumatori de droguri, la hemofilici sau la transfuzaţi.
Cercetătorii au descoperit că acest sindrom al imunodeficienţei dobândite era cauzat de un virus.Cele două tulpini care determină SIDA sunt HIV-1 şi HIV-2.HIV-1 produce boala mai ales în Europa, Asia şi în centrul, sudul şi estul Africii, iar HIV-2 în vestul Africii, chiar dacă mulţi indivizi sunt infectaţi cu tulpina HIV-1.
HIV este un retrovirus, un tip de virus care inmagazinează informaţia genetică în ARN.Când virusul pătrunde într-o celulă gazdă ţintă, se eliberează ARN-ul şi o enzimă, numită revers-transcriptază, şi se sintetizează ADN viral folosindu-se tiparul ARN viral.ADN-ul viral este apoi încorporat în ADN-ul celulei gazdă.La fiecare diviziune a celulei gazdă se realizează şi o copie a ADN-ului viral integrat în ADN-ul celulei gazdă.ADN-ul viral poate prelua activitatea celulei gazdă (se activează), determinând celula să producă noi particule virale.Acestea sunt eliberate din celula infectată pentru a invada alte celule. 
2.DEFINIŢIE
Infecţia cu virusurile imunodeficienţei umane HIV (1 şi 2) este specific umanăşi foarte contagioasă, caracterizată printr-o evoluţie stadială, îndelungată, cu manifestări clinice iniţiale de boală acută benignă, urmate de o lungă perioadă de sănătate aparentă şi în final de reexprimarea clinică de gravitate progresivă cu sfârşit letal.Infecţia produce degradarea specifică, lent progresivă, a mecanismelor de apărare la infecţii, ceea ce explica uşurinţa cu care, sub un anumit prag de deficit imun, pacientul contractează diverse infecţii oportuniste, poate dezvolta diverse tumori sau poate suferi afectări ale sistemului nervos central, care antrenează sfârsitul letal.
3.ETIOLOGIE
HIV este un virus ARN din familia retrovirusurilor (denumire data tuturor virusurilor purtătoare de revers-transcriptază). Mai există în patologia umană şi alte retovirusuri dintre care, încă din 1980, erau cunoscuteHTLV-1 şi HTLV-2, implicate în etiologia unor boli mai rare (HTLV-1este cauzator al unor limfoame şi leucemii ale celulelor T şi al paraparezei spastice a adultului răspândite în Japonia şi în alte ţări orientale, iar HTLV-2 provoacă leucemia cu celule păroase”).


Fisiere în arhivă (1):

  • Modificari Hematologige la Copiii cu Infectie HIV.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!