Motivarea si Dezvoltarea Resurselor Umane

Cuprins licenta Cum descarc?

S U M A R
INTRODUCERE 3 pag.
Partea teoretica
CAPITOLUL I. Abordari teoretice privind motivarea resurselor umane
in cadrul intreprinderii 8 pag.
1.1. Motivarea : notiune si continut. Rolul motivatiei manageriale 8 pag.
1.2. Teorii si modele ale procesului motivational 19 pag.
1.3. Dezvoltarea resurselor umane si managementul organizational 25 pag.
Partea de cercetare
CAPITOLUL II. Analiza economico-financiara a activitatii Combinatului 
de Productie ,, PRODCOOP" 29 pag. 
2.1. Istoricul evolutiei si dezvoltarii CP ,,PRODCOOP" 29 pag. 
2.2. Analiza indicilor economici principali 36 pag.
2.3. Politica salariara de motivare in cadrul CP ,,PRODCOOP" 63 pag. 
CAPITOLUL III. Motivarea personalului in cadrul intreprinderii 69 pag.
3.1. Analiza gradului de motivare a personalului 69 pag.
3.2. Factorii de impact al nivelului motivarii personalului 
in cadrul intreprinderii 75 pag.
3.3. Tendinte in perfectionarea motivarii personalului, metode de 
stimulare a initiativei si creativitatii in cadrul intreprinderii 81 pag.
CONCLUZII SI RECOMANDARI 85 pag.
BIBLIOGRAFIE 90 pag.
ANEXE 92 pag.


