Nasterea Distocica - Particularitati de Ingrijire a Pacientei cu Operatie Cezariana

Cuprins licenta Cum descarc?

Argument
CAPITOPUL I NOTIUNI DE ANATOMIE SI FIZIOLOGIE
1. Anatomia aparatului genital feminin
1.1. Ovarul
1.2. Trompele uterine
1.3. Uterul
1.4. Vaginul
1.5. Organele genitale externe
1.5.1. Vulva
1.5.2. Mamela
2. Fiziologia aparatului genital
2.1. Neuroendocrinologia aparatului genital
2.2. Ovogeneza
2.3. Mecanismul sangerarii endometriale
3. Indicatiile nasterii prin cezariana
3.1. Distocia de dinamica
3.2. Distocia prin exces de volum fetal
3.3. Distocia osoasa
3.4. Distocia de prezentatie
3.5. Distocia de parti moi materne
CAPITOLUL II INGRIJIREA PACIENTELOR POSTPARTUM PRIN OPERATIA CEZARIANA
2.1. Definitia lauziei
2.2. Modificarile anatomice si fiziologice din lauzie
2.3. Aspecte clinice ale lauziei
2.4. Lactatia- definitie
2.5. Endocrinologia lactatiei
2.6. Clinica lactatiei 
2.7. INGRIJIREA POST INTERVENTIE CHIRURGICALA
CAPITOLUL III CAZURI CLINICE
Cazul I o Fisa tehnica I
Cazul II o Fisa tehnica II
Cazul III oFisa tehnica III
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

Motto:
Argument
Daca nu se poate vorbi despre un istoric al nasterii din motive lesne de inteles, se poate vorbi in schimb de o evolutie a nasterii, a cunoasterii acestui proces si al celor legate de el. Astfel, inca din 1550 I. H. egiptenii cunosteau unele probleme legate de ginecologie, obstetrica, avort, sarcini, menstruatie, boli particulare ale femeii si metode de tratament. De asemenea, aveau unele metode de determinare a sarcinii si a sexului fatului. In cazul in care mama sau copilul prezentau anumite probleme se recurgea la operatie prin cezariana.
Ideea de a ajuta femeia care naste si primele tentative in acest scop, apar inca de la inceputul existentei umane.
Chiar daca nasterea este un act fiziologic si in marea majoritate a cazurilor evolueaza normal, conceptia actuala priveste travaliul si fenomenele survenite in cursul desfasurarii lui, ca agenti stresanti pentru mama si fat, care pot provoca, atunci cand depasesc anumite limite, reactii fiziologice din partea mamei si a fatului. Achizitiile moderne obtinute prin dezvoltarea fiziologiei si fiziopatologiei obstetricale precum si progresele farmacodinamice, au dus la parasirea vechii atitudini obstetricale de expectativa si la adoptarea unor atitudini mai noi in profilaxii pentru mama si fat, mai ales in travaliul cu risc materno-fetal.
Cezariana reprezinta o interventie chirurgicala prin care copilul nu se naste in mod natural, vaginal, ci printr-o incizie care se efectueaza la nivelul abdomenului iar apoi a uterului. Desi in trecut cezariana era o procedura care se efectua numai in momentul in care nasterea naturala era imposibila sau punea in pericol viata mamei si a copilului, in zilele noastre, cezariana a devenit mai mult o alegere pentru mamele care vor sa evite durerile sau complicatiile care apar in cazul unei nasteri naturale. In Romania, cifrele sunt graitoare: din 1200 de femei care au participat la un sondaj efectuat pe un site de specialiate, 59% au marturisit ca au ales sa nasca prin cezariana, pe cand numai 49% au optat pentru o nastere naturala. 
Exista totusi mai multe motive pentru care medicul specialist poate considera ca o nastere prin cezariana este cea mai buna solutie pentru mama si copil.
In aceasta lucrare voi vorbi despre nasteri dificile sau distocii de diferite etiologii.
CAPITOLUL I
NOTIUNI DE ANATOMIE SI FIZIOLOGIE
1. Anatomia aparatului genital feminin
Reproducerea este o caracteristica fundamentala a oricarei fiinte si se realizeaza prin participarea a doua organisme de sex diferit. Ea este rezultatul fecundarii gametului feminin (ovul) de catre gametul masculin (spermatozoid). Oul rezultat se grefeaza in cavitatea uterina, unde continua sa creasca si sa se dezvolte pana ce fatul devenit viabil este expulzat din uter prin actul nasterii.
Organizarea morfofunctionala a sistemului reproducator la ambele sexe este deosebit de complexa, gonadele avand atat functia de a produce gameti (ovule si spermatozoizi) cat si pe cea de a secreta hormoni sexuali, care prin diferitele lor activitati asupra organelor genitale si asupra intregului organism, asigura conditii optime pentru reproducere.
Aparatul genital feminin este format dintr-o parte externa - vulva - si un grup de organe interne localizate in pelvis: vaginul, uterul, trompele uterine si ovarele.
Glandele mamare constituie anexe ale aparatului genital.


Fisiere in arhiva (1):

  • Nasterea Distocica - Particularitati de Ingrijire a Pacientei cu Operatie Cezariana.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!