Municipiul Moreni - Studiu Geografic din Perspectiva Dezvoltarii Durabile a Spatiului Urban

Cuprins licenta Cum descarc?

I.1. Asezare geografica (harta limite) 
I.2. Relieful si clima (unitati fizico geografice care inconjoara orasul) grafice clima...
I.3. Resurse naturale 
I.4. Hidrografia si solurile 
I.5.Caracteristici biopedogeografice 
II. PARTICULARITATI DEMOGRAFICE DE HABITAT
II.1. Asezarile 
II.2. Populatia (densitate, structura pe medii, sexe, varsta, domenii de activitate, navetism, somaj, mortalitate, natalitate), (grafice) 
III. VIATA SOCIALA
III. 1. Sanatatea 
III.2. Invatamantul 
III.3. Muzee, expozitii si presa 
III.4. Sondaj de opinie ,,Starea sociala a municipiului Moreni"
IV. ECONOMIA SI IMPACTUL ECOLOGIC 
IV.1. Industria petrolului 
IV.2. Industria constructiilor de masini 
IV.3. Parcul industrial 
IV.4. Reabilitarea, protectia si conservarea mediului 
V. STRATEGII DE DEZVOLTARE 
V.1. Administratia publica 
V.2. Strategii de dezvoltare in profil teritorial 
V.3. Bugetul si cheltuielile locale 
V.4. Managementul local 
V.5. Perspectiva dezvoltarii economice si ecologice a spatiului 
VI. ANALIZA S.W.O.T. A MUNICIPIULUI MORENI 
VII. CONCLUZII


Extras din licenta Cum descarc?

I. MORENI - SPATIUL GEOGRAFIC
I.1. ASEZARE GEOGRAFICA
Judetul Dambovita este situat in sudul Romaniei si se invecineaza cu judetele: Brasov la nord, Prahova la est, Ilfov la sud-est, Giurgiu si Teleorman la sud si Arges la vest. Se intinde pe o suprafata de 3 738 kmp, fiind unul dintre cele mai mici ca intindere judete ale tarii. Acesta cuprinde 2 municipii (Targoviste si Moreni), 4 orase si 76 comune cu 361 sate.
Prima atestare documentara a Moreniului dateaza din timpul lui Petru Cercel, voievodul care in 1584, iunie, 18, intareste "Jupanesei Caplea si nepotilor ei, Badea si Calota postelnici, satele Draganesti si Moarile in urma unor judecati" . Satul cu gospodariile lui, intra treptat in posesiunea manastirii Margineni de care se emancipeaza prin reforma marelui domnitor Cuza. In aceeasi perioada si mosia Stavropoleos este secularizata, locuitorii viitoarei comune devenind proprietari pe terenurile unde erau clacasi.
Administrativ, comuna Moreni apare in 1864. In 1968 in Moreni existau catunele, ca in 1876 sa existe si satele Neagra, Piscuri, Pleasa, Rapa, Tuicani. Din 1897 se stabilizeaza organizarea administrativa a comunei Moreni, avand in componenta sa satele Tisa, Stavropoleos, Tuicani si Pleasa. In 1931, comuna Stavropoleos este unitate administrativa de sine statatoare, incercarea de a schimba numele localitatii in ,,Aurul Negru" nefiind acceptata de autoritati.
La 17 septembrie 1947, prin unirea comunei Moreni cu Stavropoleos, apare orasul Moreni, care din 1968, in urma formarii judetelor, include in spatiul administrativ si cartierul muncitoresc Schela Mare.
In 2002, teritoriul administrativ Moreni este alcatuit din zona centrala a orasului si cartierele periferice ,,Schela Mare", ,,Tuicani", ,,Bana", ,,Pleasa" si ,,Tisa", iar pe data de 29. 06.2003 a fost declarat municipiu.
Municipiul Moreni este situat la limita central estica a judetului Dambovita, dezvoltat de-a lungul raului Cricov, unde terenul este stabil, prezentand o usoara panta dinspre zona colinara catre albia raului. Teritoriul administrativ al municipiului Moreni cuprinde o suprafata de 3 514 ha, iar in teritoriul acestuia nu mai exista alte localitati.
Localitatea Moreni este delimitata de urmatoarele coordonate geografice:
- paralelele de 44? 57' 50" si 45? 00' 09" latitudine N
- meridianele de 25? si 25? 39' 10" longitudine E
cu consecinte directe asupra climatului, solurilor, vegetatiei si faunei.
Vecinii municipiului Moreni sunt:
- la nord, comuna Iedera, de care este legat Moreniul prin mai multe sosele. Soseaua asfaltata a drumului judetean 710A desparte satul Iedera de jos de Moreni pe o distanta de 6 km. Pe partea dreapta a raului, cartierul Stavropoleos - Tisa al localitatii Moreni este legat de satul Cricovul Dulce (Ciocoiesti) printr-un drum forestier care urmeaza vechiul drum "al sarii si petrolului"; 
- la sud, satul Ghirdoveni (Cricoveni) parte a comunei I.L.Caragiale, apare ca vecin al Moreniului la o distanta de 6 km pe sosea;
- spre est, satul Ditesti din comuna Filipestii de Padure (judetul Prahova) este legat de Moreni printr-o sosea asfaltata a drumului 720 Targoviste - Baicoi.
- la vest, la o departare de 6 km, pe drumul judetean 720, se afla localitatea Gura-Ocnitei, vechi sat de pe mosia Draganestilor care in anumite etape istorice se intindea pana la valea Pascov, azi pe raza localitatii Moreni. Soseaua merge spre Targoviste, resedinta judetului;


Fisiere in arhiva (1):

  • Municipiul Moreni - Studiu Geografic din Perspectiva Dezvoltarii Durabile a Spatiului Urban.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!