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
,,Angajeaza in functie personalitatea, ci nu doar omul"
Pol Hoken
Importanta fiintei umane in conducerea cu succes a unei firme e cea care face din Managementul Resurselor Umane (MRU), un set de competente, deprinderi si atitudini esentiale pentru toti managerii. Acest set e legat direct de valorile supreme ale firmei / organizatiei.
Aceasta responsabilitate nu e doar legata de a furniza slujbe oamenilor, de a-i indruma cum sa lucreze si de a le inregistra performantele, desi managerii trebuie sa faca acest lucru. Pe langa toate acestea, e o investitie: a da oamenilor puterea pentru ca ei sa actioneze eficient si eficace.
Investitia in oameni este calea cea mai sigura de a garanta supravietuirea unei firme, sau de a asigura competitivitatea si viitorul acesteia.
Succesul unei firme e determinat si de calitatea resurselor umane, de procedurile prin care se face atragerea si mentinerea celor mai stralucite talente, care sa realizeze cele mai dificile sarcini cu acelasi entuziasm cu care le realizeaza pe cele usoare.
Importanta Managementului Resurselor Umane a crescut pe parcursul unui proces mai dificil, in care a aparut necesitatea evaluarii ansamblului de activitati ale organizatiei si a mecanismului desfasurarii acestora, precum si gasirii modalitatilor de investigare care sa ramana operante chiar in conditiile cresterii apreciabile a complexitatii, diversitatii si dimensiunilor organizatiilor. Toate organizatiile implica oameni, acestea trebuie sa le castige serviciile, sa le dezvolte aptitudinile, sa-i motiveze pentru nivelele inalte de dezvoltare si sa se asigure ca vor continua sa-si mentina atasamentul fata de organizatie.
Astfel, un numar tot mai mare de intreprinderi sunt preocupate de calitatea totala a activitatilor, pentru ca nu numai calitatea serviciilor si a produselor conteaza, ci si calitatea oamenilor pe care ii are o organizatie / firma.
Managementul Resurselor Umane presupune imbunatatirea continua a activitatii tuturor angajatilor in scopul realizarii misiunii si obiectivelor organizationale. Exercitarea unui asemenea tip de management necesita drept conditie primordiala ca fiecare manager sa constituie un model de atitudine comportamentala.
Actiunile manageriale iau in considerare fiecare salariat ca pe o individualitate distincta, cu caracteristici specifice. Aplicarea cu succes a Managementului Resurselor Umane presupune existenta unui sistem de evaluare a performantelor, a unui sistem de stimulare a angajatilor si de recompensare a rezultatelor.
Pentru a-si atinge scopurile propuse , orice intreprindere trebuie sa-si planifice si sa-si organizeze foarte bine activitatea, activitate pe care o desfasoara prin intermediul unor angajati selectati si pregatiti cu foarte mare grija. Oricat de bine ar fi organizata activitatea si oricat de buni ar fi angajatii acesteia, rezultatul activitatilor sale poate fi negativ in lipsa unei motivari adecvate a acestora. Spre deosebire de masini, oamenii nu lucreaza in mod automat, iar pentru a lucra eficient au nevoie de o anumita motivatie. Dupa Kamal Fatehi ,, motivarea este procesul prin care comportamentul uman este mobilizat pentru atingerea anumitor scopuri, care, la randul lor vor satisface anumite nevoi individuale sau organizationale". 
Tot mai multi manageri realizeaza astazi, ca investitia in resursele umane le poate aduce castiguri substantiale pe termen lung. Cine nu va intelege suficient de repede aceasta idee risca sa iasa de pe ,, piata", incet , dar sigur. De ce ?
Deoarece Managementul Resurselor Umane este ,, coloana veterbrala" in cel mai adevarat sens al unei intreprinderi moderne de succes.
(Georgeta Panisoara, 2004)
Teza de licenta ,, Motivarea si dezvoltarea personalului in cadrul firmei" este conceputa si elaborata in rezultatul unei cercetari stiintifice a activitatii economico-financiare la Combinatul de Productie ,, PRODCOOP" in perioada anilor ,,2003-2005". In procesul de elaborare au fost colectate si analizate o totalitate de date cu caracter economic si despre principiile de activitate si dezvoltare ale intreprinderii. 
In procesul de studiu si analiza al activitatii economico-financiare, au fost sistematizate datele privind aceasta activitate, determinate punctele de reper, care au stat la baza planificarii activitatii intreprinderii (Bilantul contabil, rapoarte statistice, extrase din ,,cartea mare", etc.) , corespunderea principiilor de activitate interna a intreprinderii cu principiile stiintifice si practice utilizate in ramura. 
In procesul de studiu prin analiza, sinteza si comparare a rezultatelor activitatii si a prevederilor teoretice, am formulat o serie de recomandari, principii de activitate si am elaborat unele criterii, care in viziunea mea ar duce la imbunatatirea performantelor intreprinderii in domeniul studiat.
Reiesind din volumul materialului pus la dispozitie pentru studiu am elaborat unele solutii, modalitati de aplicare practica a cunostintelor teoretice din domeniu, pentru ca pe viitor activitatea intreprinderii sa fie mai eficienta.
Propunerile pentru obtinerea performantelor sunt argumentate stiintific prin materiale si calcule respective ce vizeaza domeniul dat de activitate.
In lucrare am abordat multilateral posibilitatile de dezvoltare a intreprinderii, cat si varietatea principiilor de motivare a personalului pentru o activitate fluctuoasa. Studiul s-a efectuat paralel conform principiului ; 
a) Rezultate reale obtinute de intreprindere in perioada studiata;
b) Obiective si finalitati stiintifice, care au fost utilizate;
c) Puncte de reper, care sunt necesare de atins pentru mentinerea pozitiei actuale si progresare in viitor pentru asigurarea profitului stabil;
In procesul de studiu si elaborare a tezei de licenta am utilizat materialele acumulate anterior in cadrul activitatii de cercetare la indeplinirea tezelor anuale la disciplinile de profil. 
Teza data de licenta reprezinta un material de sinteza dintre teorie si practica, care poate fi aplicata si care propune anumite solutii stiintifice, pentru problemele elucidate in procesul de elaborare.
Teza de licenta are urmatoarea structura: ,,Introducerea" - acest compartiment caracterizeaza succint actualitatea temei, argumenteaza necesitatea cercetarii ei, formuleaza obiectivele ce necesita realizare in procesul de elaborare a tezei, evidentiaza baza metodico-stiintifica a cercetarii indicand obiectul cercetarii, metodele de cercetare, structura tezei, continutul succint al tezei, numarul paginilor, figurilor , anexelor.
Partea teoretica - Capitolul I. ,,Abordari teoretice privind motivarea resurselor umane in cadrul intreprinderii ,, In acest capitol s-a analizat din punct de vedere teoretic, continutul si rolul motivatiei manageriale. Identificarea modalitatilor celor mai moderne de motivare a angajatilor. Tot aici sunt prezentate cele mai cunoscute teorii privind motivarea personalului, fiind clasificate, descrise si analizate pentru a evidentia avantajele si neajunsurile fiecareia. La fel s-a abordat problema cu privire la dezvoltarea resurselor umane si a managementului organizational in cadrul intreprinderii, in vederea obtinerii performantelor inalte.


Fisiere in arhiva (1):

  • Motivarea si Dezvoltarea Resurselor Umane.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!