Modul de Functionare a Memoriei Interne

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.3 
CAPITOLUL 1. MEMORII DE TIP CACHE (CACHE MEMORY).5
Memorii de tip Cache (Cache memory).5
1.1 Organizarea memoriei Cache.5
CAPITOLUL 2. MEMORII DE TIP ROM (READ-ONLY MEMORY).11
Memorii de tip ROM (Read-only memory).11
2.1 Memorii de tip PROM (Programabile ROM).14
2.2 Memorii de tip EPROM (Programabile Electric PROM).15
2.3 Memorii de tip EEPROM (Electrically Erasable PROM).17
CAPITOLUL 3. MEMORII DE TIP RAM (RANDOM ACCES MEMORY).20
Memorii de tip RAM (Random access memory).20
3.1Memorie cu interfata asincron.21
3.1.1 Memorie de tip FPM (Fast Page Mode).21
3.1.2 Memorie de tip EDO (Extended Data Out).22
3.1.3 Memorii de tip BEDO(Burst EDO).22
3.2 Modulul DIMM (Dual Inline Memory Module).22
3.3 Memorii cu interfata sincron.23
3.3.1 Memorii de tip SDRAM (Syncron Dynamic RAM).23
3.3.1 Memorii de tip DDR (Double data RAM).24
3.3.1 Memorii de tip SRAM (Static RAM).25
3.4 Memoria CMOS(Complementary metal-oxide-semiconductor ).26
CONCLUZIE.27
BIBLIOGRAFIE.29
REZUMAT


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
In aceasta lucrare de curs va fi analizata atit din punct de vedere logic, cit si fizic, memoria interna. In lucrarea data vor fi descrise microschemele si cipurile de memorie care pot fi instalate in calculatorul dumneavoastra. 
Toate calculatoarele personale folosesc trei tipuri de memorie: operationala, integrata si externa (unitati diferite). Memoria este necesara atat pentru datele de iesire cit si pentru pastrarea rezultatelor. Este esentiala pentru interactiunea cu perifericele pentru computere si chiar pentru a mentine imaginea vizibila pe ecran. Toata memoria calculatorului este impartita in: memorie interna si memorie externa. In sistemele de calcul, lucrul cu memoria se bazeaza pe un concept foarte simplu. In principiu, tot ce este necesar de la memoria calculatorului - de a pastra un bit de informatie, astfel incat, atunci cind este nevoie de el sa poata fi extras de acolo.
Memoria operativa este destinata pentru stocarea diferitor informatii, astfel incit, ea presupune schimbarea continutului ei in procesul prelucrarii de catre microprocesor a operatiilor respective.
In calculatoarele cu arhitectura von Neuman (aceasta categorie include practic toate calculatoarele, inclusiv PC), memoria joaca un rol foarte important.
Anume in ea se contin toate programele in proces si datele lor. Procesul se realizeaza de catre procesorul central si memoria operativa, celelalte componente a oricarui sistem de calcul nu sunt implicate direct in procesul de calcul.
Memoria RAM este destinata pentru stocarea informatiei variabila, ea permite schimbarea continutului sau in timpul executiei procesului operatii de calcul asupra datelor. Aceasta inseamna ca procesorul poate alege (modul de numeratie ) din RAM, codul de comanda si date, si dupa procesare, stocarea in RAM (modul de stocare) a rezultatului primit. In plus stocarea in memorie a datelor noi pe locul celor vechi, care in acest caz nu mai exista, astfel, memoria RAM poate functiona in regimul de inregistre si stocare a informatiilor. Toate programele, inclusiv jocurile, se proceseaza anume in memorie.
Memoria ROM (Read Only Memory - memorie care poate fi doar citita) - este un tip de memorie nevolatila (informatia continuta de acest tip de memorie nu se pierde la oprirea calculatorului). Este o memorie de tip special, care prin constructie nu permite programatorilor decit citirea unor informatii inscrise aici de constructorul calculatorului prin tehnici speciale. Programele aflate in ROM sunt livrate odata cu calculatorul si alcatuiesc asa numitul firmware.
Memoria CACHE a procesorului este o memorie utilizata de catre unitatea centrala de prelucrare a unui computer pentru a reduce timpul mediu de acces la memorie. Memoria cache este o memorie de mici capacitati, mai rapida, care stocheaza copii ale datelor din locatiile cele mai frecvent utilizate de memoria principala. Atata timp cat cele mai multe intrari sunt localizate de memorie cache cu atit viteza medie a acceselor de memorie va fi mai mare decit accesarea datelor din memoria principala.
In continuare se va prezenta mai pe larg modul de organizare si functionare a fiecarui tip de memorie.
CAPITOLUL 1. MEMORII DE TIP CACHE (CACHE MEMORY)
Memorii de tip Cache (Cache memory)
RAM dupa standardele de procesoare moderne are o viteza prea mica, si solicitind date, procesorul trebuie sa stagneze citeva tacte pentru a pregati datele. Incepind cu procesoarele 80386, memoria operativa au inceput sa o transforme in memorie cache. Ideea de transformare in memorie cache consta in utilizarea unei memorie de capacitati mici (in comparatie cu RAM) - si cu viteza mai mare. Capacitati mici - din cauza motivelor tehnice si economice, o cantitate mare de memorie cache este prea scumpa. Aceasta memorie detine o copie a continutului de RAM la care sunt efectuate in prezent cel mai intensive apeluri de catre procesor. Determinarea partii continutului de RAM ce trebuie copiata la un moment dat, trebui sa determine cache controlerul. El poate face acest lucru pe ipoteza de localizare a accesului la date si de coerenta preluarii comenzilor. Memoria cache nu indica adrese adaugatoare a spatiilor, prezenta sa pentru programe este neobservata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Modul de Functionare a Memoriei Interne.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!