Munca de echipă

Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
De-a lungul timpului oamenii au incercat sa interactioneze si sa coopereze eficient pentru obtinerea unei vieti cat mai bune si pentru atingerea obiectivelor comune. Dupa cum preciza si psihologul american Abraham Maslow in lucrarea sa ,,O teorie a motivatiei umane", orice fiinta umana are nevoie de afiliere la un grup, la o echipa, pentru a reusi sa isi indeplineasca mai usor scopul.
In aceasta lucrare de licenta am ales sa dezbat subiectul muncii in echipa in cadrul companiei SC KAUFLAND Romania, in primul rand deoarece este o tema actuala, piata de retail atat din tara cat si din strainatate fiind in plina ascensiune. In special in decursul acestui an in urma pandemiei existente, compania a reusit sa obtina atat o crestere semnificativa a vanzarilor, fata de anii anteriori, cat si o mentinere pe locul intai in topul supermarketurilor din Romania.
In al doilea rand, voi analiza munca in echipa la firma Kaufland, deoarece aceasta este o companie foarte dezvoltata, cu un numar mare de angajati si o cultura a organizatiei impresionanta, ce le permite celor ce lucreaza aici, atat sa munceasca in echipa, cat sa se si dezvolte in cadrul acesteia.
Lucrarea contine trei capitole, primul capitol avand un caracter teoretic pronuntat ce defineste conceptul de management al resurselor umane si munca in echipa, enumera tipurile de echipa si etapele dezvoltarii acesteia, dar si numeroase avantaje, dezavantaj, diferente si principii ale unei echipe.
In cel de-al doilea capitol am realizat prezentarea firmei SC KAUFLAND Romania, piata pe care aceasta activeaza, informatii despre infiintarea ei, descrierea acesteia cu ajutorul valorii, misiunii pe care o are, principiilor si domeniilor de activitate, dar si cateva date financiare din cadrul companiei.
Al treilea capitol reprezinta partea practica a lucrarii prezentate. Aici se va demonstra, cu ajutorul unui chestionar testat pe un esantion de 100 de persoane angajate in aceasta firma, calitatea muncii in echipa, satisfactia pe care o au angajatii in legatura cu mediul in care lucreaza, cu leaderii de echipa dar si cu colegii lor. In final, lucrarea se incheie cu opiniile referitoare la munca in echipa in aceasta companie.
CAPITOLUL I. MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE SI MUNCA IN ECHIPA
1.1. Notiuni teoretice
1.1.1. Definirea conceptului de management al resurselor umane
Fara implicarea unei forte de munca adecvate si a unui personal calificat organizatiile nu pot avea o performanta crescuta. Functiunea de resurse umane are rolul de a selecta cei mai buni oameni, si cu ajutorul programelor din interiorul ei, sa reuseasca sa ii mentina. Punctul de pornire al managementului este considerat a fi revolutia industriala de la sfarsitul secolului al XVIII-lea. A fost inregistrata o crestere a numarului si dimensiunilor organizatiei, determinate de dezvoltarea industriei. Cele 14 principii manageriale ale lui Henri Fayol au fost printre primele care au pus bazele teoriei manageriale. Functiunea de resurse umane se evidentiaza tot mai mult datorita intensificarii luptei pentru egalitatea de sanse si a aparitiei legislatiei in domeniul muncii. Treptat activitatile de resurse umane au capatat un caracter tot mai strategic, si mai vital pentru organizatie, in ziua de azi succesul organizatiei depinzand intr-un proces foarte mare de forta de munca. 
In cadrul economiei nationale, in speta a unei intreprinderi, reusita depinde foarte mult de cat de corect sunt utilizate resursele umane, dar si de calitatea muncii si capacitatea de motivare a personalului. In privinta potentialului de crestere si dezvoltare, resursele umane sunt unice, ele fiind si primele resuse strategice ale unei organizatii. O companie de succes porneste de la premisa ca oamenii sunt bunul cel mai valoros pe care il au.
Managementul resurselor umane reprezinta totalitatea activitatilor in care preocuparea principala este utilizarea eficienta a personalului din organizatii. Prin aceste activitati se urmareste atat realizarea obiectivelor organizatiei, cat si satisfacerea nevoilor angajatilor. Atata timp cat o unitate este asigurata corespunzator calitativ, cantitativ, dar si structural cu resurse umane, orice activitate de productie se poate desfasura cu eficacitate maxima. In societatea contemporana, mediul de afaceri incepe sa adopte o viziune strategica foarte clara de executare a tuturor activitatilor. Managementul strategic reuseste sa se comporte ca un factor al construirii efective a potentialului uman al organizatiei, nu doar sa adapteze corespunzator societatea comerciala la instabilitatea pietei si sa muleze activitatea ei dupa necesitatile societatii. Omul este vital in gestionarea cu succes a actiunilor unei afaceri, ceea ce face din managementul resurselor umane un pachet de atitudini si competente importante pentru toti managerii. In acest domeniu nu este vorba doar de a le oferi oamenilor un loc de munca, de a ii sfatui ce sa faca si de a le verifica rezultatele, ci de a investi in oameni, de a crede in ei si a le da libertatea de a actiona eficient.


Fisiere în arhivă (1):

  • Munca de echipa.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!